Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Šodien Vaidavā sāksies Latvijas čempionāts

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Šodien Vaidavā sāksies Latvijas čempionāts
"Salaspils FK"
Foto: frisbee.lv

9. un 10.jūlijā Vaidavā norisināsies jau ceturtais Latvijas frisbija čempionāts jauktajā grupā. Šogad turnīrā piedalīsies desmit komandas, kas pulcēs vairāk nekā 100 sportistus no visas Latvijas. Turnīra laikā paralēli Latvijas čempionātam norisināsies arī spikeball sacensības.

Šogad čempionātā piedalīsies desmit komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās, katrā pa piecām komandām. Pēc grupas spēlēm trīs spēcīgākās komandas no katras grupas turpinās cīņu par medaļām, bet divas vājākās – par 7.-10.vietu.

Līdz šim nepārspēti jaukto komandu čempionātā bijuši "Salaspils FK" frisbijisti, kas arī ir vienīgie, kuriem izdevies iegūt Latvijas frisbija čempionāta jauktajā grupā zelta godalgas. Salaspils frisbija klubu šogad pārstāvēs trīs komandas – "Salaspils FK MIX", "Salaspils Jr MIX" un "Salaspils Jr MIX-2".

Pērn pirmo reizi pie medaļām tika ventspilnieki, kuri, finālā piekāpjoties Salaspils sportistiem, izcīnīja sudraba medaļas. Ventspils frisbija klubu šogad pārstāvēs divas komandas. Kā trešos no favorītiem noteikti var minēt Ogres frisbija kluba spēlētājus, kas triju gadu laikā divreiz izcīnījuši sudraba godalgas, bet pērn tika pie bronzas. Arī Ogres frisbija klubs šogad startēs ar divām komandām. Šogad par medaļām cīnīsies arī gandrīz mājinieki valmierieši, kas strauji progresējuši tieši pēdējo gadu laikā.

Nevar nepieminēt arī "Sirocco" komandu, kas tika izveidota tikai pirms pāris gadiem, bet jau spējusi sevi pierādīt frisbija laukumos kā konkurētspējīgu sāncensi. Kā jau katru gadu, arī šogad Latvijas čempionātā piedalīsies Daugavpils Universitātes frisbijisti, kuri, iespējams, tieši šogad tiks pie savas pirmās Latvijas čempionāta medaļas.

Sestdien paralēli Latvijas frisbija čempionātam norisināsies arī spikeball turnīrs, ko organizē aktīva dzīvesveida klubs "Savējais". Gan frisbijistiem, gan skatītājiem būs iespēja iepazīties ar šo salīdzinoši jauno sporta veidu un uzzināt ko vairāk par to.

Spēļu kalendārs: ŠEIT

Izmantotie resursi:
Latvijas frisbija federācija |