Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Sieviešu frisbija izlase 7. vietā Eiropā, vīriešu – 15. vietā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Vakar Slovēnijas pilsētā Mariborā noslēdzās Eiropas čempionāts frisbijā, kurā piedalījās arī divas Latvijas izlases – vīriešu un sieviešu. Mūsu meitenes ļoti sekmīgi aizvadīja turnīra otro pusi, izcīnot augsto 7. vietu, bet puiši otro reizi pēc kārtas ierindojās 15. vietā.

Latvijas sieviešu izlase otrās grupu kārtas pēdējā spēlē ar 9:17 atzina dāniešu pārākumu un savā Eiropas čempionāta pēdējā spēlē mērojās spēkiem ar čehietēm. Šajā turnīrā latvietes vienreiz jau bija tikušās ar Čehijas izlasi, piedzīvojot zaudējumu ar 12:17. Spēlē par 7. vietu Eiropā mūsu valstsvienībai izdevās revanšēties – latvietes uzvarēja ar 17:10. Rezultatīvākā šajā mačā ar 8 punktiem bija Evita Gaide, bet Lāsma Kublicka izcēlās ar 6 punktiem. Jāpiebilst, ka Kublicka ar 59 punktiem kļuva par Eiropas čempionāta otro rezultatīvāko spēlētāju. Rezultatīvāko spēlētāju desmitniekā iekļuvušas vēl divas latvietes: 7. Anna Žilinska (45), 8. Evita Gaide (44). Iepriekšējā Eiropas čempionātā, kas notika 2007. gadā, Latvijas sieviešu izlase ieņēma 13. vietu.

Latvijas sieviešu frisbija izlases sastāvs: Inese Auziņa, Dace Cīrule, Samanta Dušele, Evita Gaide, Ieva Grabe, Diāna Grīnvalde, Zane Kalniņa, Līva Kapteine, Alīna Kiškurno, Inga Kozijenko, Lāsma Kublicka, Sandra Minova, Inese Slokenberga, Zane Zamarina un Anna Žilinska. Treneres – Inese Birģele un Dzirkstīte Žindiga.

Latvijas vīriešu izlase otrās grupu kārtas spēlē ar 10:14 piekāpās īriem, bet cīņā par 15. vietu izcīnīja divas uzvaras. Vispirms mūsējie ar 17:15 pieveica spāņus (pa 5 punktiem guva Sergejs Volkovs, Gunārs Grundmanis un Roberts Apinis), bet pēc tam ar 17:12 uzvarēja beļģus (ar 6 punktiem izcēlās Gints Mucenieks). Čempionāta rezultatīvāko spēlētāju desmitniekā iekļuva Reinis Otisons (6.) ar 49 punktiem.

Latvijas vīriešu frisbija izlases sastāvs Eiropas čempionātam: Sergejs Volkovs (spēlējošais treneris), Gunārs Grundmanis, Aigars Ancāns, Roberts Apinis, Ģirts Betmanis, Jānis Cīmurs, Zintis Gašpažiņš, Mārtiņš Gusārs, Kristaps Landmanis, Kārlis Malcenieks, Gints Mucenieks, Renārs Niedra, Reinis Otisons, Rūdolfs Sniķersproģis, Niklāvs Šnepsts un Mārtiņš Taurenis.

Par Eiropas čempioni sieviešu turnīrā kļuva Vācijas izlase, kas aiz sevis atstāja Lielbritānijas un Itālijas valstsvienības, bet vīriešu komandu konkurencē triumfēja zviedri, sudrabs Lielbritānijas, bronza – Vācijai.

Izmantotie resursi:
euc2011.ultiorganizer.net