Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Frisbija čempionātā uzvar "Hardcore Ultimate" un "Moments"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Frisbija čempionātā uzvar "Hardcore Ultimate" un "Moments"
"Momenta" un "Hardcore Ultimate" kopbilde
Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

Aizvadītās nedēļas nogalē divu dienu garumā Ogrē norisinājās Latvijas Frisbija čempionāta telpās 2009./2010. gada sezonas finālspēles. Vīriešu divīzijā jau ceturto gadu pēc kārtas nepārspēti palika "Hardcore Ultimate" (Rīga), bet sieviešu divīzijā tieši tāpat jau ceturtais čempionu tituls tika Ogres "Momenta" meitenēm.

Pēc saspringtām un spraigām pusfināla spēlēm vīriešu divīzijā, čempionāta finālā trešo gadu pēc kārtas tikās divas Rīgas komandas - "Hardcore Ultimate" un "Ultimate Decision". Spēles pirmo daļu "Hardcore Ultimate" visu laiku turējās vadībā ar vairāku punktu pārsvaru. Spēles otrajā puslaikā, veiksmīgi nospēlējot aizsardzībā, "Ultimate Decision" izdevās gūt četrus punktus pēc kārtas un izlīdzināt rezultātu (10:10).

Minūti pirms spēles laika beigām "Hardcore Ultimate" guva vēl vienu punktu, uz ko "Ultimate Decision" atbildēja ar jau pēc spēles laika beigām gūtu punktu - 11:11. Spēle tika noteikta līdz 12 punktiem. Izšķirošajā punktā uzbrukums bija "Hardcore Ultimate", šī komanda to arī veiksmīgi realizēja. Spēle noslēdzās ar 12:11, ļaujot "Hardcore Ultimate" svinēt uzvaru Latvijas Frisbija čempionātā telpās jau ceturto gadu pēc kārtas.

Sieviešu divīzijā finālspēlē tikās čempionāta favorīte - Ogres komanda "Moments", un "Oriflame-KCN Rīga", kura pusfinālā pārliecinoši pārspēja komandu "Salaspils FK" (regulārā turnīra vicelīderes). Jau spēles sākumā pārsvaru punktu ziņā izdevās gūt Ogres komandai - 4:1. Arī turpmāko spēles laiku "Moments" noturēja vairāku punktu handikapu, spēle beidzās ar rezultātu 15:10, kas ļāva ogrēnietēm, līdzīgi kā vīriešu divīzijas uzvarētājiem, triumfēt čempionātā jau ceturto gadu pēc kārtas.

Čempionāta bronzas medaļas vīriešu divīzijā ieguva Ogres komanda "Dzīvo labi", kura ļoti spraigā un sīvā cīņā par trešo vietu tikai ar viena punkta pārsvaru uzvarēja otru Ogres komandu - "Outlawz" (vienīgo komandu, kurai šīs sezonas laikā izdevās pārspēt uzvarētājus "Hardcore Ultimate"). Savukārt, sieviešu divīzijā bronzas medaļas, uzvarot komandu "Ventspils HUP", izcīnīja "Salaspils FK" meitenes.

Par šīs sezonas vērtīgākajiem spēlētājiem tika atzīti Kristaps Veckāgans (Dzīvo labi) un Lāsma Kublicka (Salaspils FK). Sezonas rezultatīvākie spēlētāji - Toms Jurjevs (Hardcore Ultimate) un Evita Gaide (Oriflame-KCN Rīga). Sezonas labākais spēlētājs uzbrukumā - Zintis Gaspažins (Hardcore Ultimate), labākā spēlētāja aizsardzībā - Kristīne Vanaga (Ventspils).

Balvu par spēles garu, kas tiek piešķirta komandām, kuras čempionāta laikā ir parādījušas visgodīgāko un cieņpilnāko attieksmi pret spēlēm un pretiniekiem, šajā sezonā vīriešu divīzijā ieguva "Outlawz" (Ogre), bet sieviešu divīzijā - "Salaspils FK".

Vairāk par Latvijas Frisbija čempionāta telpās 2009./2010. sezonas rezultātiem Latvijas Frisbija federācijas mājas lapā - frisbee.lv.

Informāciju sagatavoja:
Daiga Oļhovka

Vai jūs spēlējat frisbiju?

  • 77

  • 10

  • 9

  • 9


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-04-12 22:07, pirms 14 gadiem
o jā, Outlawz tikai drusku pietrūka, bet spēles bija ļoti skatāmas un intriģējošas.

     [+] [-]

, 2010-04-13 09:39, pirms 14 gadiem
Uzvarēja stiprākie!
Pārsteigums par ventspilniekiem! :-(
Ogres Outlawz malači!
Moments - čempiones!

  +1 [+] [-]

, 2010-04-13 12:40, pirms 14 gadiem
Līmenis čempionātā aug katru gadu. Prieks!

     [+] [-]

, 2010-04-13 14:23, pirms 14 gadiem
Inga un Dace tādas nepriecīgas!!

  -1 [+] [-]

, 2010-04-13 16:12, pirms 14 gadiem
Cerams, ka nākamgad būs vairāk komandas un arī stiprākas

  +1 [+] [-]

, 2010-04-14 00:11, pirms 14 gadiem
Ieliksiet visas komandas pa vietām??
(egoistiski, bet gribās arī sevi redzēt )

p.s.UD drusku pietrūka!

     [+] [-]

, 2010-04-14 00:12, pirms 14 gadiem
LVlidbiters rakstīja: Līmenis čempionātā aug katru gadu. Prieks!