Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Turnīrā uzvar latvieši; lietuvieši izkaujas ar krieviem

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Turnīrā uzvar latvieši; lietuvieši izkaujas ar krieviem
Čempionu - "SalsaPils" un "Hardcore Ultimate" kopbilde
Foto: Ritvars Raits

Pagājušās nedēļas nogalē Ogrē un Lielvārdē norisinājās 13. starptautiskais frisbija festivāls "Rīgas Rudens 2010". Runājot par pasākuma sportisko pusi, jāuzsver, ka pirmo reizi tā pastāvēšanas vēsturē gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē triumfēja Latvijas komandas. Sacensībām bija arī sava ēnas puse – jau pēc turnīra viesnīcā sakāvās lietuviešu un krievu sportisti.

Turnīrā piedalījās 28 komandas (16 vīriešu un 12 sieviešu), kas pārstāvēja Latviju, Lietuvu, Igauniju un Krieviju. Meiteņu komandas bija sadalītas divās apakšgrupās. Par A apakšgrupas uzvarētājām kļuva Ogres "Moments" spēlētājas, kas bija pārākas visās piecās spēlēs, bet 2. vietā ierindojās Sanktpēterburgas "Cosmic Girls". B apakšgrupā trīs komandām pa vienam zaudējumam, bet, pateicoties labākai punktu attiecībai, 1. vietā Salaspils komanda "SalsaPils", 2. vietā "Brilliance" no Maskavas.

Pusfinālā Ogres frisbijistes ar 5:7 atzina "Brilliance" pārākumu, bet salaspilietes ar 7:6 pārspēja "Cosmic Girls". Spēlē par 3. vietu Sanktpēterburgas komanda "Cosmic Girls" ar 10:6 revanšējās "Momentam", jau otro gadu pēc kārtas atstājot šī turnīra vairākkārtējās uzvarētājas 4. vietā. Komanda "SalsaPils", kura pērn izcīnīja "Rīgas Rudens 2010" vicečempionu titulu, šoreiz finālā nospēlēja vienkārši fenomenāli – praktiski bez kļūdām un ārkārtīgi pašaizliedzīgi, kas salaspilietēm ļāva sagraut "Brilliance" ar 15:4, kļūstot par čempionēm.

Puišu komandas bija sadalītas četrās apakšgrupās. Par apakšgrupu uzvarētājiem kļuva "Sokol" (Maskava), "Hardcore Ultimate" (Rīga), "Vorai" (Viļņa) un "Zepps" (Viļņa). Visi līderi izveidoja jaunu apakšgrupu, par kurā 1. vietu ar trim panākumiem izcīnīja rīdzinieki, bet otrie palika maskavieši. Līdz ar to abas šīs komandas jau bija sev nodrošinājušas vietas lielajā finālā. Tiesības spēlēt par bronzas godalgām sev nodrošināja "Vorai" un "OksiDisko" (Velikij Novgorod).

Bronzas medaļas tikai pašā mačā galotnē laimīgi izcīnīja novgorodieši, kuri Viļņas komandu pieveica ar 10:9. Spēlē par zelta godalgām tikās tās pašas komandas, kuras čempionu titulu dalīja arī pagājušā gada turnīrā - "Sokol" un "Hardcore Ultimate". Pērn izšķirošajā mačā ar 13:11 uzvarēja maskavieši, ceturto reizi pēc kārtas kļūstot par šī turnīra čempioniem.

Šajā turnīrā "Hardcore Ultimate" un "Sokol" vienreiz jau tikās (apakšgrupu uzvarētāju grupā) – ar 9:8 pārāki izrādījās rīdzinieki. Finālspēles sākumā cīņa bija ļoti sīva un interesanta - abas komandas punktus guva pamīšus. "Hardcore Ultimate" vairākas reizes pēc kārtas labi nospēlēja aizsardzībā un rezultatīvi uzbruka, iegūstot punktu handikapu, ko līdz spēles beigām ievērojami palielināja. Mača izskaņā latviešu komandas pārākums neradīja pilnīgi nekādas šaubas – rīdzinieki uzvarēja ar 15:8.

Ja Salaspils meiteņu komanda "SalsaPils" pirmo reizi tika pie čempionu titula, tad "Hardcore Ultimate" panākums ir vēl nozīmīgāks – Rīgas frisbijisti ir pirmā Latvijas komanda, kurai 13 gadu laikā izdevies uzvarēt turnīrā "Rīgas Rudens 2010". Otrā labākā no Latvijas vīriešu komandām – Ventspils "Flying Worms" ierindājās vien 8. vietā. Toties pie balvas par spēles garu tika cita latviešu komanda – Salaspils "Wild Things". Meiteņu komandu konkurencē tāda paša balva tika Viļņas "Bubblicious".

