Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē Latvijas Universiāde frisbijā

Andrejs Siliņš

Nedēļas nogalē Latvijas Universiāde frisbijā
Foto: Latvijas Frisbija federācija

Šajā nedēļas nogalē, 10.-11.martā, Olimpiskajā sporta centrā, Rīgā Latvijas XXII Universiādes ietvaros norisināsies cīņas starp Latvijas augstākās izglītības iestāžu frisbija komandām. Sieviešu un vīriešu grupās sacentīsies 17 augstākās izglītības iestāžu frisbija komandas, pārstāvot desmit dažādas augstskolas.

Viskuplāk pārstāvētās būs Rīgas Tehniskā universitāte un Latvijas Universitāte – ar trim komandām, pa divām komandām cīņās sūtīs Rīgas Stradiņa universitāte, Liepājas Universitāte un Latvijas Lauksaimniecības universitāte, bet pa vienai komandai piedalīsies no Daugavpils Universitātes, Ventspils Augstskolas, Vidzemes Augstskolas, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas un Stockholm School of Economics in Riga.

Sacensības starp studentiem noritēs jau ceturto gadu. Iepriekš tām bijis Latvijas Studentu frisbija čempionāta statuss, bet šogad tās iekļautas Latvijas Universiādes sastāvā. Par šādu panākumu priecīgs ir Latvijas Frisbija federācijas prezidents Mārtiņš Taurenis: „Ar katru gadu komandu un pārstāvēto izglītības iestāžu skaits ir audzis. Tas parāda, ka jauniešu vidū frisbijs visu laiku attīstās. Prieks, ka šī attīstība tiek pamanīta un attiecīgi novērtēta.”

Iepriekšējos gados pa diviem čempionu tituliem izdevies izcīnīt Latvijas Universitātei un Liepājas Universitāte, attiecīgi sieviešu un vīriešu grupās, bet pa reizei labākās bijušas Liepājas Universitātes frisbijistes (sieviešu grupā) un Rīgas Tehniskās universitātes spēlētāji (vīriešu grupā). Kas izcīnīs zeltu un pirmo Universiādes čempionu titulu šogad, taps zināms jau šo svētdien.

Sestdien tiks izspēlētas grupu spēles, bet svētdien noritēs cīņa izslēgšanas spēlēs un spēlēs par vietām. Finālu sākums plkst. 16:20.

Svētdien paralēli studentu sacensībām noritēs arī Latvijas Jaunatnes frisbija čempionāta finālposms. „Rīkojot skolu čempionāta finālposmu kopā ar studentu sacensībām, vēlamies radīt ciešāku saikni starp šīm divām frisbijistu grupām. Cerams, ka tas būs labs impulss frisbija attīstībai gan skolās, gan augstskolās,” stāsta Dainis Jakovels, sacensību direktors.

Sacensību vadība par atbalstu sacensību organizēšanā izsaka lielu pateicību Rīgas Tehniskajai universitātei, Latvijas Augstskolu sporta savienībai un Olimpiskajam sporta centram. Paldies arī AS „Aldaris” par ūdens nodrošinājumu, kā arī „Fazer” un SIA „Sportland” par balvām.

Vairāk informācijas par sacensībām un frisbiju: Latvijas frisbija federācija |

Informāciju sagatavoja
Latvijas Frisbija federācija