Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempioni frisbijā – Salaspils Frisbija kluba komandas

Jānis Celmiņš

Aizvadītājā nedēļas nogalē Ogrē norisinājās Latvijas Frisbija Kauss, kurā tika dalīti telpu sezonas medaļu komplekti. Pie dubulta panākuma tika Salaspils Frisbija klubs – „Salaspils WT” otro gadu pēc kārtas ieguva čempionu titulu vīriešu grupā, bet pirmo reizi sieviešu grupā par čempionēm kļuva „Salaspils FK”. Otrajā vietā abās grupās rīdzinieki – „Hardcore Ultimate” (vīriešiem) un „KCN Rīga” (sievietēm). Viens bronzas komplekts aizceļoja uz Ventspili – „Flying Worms” (vīriešiem), bet otrs palika Ogrē – „Moments” (sievietēm).

Sieviešu grupā pirmajā pusfinālā spēli pret regulārās sezonas uzvarētājām – „Salaspils FK” – veiksmīgi iesāka „Valmiera”. Turpinājumā, gūstot 5 bezatbildes punktus, spēcīgās salaspilietes veica izšķirošo izrāvienu un noturēja pārsvaru līdz pat spēles beigām. Rezultāts 13:8.

Otrajā pusfinālā ļoti pārliecinoši spēlēja „KCN Rīga”. Vairākkārtējās Latvijas čempiones „Moments” nespēja atrast ieročus cīņā ar rīdziniecēm un, pārliecinoši zaudējot ar rezultātu 13:7, pirmo reizi pa neatminamiem laikiem atvadījās no Latvijas čempionu goda.

Spēlē par trešo vietu izskatījās, ka „Moments” ir labāk tikušas galā ar pusfinālā piedzīvoto zaudējumu, jo atskanot puslaika sirēnai rezultāts uz tablo vēstīja 7:2. Otrajā puslaikā „Valmiera” spēja pretoties ogrēniešu ātrajiem punktiem, izcīnot rezultātu 6:6. Ar to gan bija par maz, lai ieviestu kādas korekcijas spēlē. Ar rezultātu 13:8 pārliecinoši pie bronzas tika „Moments”.

Lai gan „Salaspils FK” izdevās iesākt spēli ar realizētu aizsardzību, tomēr finālspēli abas komandas iesāka līdzīgi. Realizējot vēl vienu aizsardzību, „Salaspils FK” izvirzījās divu punktu vadībā. Līdz puslaika pārtraukumam „KCN Rīga” vēl vienu reizi neizdevās realizēt savu uzbrukumu. Rezultāts uz tablo – 8:5. Pēc puslaika pārtraukuma salaspilietes panāca jau komfortablu pārsvaru ar četriem punktiem. „KCN Rīga” izdevās rezultāta starpību samazināt līdz diviem punktiem (10:8), bet uzreiz pēc tam sekoja izšķirošais „Salaspils FK” izrāviens – 14:8. Lai pabeigtu spēli salaspilietēm bija vajadzīgs tikai viens punkts. Rīdzinieces vēl paspēja iepriecināt līdzjutējus, panākot 14:9, bet tas tad arī bija viss. Pārspējot „KCN Rīga” ar rezultātu 15:9 par Latvijas čempionēm telpās pirmo reizi kļuva „Salaspils FK” sievietes.

Pārspējot sacensību jaunpienācēju „Mind Power Victory” (Rīga) ar 13:5, piekto vietu izcīnīja „Ultimate Decision” (Rīga).

Arī vīriešu pirmajā pusfinālā spēles sākums veiksmīgāk padevās tieši regulārās sezonas 4.vietas ieguvējiem „Ultimate Decision” (Rīga). Aizejot puslaikā, regulārās sezonas uzvarētāji „Salaspils WT” atradās iedzinējos – 6:7. Pēc pārtraukuma salaspilieši bija noskaņoti kaujinieciski un ar ciešu aizsardzību vairākkārt piespieda rīdziniekiem kļūdīties. Gūstot trīs bezatbildes punktus, „Salaspils WT” jau atradās vadībā. Pāris atlikušajās spēles minūtes rīdziniekiem vairs neizdevās neko mainīt un nācās atzīt Salaspils komandas pārākumu ar 13:11.

