Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Latvijas klubiem Lietuvā - zelts, sudrabs un bronza

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Latvijas klubiem Lietuvā - zelts, sudrabs un bronza
"Salaspils FK"
Foto: facebook.com

Aizvadītās nedēļas nogalē Lietuvas pilsētā Klaipēdā norisinājās nozīmīgs starptautiskais pludmales frisbija turnīrs "Sun Beam 2016". Jaukto komandu grupā par čempioni kļuva "Salaspils FK" komanda, bet bronzu ieguva "Sirocco Ultimate" no Rīgas, savukārt vīriešu divīzijā pie sudraba godalgām tika Ventspils "UltiManiacs".

Jauktajā grupā kopumā startēja 11 komandas, no kurām četras bija no Latvijas – "Salaspils FK", "Sirocco Ultimate", "Liepāja" un "Valmiera". Jau pirmajā dienā pēc grupas spēlēm visas četras Latvijas komandas bija garantējušas sev vietu labāko sešiniekā. Cīņā par piekto vietu tikās divas Latvijas komandas – "Liepāja" un "Valmiera". Šoreiz labāki izrādījās liepājnieki, kuri svinēja uzvaru spēlē un ieguva piekto vietu turnīrā. Pirmajā pusfinālā tikās "Salaspils FK" ar Lietuvas komandu "Drop That Smile". Salaspils komanda spēli sāka ļoti veiksmīgi, izvirzoties vadībā ar 6:1. Pēc iegūtā piecu punktu pārsvara salaspiliešiem sekoja viena kļūda pēc otras, ko veiksmīgi izmantoja lietuvieši, izlīdzinot rezultātu - 6:6. Turpmāk spēle ritēja punkts punktā un Salaspils komanda, izcīnot uzvaru ar 8:7, spēja iesoļot turnīra finālā. Otrā pusfinālā Rīgas "Sirocco" jau otro reizi šajā turnīrā tikās ar Lietuvas vadošo frisbija komandu "Vorai". Pirmajā tikšanās reizē lietuviešiem uzvaru izcīnīt izdevās tikai izšķirošajā punktā. Pusfinālā "Sirocco" nespēja parādīt savu labāko sniegumu, tādēļ rīdziniekiem nācās samierināties ar zaudējumu (5:9). Cīņā par trešo vietu "Sirocco" izskatījās daudz pārliecinošāk – jau pirmajā puslaikā izdevās iegūt triju punktu pārsvaru (7:4). Arī otrajā puslaikā rīdzinieki spēja kontrolēt spēles gaitu, palielinot pārsvaru vēl par diviem punktiem (12:7). Neskatoties uz niecīgajām izredzēm uzvarēt šo spēli, "Drop That Smile" turpināja cīnīties, samazinot rezultātu starpību līdz diviem punktiem (12:10). Ar ceturto piegājienu "Sirocco Ultimate" spēja realizēt pēdējo punktu, kas rīdziniekiem ļāva svinēt uzvaru (13:10). Jāpiemin, ka šīs bronzas godalgas ir pirmās medaļas kluba pastāvēšanas vēsturē. Finālā "Salaspils FK" tikās ar pērnā gada čempioni "Vorai". Jau spēles sākumā "Vorai" izdevās iegūt divu punktu pārsvaru, ko lietuvieši spēja saglabāt līdz pat puslaika pārtraukumam (7:5). Otro puslaiku Salaspils komanda sāka veiksmīgi, gūstot trīs punktus pēc kārtas un pirmo reizi izvirzoties vadībā (8:7). Laikam beidzoties, komandas apmainījās ar veiksmīgiem uzbrukumiem (9:8), kas nozīmēja, ka uzvarēs komanda, kas pirmā gūs desmit punktus. Jau nākamajā punktā "Salaspils FK" spēja veiksmīgi spēlēt aizsardzībā un pēc tam arī uzbrukumā, kas ļāva tai izcīnīt zeltu (10:8). Jāpiemin, ka "Salaspils FK" ieguva arī spēles gara balvu.

Vīriešu divīzijā Latviju pārstāvēja divas komandas – "UltiManiacs" no Ventspils un "MindPV" no Rīgas. Pirmajā dienā ventspilniekiem bija tikai uzvaras, savukārt "MindPV" – tikai zaudējumi. Otrās dienas sākumā abas latviešu komandas savā starpā tikās ceturtdaļfinālā, kur pārliecinošu uzvaru izcīnīja "UltiManiacs". Arī pusfinālā Ventspils komandai salīdzinoši viegla uzvara pār pagājušā gada sudraba ieguvēju "Skraidantys Drambliai". Finālā "UltiManiacs" jau otro reizi tikās ar Nīderlandes komandu "Skyline", ko grupas spēlē izdevās uzvarēt tikai izšķirošajā punktā (9:8). Finālam Nīderlandes komanda bija noskaņojusies kaujinieciski ,un tas bija manāms arī laukumā. Jau pašā spēles sākumā nīderlandieši izvirzījās vadībā un pārsvaru noturēja līdz pat cīņas beigām (11:7). Jāpiemin, ka arī "UltiManiacs" komandai šis sudrabs ir pirmā medaļa tās pastāvēšanas vēsturē.

Izmantotie resursi:
Latvijas frisbija federācija |