Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē notiks Latvijas čempionāts suņu frisbijā

Andrejs Siliņš

Uzvaras parkā 20. un 21. augustā plkst.17 notiks Latvijas čempionāts suņu frisbijā. Suņu frisbijs ir sporta veids, kurā suns ķer lidojošu vai ripojošu frisbija šķīvīti un tad to atgādā atpakaļ saimniekam. Šajā sportā ir dažādas disciplīnas - gan iesācējiem, gan suņiem ar pieredzi.

„Čempionāts, kurā sacentīsies visi Latvijas labākie suņi, pie mums notiks otro reizi, bet šogad pirmo reizi atsevišķi apbalvosim arī mazos suņus. Čempionātā piedalīsies arī komandas no Lietuvas un Ukrainas, bet Latvijas komanda septembra sākumā pirmo reizi piedalīsies Eiropas čempionātā suņu frisbijā, kas norisināsies Čehijā septembra sākumā.

Līdz šim Latvijas sportistu augstākais sasniegums ir bijusi bronzas medaļa Krievijas atklātajā čempionātā 2014. gadā”, stāsta kluba Zemu lidojoši suņi vadītājs Kārlis Staņa.

Pateicoties vienkāršajam ekipējumam, šis ir ļoti demokrātisks sporta veids un pieejams visiem suņiem - vajag tikai vēlēšanos, šķīvīti, laiku un piemērotu laukumu, kurā suns skrienot un lecot nevar savainoties. Suņa šķirnei un izmēram nav nozīmes – sacensībās varēs redzēt gan lielākus, gan mazākus šķirnes un bezšķirnes suņus.

Tos, kuri nejūtas tik droši, lai izmēģinātu savus spēkus frisbijā, aicinām piedalīties aportēšanas disciplīnā met un nes, kurā šķīvīša vietā izmanto paša izvēlētu priekšmetu, visbiežāk tādas populāras suņu rotaļlietas kā bumbiņas, virvītes u.c. Ja atnāksiet ar suni un vēlēsieties izmēģināt spēkus, tad dalībai pieteikties varēs arī uz vietas. Esam gatavi atklāt jaunus talantus!

Pēc sacensībām interesentiem būs iespēja uzzināt par apmācību, mešanas tehniku un inventāru, tādēļ aicināti gan skatītāji, gan interesenti, gan arī piedalīties un izmēģināt gribētāji! Sacensības sāksies plkst.17 un notiks šādās disciplīnās: Progresa klase, Open klase, Bullseye, Met un nes, Speedrun, kā arī Metieni uz tālumu gan sievietēm, gan vīriešiem. Dalībniekiem ir iespējams reģistrēties internetā. Skatītājiem ieeja bez maksas.

Informāciju sagatavoja
Kārlis Staņa
klubs "Zemu lidojoši suņi"