Otrajā pusfinālā „Hardcore Ultimate” pacietīgi un mērķtiecīgi iekrāja pāris punktu pārsvaru, ne uz brīdi neatdodot spēles grožus „Flying Worms” rokās. Puslaikā rezultāts bija jau 7:4. Lai gan otrajā puslaikā pāris punktus ventspilniekiem izdevās atgūt un pat samazināt rezultāta starpību līdz minimumam, tomēr tas nebija pietiekami, lai nokļūtu finālā. Rezultāts 13:11.

Spēle par trešo vietu bija pārsteigums ikvienam klātesošajam. Piecu minūšu laikā „Flying Worms” bija panākuši 3:0. Šāds sākums piespieda „Ultimate Decision” paņemt minūtes pārtraukumu. Kā izrādījās arī tas nelīdzēja – ventspilnieki dubultoja savu pārsvaru un turpināja graut rīdzinieku pašapziņu. Līdz pirmā puslaika beigām abas komandas guva pa vēl vienam punktam un uz tablo rādījās viens no graujošākajiem pirmā puslaika rezultātiem šajā nedēļas nogalē – 7:1. Otrajā puslaikā „Ultimate Decision” tomēr atrada motivāciju saņemties un cīnīties līdz galam. Turpretī ventspilnieki spēlēja brīvi un atraisīti. Otrā puslaika uzvara ar 6:5 bija par maz un par vēlu, lai ietekmētu spēles uzvarētāju. Ar rezultātu 12:7 trešo vietu izcīnīja „Flying Worms”.

Finālspēles toni jau pirmajā punktā noteica „Salaspils WT”, kad pēc ciešas aizsardzības jau pretinieku zonā punktu ar „kalahanu” (pārtverot pretinieku piespēli un piezemējoties savā uzbrukuma zonā) guva Mārtiņš Gusārs. Uzreiz jāpiemin, ka spēles turpinājumā šādu netipisku epizodi salaspilieši realizēja vēlreiz. Rezultātam uz tablo vēstot 4:1, no tālākas spēles kārtējo reizi nācās izstāties traumu nomocītajam „Hardcore Ultimate” pamatsastāva spēlētājam Gunāram Grundmanim. Līdz puslaika pārtraukumam „Salaspils WT” vēl divas reizes izdevās realizēt aizsardzību. Pie puslaika rezultāta 8:3 neskaitāmus finālus piedzīvojušie rīdzinieki izskatījās sagrauti. Otrā puslaika sākumā salaspilieši to nesaudzīgi izmantoja, gūstot piecus punktus pret rīdzinieku vienu (13:4). „Hardcore Ultimate” ir komanda, kas prot atspēlēties, tāpēc realizētā aizsardzība viesa cerības par saspringtu spēles noslēgumu. Diemžēl „Salaspils WT” bija atlicis gūt vien divus punktus, ko viņi arī veiksmīgi paveica. Uzvarot „Hardcore Ultimate” ar rezultātu 15:7, otro gadu pēc kārtas par Latvijas čempioniem kļuva „Salaspils WT”, sagādājot Salaspils Frisbija klubam dubultuzvaru kluba pastāvēšanas 10 desmit gadu jubilejā.

Astotajā un septītajā vietā ierindojās čempionāta jaunpienācējās – attiecīgi „Mind Power Victory” (Rīga) un „Salaspils Jr” (rezultāts 13:8). Sestajā vietā vēl viena čempionāta jaunpienācēja – „Daugavpils Universitāte”, bet piekto vietu izcīnīja „SoulFly UD” (Rīga).

Čempionāta uzvarētāji, kā arī sezonas labākie spēlētāji, treneri un skolotāji tiks sveikti svinīgajā apbalvošanā 13.aprīlī. Vairāk informācijas Latvijas frisbija federācija |

Latvijas Frisbija Kausa rezultāti: Rezultāti 2013 | Latvijas frisbija federācija