Ja runājam par spēles garu, tad ārpus frisbija laukuma vismaz divām komandām tāds bija pilnībā pačibējis – vakarā pēc turnīra noslēguma viesnīcā sakāvās Lietuvas un Krievijas sportisti. Kā reģionālo laikrakstu "Ogres Vēstis Visiem" informēja Ogres novada pašvaldības policijas priekšnieks Uģis Ulmanis, divu lietuviešu un krievu komandu starpā bija izraisījušas domstarpības, kas pārauga dūru vicināšanā. Policijas priekšnieks uzskata, ka kautiņš nav izcēlies nacionālo nesaskaņu dēļ – tam par iemeslu bijis alkohola reibums. Sākotnēji kaušļus mēģināja izšķirt apsardzes firmas darbinieki, taču, kad tas neizdevās, palīgā devās policijas darbinieki. Kaušļi bija tiktāl iekarsuši, ka šķīdušas pat asinis, bet, par laimi, nopietnus savainojumus neviens nav guvis. Pašvaldības policijas darbinieki četriem 18 -25 gadus vecajiem kaušļiem, no kuriem divi pārstāv Lietuvu, bet divi – Krieviju, atbilstoši Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 171. panta pirmajai daļai, piemēroja administratīvo sodu 20 latu apmērā, kas tika iekasēts notikuma vietā.

Izmantotie resursi:
Ogres Vēstis Visiem

  +4 [+] [-]

, 2010-11-09 14:25, pirms 14 gadiem
Lai nu kā ar kaušanos, tomēr galvenās cīņas noritēja sporta laukumos.
Priecājos, ka Latvijas komandas izcīnīja 1.vietas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-11-09 14:44, pirms 14 gadiem
"Loti operativa" zinja

  +1 [+] [-]

, 2010-11-09 15:43, pirms 14 gadiem
Sports un spirts nekad nav šķirts

  -2 [+] [-]

, 2010-11-09 16:10, pirms 14 gadiem
kas par suudu,tas frisbijs?

  -2 [+] [-]

, 2010-11-09 16:35, pirms 14 gadiem
bayern rakstīja: kas par suudu,tas frisbijs?
taočna,kas tas par suudu ir?

  +2 [+] [-]

, 2010-11-09 16:49, pirms 14 gadiem
Vajag izvilkt galvu no smiltim un ta pamanisiet,ka ir ari citi sporta veidi,ne tikai basketbols un hokejs...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-11-09 17:45, pirms 14 gadiem
Ogres portāls vai poliči būs kaut ko safantazējuši, maz ticams, ka frisbija speletaji var sakauties savā starpā, kaut vai ārpus laukuma .. sanāk ka Leiši sakāvušies ar hokeja faniem ..
iekš Facebook: Lietuvas komandas spēlētājs ziņo :
Saulius Skripskas Sacensībām bija arī sava ēnas puse – jau pēc turnīra viesnīcā sakāvās lietuviešu un krievu sportisti.
Not true. That were drunk and angry russian hockey players that were staying at the same place.

pie tam cik zināms visi Krievi ar lielo autobusu aizbrauca projam uz dzimteni tieši pēc apbalvošanas ...

  +2 [+] [-]

, 2010-11-09 17:48, pirms 14 gadiem
jeeeee rakstīja: Ogres portāls vai poliči būs kaut ko safantazējuši, maz ticams, ka frisbija speletaji var sakauties savā starpā, kaut vai ārpus laukuma .. sanāk ka Leiši sakāvušies ar hokeja faniem ..
iekš Facebook: Lietuvas komandas spēlētājs ziņo :
Saulius Skripskas Sacensībām bija arī sava ēnas puse – jau pēc turnīra viesnīcā sakāvās lietuviešu un krievu sportisti.
Not true. That were drunk and angry russian hockey players that were staying at the same place.

pie tam cik zināms visi Krievi ar lielo autobusu aizbrauca projam uz dzimteni tieši pēc apbalvošanas ...
No kurienes Ogrē hokeja fani - krievi? No PČ laikiem vēl aizdzērušies?

     [+] [-]

, 2010-11-09 17:53, pirms 14 gadiem
to nu gan es nezinu

     [+] [-]

, 2010-11-09 23:48, pirms 14 gadiem
kautiņš notika ne jau pēc turnīra, bet 6dienas vakarā, jo pēc turnīra visi steigšus aizlaidās pa mājām.
Un tajā naktī pāris Lietuvieši tika iesēdināti iecirknī lai atlabtu