Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Rīgā noskaidroti Latvijas čempioni frisbijā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Rīgā noskaidroti Latvijas čempioni frisbijā
"Salaspils WT"
Foto: Ritvars Raits, frisbee.lv

Noslēdzies Latvijas Frisbija čempionāts telpās, kurā par čempioni vīriešu divīzijā kļuva "Salaspils WT" komanda, finālā pārspējot "Flying Worms" no Ventspils, bet 3.vietu izcīnīja Rīgas "Hardcore Ultimate". Starp sievietēm labākās izrādījās "Momenta" meitenes no Ogres, sudraba godalgas tika "Salaspils FK", bet bronza – "Valmiera Women".

Pirmajā sacensību dienā tika aizvadītas vīriešu divīzijas spēles par 5. līdz 12.vietu. Komandām, kas Latvijas Frisbija līgā bija ieguvušas kādu no pēdējām četrām vietām, bija jāaizvada savstarpējās spēles, lai noskaidrotu vietu sadalījumu no 9. līdz 12.vietai. Veiksmīgākā starp šīm komandām izrādījās "Valmiera Open", kas izcīnīja trīs uzvaras, vietu zemāk "Salaspils Jr" komanda ar divām uzvarām. Daugavpils Universitātei 11.vieta - pārspēta "MindPV", kas šo čempionātu aizvadīja bez panākumiem. Spēlē par 7.vietu tikās divas komandas no Rīgas – "Sirroco Ultimate" un "SoulFly UD". Šoreiz veiksmīgāki izrādījās "SoulFly UD" frisbijisti, kuri svinēja uzvaru un ieguva 7.vietu čempionātā. Gluži tāpat kā Latvijas Frisbija līgā, par 5.vietu cīnījās Ventspils "UltiManiacs" un "Ogre NightWatch". Jau trešo reizi šajā sezonā veiksmīgāki izrādījās ventspilnieki, kuri izcīnīja 5.vietu.

Otrā spēļu diena sākās ar sieviešu pusfināliem. Pirmajā no tiem tikās pagājušā gada sudraba medaļu ieguvēja "Moments" (Ogre) un "KCN Rīga". Lai gan Ogres meitenes spēlēja tikai piecu cilvēku sastāvā, viņas spēja uzvarēt "KCN Rīgu" ar rezultātu 13:10. Otrajā pusfinālā tikās Latvijas Frisbija līgas uzvarētāja "Valmiera Women" ar pēdējo triju gadu čempioni "Salaspils FK". Spēles laikam beidzoties, ar rezultātu 11:8, vadībā atradās Salaspils FK, kas nozīmēja, ka no uzvaras salaspilietes šķīra tikai viens punkts, turpretī Valmierai bija nepieciešami četri punkti pēc kārtas. Lai gan Valmieras meitenes spēja atspēlēties un izlīdzināt rezultātu, izšķirošo punktu tomēr guva pieredzējušās Salaspils frisbijistes, kas svinēja uzvaru 12:11. Mazajā finālā tikās jau pieminētās "KCN Rīga" un "Valmiera Women" komandas. Lai gan spēli daudz veiksmīgāk sāka Rīgas komanda, izvirzoties vadībā 4:1, valmierietes spēja saņemties un gūt četrus punktus pēc kārtas – 5:4. Arī otrajā spēles daļā veiksmīgākas izrādījās valmierietes, kas spēja izcīnīt uzvaru ar rezultātu 11:8 un bronzas godalgas. Finālā, gluži kā iepriekšējos trijos gados, tikās "Salaspils FK" un "Moments". Visas trīs iepriekšējās reizes veiksmīgākas bija Saslaspils meitenes, bet 2012.gadā čempione bija tieši "Moments". Spēle noritēja līdzīgi līdz pat rezultātam 5:5, bet atlikušajā laikā Ogres pārstāves ieguva divreiz vairāk punktu par savām pretiniecēm, kā rezultātā "Moments" izcīnīja 2016.gada čempioņu titulu (15:10).

Pirmajā pusfinālā vīriešu divīzijā tikās "Flying Worms" un "Hardcore Ultimate". Spēle ritēja punkts punktā, bet tās galotne labāk padevās Ventspils "Flying Worms", kas izcīnīja vietu finālā – 11:8. Otrajā pusfinālā tikās "Salaspils WT" un "Ultimate Decision". Salaspils komanda spēja kontrolēt spēles gaitu un izcīnīt pārliecinošu uzvaru 13:8. Spēlē par 3.vietu tikās divas Rīgas komandas – "Hardcore Ultimate" un "Ultimate Decision". Lai gan spēles sākumā UD spēja izvirzīties vadībā 6:5, otro mača daļu daudz labāk aizvadīja "Hardcore", kas arī svinēja uzvaru ar rezultātu 13:9. Finālā, tāpat kā pērn, tikās "Salaspils WT" un "Flying Worms" no Ventspils. Spēle bija ļoti saspringta un bagāta ar skaistām epizodēm, abām komandām ik pa brīdim izvirzoties vadībā. Lai gan ar rezultātu 11:10 vadībā atradās ventspilnieki, "Salaspils WT" spēja saņemties un gūt trīs punktus, kā rezultātā jau otro gadu pēc kārtas un ceturto reizi pēdējo piecu gadu laikā par Latvijas Frisbija čempioni telpā kļuva "Salaspils WT" komanda – 13:11.

Spēļu rezultāti: ŠEIT

Izmantotie resursi:
Latvijas frisbija federācija |