Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionātā Latvijas frisbija junioru izlase izcīnījusi pirmo uzvaru

Andrejs Siliņš

Eiropas čempionātā Latvijas frisbija junioru izlase izcīnījusi pirmo uzvaru
Latvijas frisbija junioru izlase
Foto: Latvijas Frisbija federācija

Šajā nedēļā Ķelnē notiekošajā Eiropas Jaunatnes Frisbija čempionātā Latvijas U20 sieviešu izlase izcīnījusi pirmo uzvaru, spraigā cīņā (14:13) pārspējot Krievijas izlasi. Tikmēr vīriešu izlase vēl tikai lūko pēc pirmā panākuma. Čempionātu veiksmīgi iesākusi Vācija, kura bez zaudējumiem startē trijās no četrām čempionāta grupām.

Latvija Eiropas čempionāta cīņas uzsāka otrdien. Pirmās laukumā devās Latvijas U20 juniores, stājoties pretī Somijas izlasei. Pēc piedzīvota smaga pirmā puslaika (1:8), latvietēm izdevās saņemties un otro puslaiku uzvarēt ar 10:9. Diemžēl rezultātā zaudējums 11:17. Otrajā dienas spēle pret vienām no grupas līderēm – itālietēm – pārākas atkal izrādījās pretinieces – 16:9. Sacensību otrā diena iesākās ar spēli pret otru grupas līderi – Austriju.

Izrādot nopietnu pretošanos, tomēr nācās atzīt pieredzi bagātāko sāncenšu pārākumu. Dienas otrajā spēlē bija jātiekas ar krievietēm, kas tāpat kā latvietes čempionātu uzsākušas ne pārāk veiksmīgi. Abas komandas vēlējās gūt savu pirmo panākumu. Tas ļoti labi atspoguļojās gan spēlē, gan spēles beigu rezultātā. Jau pēc spēles laika beigām saspringtā spēles galotnē veiksme tomēr bija latviešu pusē un meitenes varēja svinēt savu pirmo uzvaru – 14:13.

U20 juniori čempionātu uzsāka pret Francijas izlasi. Diemžēl jau pirmajā spēlē nācās piedzīvot pamatīgu sagrāvi ar 17:3. Līdzīgs scenārijs atkārtojās arī divās nākamajās grupas spēlēs – spēlē pret Īriju zaudēts ar 17:2, bet spēlē pret Zviedriju – 17:3. Pēc pirmās kārtas grupu spēlēm komandas tika sadalītas pēc spēku samēriem līdzīgākās grupās. Pirmā Latvijas pretiniece bija Izraēlas izlase. Lai gan piedzīvots zaudējums 17:6, tomēr manāms spēles uzlabojums – gūti vairāki punkti un atgūta pārliecība par saviem spēkiem.

Rītdien meitenēm cīņa par astotnieku. Lai saglabātu cerības iekļūt izslēgšanas spēlēs, jāpārspēj Francijas izlase. Uzvarot ar 5 punktu pārsvaru vietu astotniekā var izcīnīt bez paļaušanās uz labvēlīgu rezultātu spēlē starp Krieviju un Somiju. Savukārt puiši cīnīsies par pirmo uzvaru spēlē pret Slovākijas izlasi. Neatkarīgi no spēles iznākumi cīņa būs jāturpina par 9.-16.vietu.

Ar spēļu rezultātiem var iepazīties: Ultiorganizer - Final standings EYUC 2013

Vairāk informācijas par sacensībām: EYUC 2013