Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlasei divas uzvaras Konfederāciju kausa izcīņā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Latvijas izlasei divas uzvaras Konfederāciju kausa izcīņā
Publicitātes foto

Vakar Vācijas pilsētā Frankfurtē pie Mainas noslēdzās Konfederāciju kausa izcīņas turnīrs frisbijā, kurā, gatavojoties drīzajam startam pasaules čempionātā, piedalījās arī Latvijas vīriešu frisbija izlase. Latvijas valstsvienība turnīrā aizvadīja sešas spēles, divās no kurām mūsējiem izdevās izcīnīt uzvaru.

Pirmajā turnīra dienā Latvijas izlase tikās ar divām no turnīra favorītēm – Franciju un Īriju. Abas šīs spēles ritēja pēc līdzīga scenārija, cīņai sākoties līdzīgi, bet otrajā puslaikā dominējot sāncenšiem, kā rezultātā piedzīvoti divi zaudējumi. Jāpiemin, ka Francija šajā turnīrā izcīnīja zelta godalgas, savukārt īri – bronzu.

Otrā turnīra diena sākās ar spēli pret Spānijas nacionālo izlasi. Lai gan mūsējiem maču izdevās sākt pārliecinoši, otrais puslaiks atkal pievīla – tika piedzīvots jau trešais zaudējums turnīrā – 9:13. Nākamā šīs dienas spēle bija pret Nīderlandes izlasi, kurā latviešiem izdevās parādīt sevi no labākās puses, izcīnot pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 12:8. Pēdējā spēle todien bija pret Lielbritānijas master izlasi, kurā spēlē frisbijisti, kuru vecums ir sasniedzis 33 gadus. Pieredzējušie britu spēlētāji daudz veiksmīgāk spēja tikt galā ar vējainajiem laika apstākļiem, kā rezultātā Latvijas izlase piedzīvoja zaudējumu – 10:13.

Pēdējā turnīra diena noslēdzās ar spēli pret Vācijas master izlasi. Lai gan Latvijas izlase spēli sāka miegaini, tika iegūta vadība ar pāris punktiem, kas arī tika noturētā līdz pat mača beigām – 15:12.

Kopumā turnīrs vērtējams pozitīvi, jo tika iegūta vērtīga pieredze, atklātas izlases vājās un stiprās vietas, kā arī spēlētāji pirmo reizi spēlēja visi kopā kā komanda. Tā kā galējais izlases sastāvs tiks paziņots pēc pāris dienām, šī bija lieliska iespēja spēlētājiem apliecināt savu lietderīgumu komandā.

Izmantotie resursi:
Latvijas frisbija federācija |