Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Aizvadītas saspringtas spēles Latvijas Frisbija čempionātā

Andrejs Siliņš

Aizvadītas saspringtas spēles Latvijas Frisbija čempionātā
Foto: Latvijas Frisbija federācija

Nedēļas nogalē Ventspilī un Daugavpilī aizvadītas ļoti sīvas spēles Latvijas Frisbija čempionātā telpās. Pēc šī sabraukuma par čempionāta līderiem kļuvuši „Salaspils WT”, kam tikai ar viena punkta starpību izdevās uzveikt sekotājus „Flying Worms” (Ventspils). Pirmā apļa trešās vietas ieguvēji spēlē starp „Ultimate Decision” (Rīga) un „Hardcore Ultimate” (Rīga) noskaidrosies 13.janvārī Olimpiskajā sporta centrā.

Daugavpilī vietējo līdzjutēju klātbūtnē pie pirmās uzvaras tika „Daugavpils Universitāte”, ar 13:10 pārspējot „Mind Power Victory” (Rīga). Lai gan daugavpiliešiem pāris reizes izdevās veiksmīgs atrāviens, tomēr rīdzinieki vairākkārt spēja pietuvoties, samazinot rezultāta starpību līdz diviem punktiem. Mājas sienas šoreiz palīdzēja daugavpiliešiem nesalūzt un izcīnīt uzvaru.

Savstarpējā izbraukuma spēlē Daugavpilī tikās arī „Ultimate Decision” (Rīga) un „SoulFly UD” (Rīga). Spēli nedaudz veiksmīgāk iesāka „SoulFly UD” (4:3), tomēr tās vidusdaļā iniciatīva pārgāja „Ultimate Decision” rokās (8:6). Iespējams, tas „Ultimate Decision” spēlētājus nedaudz atslābināja un neilgi pirms spēles laika beigām rezultāts jau 10:9 „SoulFly UD” labā. Pašaizliedzīga spēle aizsardzībā un precīzi izpildīts uzbrukums rezultējās trīs bezatbildes punktos un ļāva svinēt uzvaru „Ultimate Decision”.

Ventspilī pirmajā līderu cīņā tikās „Hardcore Ultimate” un „Salaspils WT”. Spēle iesākās līdzīgi, ar minimālu salaspiliešu pārsvaru. Pirmā puslaikā beigās rīdziniekiem tomēr izdevās lauzt spēli un izvirzīties vadībā (6:5). Tā gan arī bija pēdējā reize šajā spēlē, kad rezultāts uz tablo bija labvēlīgs „Hardcore Ultimate”. Pašā pirmā puslaika galotnē un otrā puslaika sākumā „Salaspils WT” izdevās divi vairāku punktu izrāvieni, kas beigās nodrošināja uzvaru ar 12:8.

Otrajā līderu duelī „Salaspils WT” pret „Flying Worms” salaspiliešiem bija iespēja nodrošināt čempionāta pirmā apļa pirmo vietu. Kā jau līderu cīņā spēles sākumā rezultāta starpība nebija lielāka par vienu punktu. Neliels pārsvars pirmā puslaika izskaņā nonāca „Salaspils WT” pusē, tomēr mājinieki to ātri likvidēja. Spēles galotnē ventspilnieki spēja izcīnīt aizsardzību un izvirzīties vadībā. Ātrs punkts no salaspiliešu puses un rezultāts jau neizšķirts – 11:11. Pēdējā punktā „Salaspils WT” aizsardzības intensitāte katram ventspilnieku izskrējienam lika izskatīties smagnējam un nedrošam. Mājinieku nervi neizturēja, un neveiksmīgas piespēles izvēle rezultējās kļūdā. Salaspilieši kļūdu nepiedeva un sodīja bez žēlastības – 12:11.

Noslēdzošā dienas spēle „Hardcore Ultimate” pret „Flying Worms” sākās nervozi – vadība te viena, te otra komanda. Pēc diviem veiksmīgiem izrāvieniem pirmo puslaiku ar trīs punktu vadību izdevās noslēgt rīdziniekiem (7:4). Otrajā puslaikā soli pa solim mājinieki izlīdzināja rezultātu, kas beigās noveda pie neizšķirta – 12:12, spēle līdz 13. Ar pacietīgāko līdzjutēju atbalstu, diskusijām pilnā pēdējā punktā uzvaru izrāva „Flying Worms” (13:12).
Nākamās spēles 13.janvārī notiks Olimpiskajā sporta centrā Rīgā. Tiks aizvadīts vīriešu grupas 3.posms, kā arī sieviešu grupas 2.posms.

Visi rezultāti: Rezultāti | Latvijas frisbija federācija
Spēļu kalendārs: Spēļu kalendārs | Latvijas frisbija federācija
Foto un video: Foto un video | Latvijas frisbija federācija
Par frisbiju Latvijā: Latvijas frisbija federācija |