Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase pasaules čempionātu sāks ar spēli pret Lietuvu

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Latvijas izlase pasaules čempionātu sāks ar spēli pret Lietuvu
Publicitātes foto

No 18. līdz 25. jūnijam Londonā norisināsies pasaules čempionāts frisbijā, kurā piedalīsies arī Latvijas vīriešu izlase. Vīriešu konkurencē kopumā startēs 31 komanda, izlases sadalītas astoņās apakšgrupās. Latvijas izlase ielozēta B grupā kopā ar čempionāta saimnieci Lielbritāniju, Dienvidāfrikas Republiku un mūsu dienvidu kaimiņiem - lietuviešiem.

Pasaules čempionātā frisbijā vīriešu konkurencē šogad piedalīsies 31 komanda, tas ir par 12 komandām vairāk nekā 2012. gadā Japānā notikušajā čempionātā. Komandas sadalītas astoņās apakšgrupās – septiņās grupās ir pa četrām komandām, bet vienā - trīs komandas. Pēc grupu spēlēm komandas tiks sadalītas jaunās grupās – divas spēcīgākās komandas no katras apakšgrupas tiks grupās, kas turpinās cīņu par medaļām, bet divas vājākās no katras grupas – par 9. - 31. vietu.

Pirmā turnīra spēle Latvijas valstsvienībai paredzēta pret mūsu kaimiņiem lietuviešiem. Lietuva, iespējams, ir latviešiem vislabāk zināmā komanda visā turnīrā, jo ar šīs izlases spēlētājiem ir nācies spēlēt bieži – ne tikai izlašu, bet arī klubu līmenī. Pirms nedēļas Latvijas izlase ar Lietuvu aizvadīja divas pārbaudes spēles, abās pārāki bija Latvijas frisbijisti (17:7 un 17:12).

Turnīra otro dienu Latvijas izlase sāks ar spēli pret Dienvidāfrikas Republiku, kas pagājušajā pasaules čempionātā izcīnīja 13.vietu. Latvijas izlases galvenais treneris Sergejs Volkovs atzīst, ka šī latviešiem būs vissvarīgākā spēle apakšgrupā, jo tieši tā noteiks, kura komanda turpinās cīņu par medaļām. Latvijas izlase līdz šim vēl ne reizi nav tikusies ar Dienvidāfrikas Republikas frisbijistiem.

Otro turnīra dienu Latvija noslēgs ar spēli pret mājiniekiem britiem. Lielbritānijas izlase 2012. gada pasaules čempionātā izcīnīja sudraba godalgas, piekāpjoties vienīgi ASV komandai, arī šogad Lielbritānija ir viena no turnīra galvenajām favorītēm. Arī šajā mačā izteikti favorīti būs Lielbritānijas sportisti, lai gan pēdējā abu komandu tikšanās reizē 2013. gada Eiropas pludmales frisbija čempionātā ar rezultātu 11:10 uzvaru izcīnīja tieši Latvijas izlase.

Čempionāta izspēles kārtība: ŠEIT

Čempionāta spēļu grafiks: ŠEIT

Izmantotie resursi:
Latvijas frisbija federācija |