Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Universiādes frisbija turnīrā uzvar LU un RTU

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Universiādes frisbija turnīrā uzvar LU un RTU
Publicitātes foto

Pagājušās nedēļas nogalē Rīgā, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas stadionā, norisinājās Latvijas XXVI Universiādes frisbija turnīrs. Vīriešu divīzijā pirmo reizi turnīra vēsturē par čempioni kļuva Latvijas Universitātes komanda, bet starp sievietēm labākās jau otro gadu pēc kārtas izrādījās Rīgas Tehniskās universitātes meitenes.

Šogad Latvijas Universiādes frisbijā turnīrā piedalījās piecas komandas vīriešu grupā, bet sieviešu divīziju pārstāvēja četru augstskolu komandas. Gan vīriešu, gan sieviešu divīzijas komandas sākotnēji izspēlēja savstarpējā apļa spēles, pēc kurām tika noskaidrotas divas spēcīgākās komandas, kas vēlāk tikās finālā, lai cīnītos par 2016.gada čempionu titulu. Komandas, kas pēc apļa spēlēm atradās attiecīgi trešajā un ceturtajā vietā, iekļuva mazajā finālā, kur noskaidroja bronzas ieguvējus.

Pēc grupas spēlēm jau tika noskaidrots, ka 5.vietu vīriešu konkurencē iegūst Daugavpils Universitāte, kas bija piedzīvojusi zaudējumus pilnīgi visās cīņās. Jāpiemin, ka visas Daugavpils komandas spēles bija ļoti saspringtas un divās no tām tika piedzīvots zaudējums tikai izšķirošajā punktā.

Mazajā finālā meiteņu grupā tikās Latvijas Universitāte un Rīgas Stradiņa universitāte. Lai gan grupas spēlē pārliecinošu uzvaru izcīnīja Latvijas Universitāte, cīņā par medaļām veiksmīgākas izrādījās Stradiņa meitenes, kas izcīnīja bronzas godalgas ar rezultātu 8:5. Līdzīgs scenārijs arī vīriešu cīņā par bronzu – Rīgas Stradiņa universitāte dienas pirmajā spēlē piedzīvoja sagrāvi, bet cīņā par bronzu spēja revanšēties un uzvarēt mājiniekus Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju – 10:3.

Sieviešu komandu finālā mājiniece Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija tikās ar Rīgas Tehnisko universitāti. Arī finālā pārliecinoši turpināja dominēt RTU meitenes, kas pārspēja savas sāncenses ar rezultātu 11:4. Vīriešu finālā spēkiem mērojās Latvijas Universitāte ar pēdējo piecu gadu čempioni Rīgas Tehnisko universitāti. Jau grupas spēlē šīs komandas spēja demonstrēt ļoti saspringtu un kvalitatīvu spēli, kur tikai izšķirošajā punktā pārāki izrādījās LU frisbijisti. Arī finālspēle iesākās līdzīgi, bet jau pirmā puslaika otrajā daļā LU spēja gūt trīs punktus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 5:2. Šo pārsvaru RTU tā arī neizdevās vairs atspēlēt, kā rezultātā pirmo reizi turnīra vēsturē par čempioni kļuva LU komanda.
Spēles gara balvu vīriešu divīzijā ieguva Daugavpils Universitāte, bet sievietēm – Latvijas Universitāte.
Par vērtīgākajiem spēlētājiem tika atzīti divi RTU frisbijisti – Igors Minovs un Dace Cīrule.

Izmantotie resursi:
Latvijas frisbija federācija |