Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Marta vidū tiks sadalītas godalgas Latvijas frisbija čempionātā telpās

Andrejs Siliņš

14.-15.martā Salaspils sporta namā norisināsies pēdējās un svarīgākās telpu frisbija sacensības šajā sezonā - Latvijas Frisbija Čempionāts telpās 2015 (LFČt). Čempionātā tiks noskaidroti uzvarētāji un ceļojošā kausa ieguvēji divās divīzijās - vīriešu un sieviešu.

Pēc ilgāka laika pārtraukuma vīriešu divīzija LFČt pārstāvēta tik kuplā skaitā - 10 komandas no tādām pilsētām kā Rīga, Salaspils, Ventspils, Daugavpils, Ogre un Valmiera. Pirmajā čempionāta dienā vīriešu divīzijā tiks noskaidrotas komandas, kuras savā starpā sadalīs 7.-10.vietu. Pēcāk notiks minētās spēles par 7. un 9.vietu. Tāpat pirmajā dienā noskaidrosim komandas, kuras pusfinālos stāsies pretī "Salaspils WT" un "Flying Worms" (Ventspils).

Attiecīgi otrajā dienā notiks izšķirošās spēles par vietām uz goda pjedestāla, kā arī spēle par 5.vietu. Pagājušajā gadā par LFČt uzvarētājiem sīvā un emocionālā cīņā kļuva "Flying Worms", savukārt, 2012. un 2013.gada sezonās par čempioniem kļuva "Salaspils WT". "Ultimate Decision" vēl nav spējuši aizsniegties līdz augstākajam pjedestāla pakāpienam, tādēļ domājams, ka būs ļoti motivēti to izdarīt šajā sezonā. Pusfināla un fināla cīņas sagaidāmas ļoti spraigas.

Sieviešu divīzijā, savukārt, vērojama pretēja virzība - šogad tikai piecas komandas (Rīga, Salaspils, Valmiera, Ogre) cīnīsies par čempionu titulu. Dāmu konkurencē pirmajā dienā tiks aizvadīta tikai viena spēle - pārspēle starp 4. un 5.vietas ieguvējām Latvijas Frisbija Līgā 2014/2015, lai noskaidrotu, kura komanda dosies tālāk uz pusfinālu. Attiecīgi otrajā čempionāta dienā tiks izspēlēts pirmais pusfināls starp "Salaspils FK" un pārspēles uzvarētājām un otrais - starp "Moments" (Ogre) un "KCN Rīga". Čempionāta noslēgumā izšķirošās cīņas par bronzas un zelta medaļām. Abus iepriekšējos gadus par LFČt uzvarētājām kļuva "Salaspils FK". Vai salaspilietes šogad spēs nosargāt čempionu titulu?

Pirmās dienas spēles būs redzamas interneta tiešraidē kanālā Youtube.com/frisbijs sākot no plkst. 14:00. Bet visas otrās dienas, 15.marta, spēles būs iespējams vērot interneta tiešraidē portālā Sportacentrs.com. Aicinām jebkuru entuziastu vai vienkāršu interesentu pieslēgties un pavērot pēdējās šīs telpu sezonas spēles.

Detalizētākai infromācijai un jaunumiem par Latvijas Frisbija Čempionātu telpās var sekot līdzi Latvijas Frisbija federācijas mājaslapā un sociālo tīklu profilos.