Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Noslēdzies regulārais turnīrs Latvijas čempionātā telpās sievietēm

Interesanta situācija pirms Latvijas frisbija čempionāta fināliem telpās izveidojusies sieviešu divīzijā – uz čempiona titulu pretendē četras sieviešu komandas – Moments, Salaspils, KCN un Sprīdīši – un pēc priekšsacīkstēm nav iespējams pateikt, kura no tām varētu kļūt par 2008.gada Latvijas čempionēm.

20.aprīlī Lielvārdē vienā pusfinālā spēlēs Salaspils un Sprīdīši, otrā – Moments un KCN. Abu pusfinālu uzvarētāji tālāk tiksies finālā. Kādas tad ir šīs komandas? Kādas ir viņu izredzes iegūt čempionu titulu?

Komandas
Moments (Ogre) ir vecākā sieviešu komanda Latvijā ar vislielāko pieredzi. Tomēr ilggadīgajām Latvijas čempionēm pēdējos gados komandā notikusi daļēja paaudžu nomaiņa, jaunās paaudzes apmācīšana prasa laiku un komandas līderpozīcijas vairs nav tik pārliecinošas. Piemēram, 2007.gada Baltijas frisbija čempionātā tika iegūta tikai 2.vieta, piekāpjoties KCN. No otras puses, starptautiskajos čempionātos gūtā pieredze ļāvusi komandai mobilizēties izšķirošās spēļu situācijās, iegūstot uzvaru saspringtās spēlēs pret līdzīgiem pretiniekiem (piemēram, kļūstot par 2007.gada starptautiskā turnīra „Rīgas Rudens” uzvarētājām).

Šogad Momentam Latvijas čempionāta priekšsacīkstēs ir 2 zaudētas spēles: viena pret Salaspili (rezultāts 11:13) un viena pret KCN (9:13). Vai Moments spēs sakopot pieredzi un izturību izšķirošajās spēlēs un atkārtoti kļūt par Latvijas čempionēm?

Salaspils komanda, tikko nosvinējusi savu 5. jubileju, pārstāv skaitliski lielāko Latvijas sieviešu frisbija komandu. Komandai netrūkst jaunu, ātru un fiziski spēcīgu spēlētāju, dalībai Latvijas čempionātā ir iespēja izvēlēties labākās no tām.

Arī līdzšinējās čempionāta spēlēs komandai veicies vislabāk – tai ir tikai 1 zaudēta spēle (6:13 pret Momentu). Jāpiezīmē, ka tā bija viena no pirmajām Latvijas čempionāta spēlēm. Vai tas nozīmē, ka komandas sniegums čempionāta laikā ir uzlabojies? Vai komanda spēs noturēt līderpozīcijas līdz finālam? Vai jaunības neapdomība nemazinās izredzes kļūt par Latvijas čempionēm?

Trešā komanda, kas cieši min uz pēdām iepriekš minētajām divām Latvijas čempionu titula iegūšanai, ir KCN no Rīgas. Skaitliski nelielā komanda (uz spēlēm parasti ierodas 5 spēlētāju sastāvā, kas ir tieši tik, cik spēlētāju uz laukuma) ir labi saspēlējusies un dažām tās spēlētājām ir ievērojama Eiropas un pasaules frisbija čempionātu pieredze. Lai gan līdz šim komandai čempionātā ir 3 zaudētas spēles, punktu starpība nav bijusi liela (spēle pret Salaspili, piemēram, zaudēta ar 12:13), turklāt priekšspēļu pēdējā spēle ir beigusies ar uzvaru pret Momentu (13:9). Varbūt tieši šogad un tieši finālos KCN uzsmaidīs veiksme un tās kļūs par čempionēm?

Ceturtā komanda, kas teorētiski arī var iegūt Latvijas čempionu titulu, ir Sprīdīši no Ventspils. Komanda spēlēt sākusi nesen, taču jau pieteikusi sevi ar savdabīgu spēles stilu – zonas aizsardzību (kas sieviešu frisbijā, īpaši telpās, ir retums un, tādējādi, efektīvi īstenota, var būt traucējoša pretiniekiem) un pārsvarā t.s. „trešo piespēļu” (augsti metieni pāri galvai) izmantošanu, ko ir grūti nosegt. Tomēr jāuzsver, ka Latvijas čempionāta priekšspēlēs Sprīdīši zaudējuši visas spēles pret augstāk minētajām 3 komandām, tādēļ tās izredzes uz čempiona titulu ir viszemākās.

Prognozes
Tādējādi, ja nenotiks kas ārkārtējs, Salaspils pusfinālā uzvarēs Sprīdīšus un iegūs iespēju spēlēt finālā. Otrs pusfināls ir neprognozējamāks: vai KCN saglabās savu pēdējās priekšspēles pārākumu arī pusfinālā? Vai lielāku lomu spēlēs Momenta pieredze? Vai tai komandai, kas uzvarēs Momenta : KCN spēlē, pieteiks spēka un enerģijas stāties pretī Salaspils komandai Latvijas čempionāta finālā? Vai Salaspils spēs noturēt līderpozīcijas līdz galam?

Pie visa augstāk minētā jāatceras vēl, ka šis ir sieviešu sports, kur emocijām ir liela nozīme. Kura komanda būs emocionāli stiprākā?

Latvijas frisbija čempionāta sieviešu pusfināli, spēle par 3.vietu un fināls notiks 20.aprīlī Lielvārdē, Sporta centrā. Finālspēle sāksies pl.14:00.

     [+] [-]

, 2008-04-13 17:23, pirms 16 gadiem
MAn besi ara sitais jaunais formus sawaki paredzems
liekat adimi weco modeli ludz ludzu atpakal!