Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Latvijas frisbija čempionāta telpās regulārajā sezonā sievietēm triumfē "Salaspils"

Jānis Celmiņš

Svētdien, 3.martā, Ogres 1. vidusskolas sporta hallē norisinājās Latvijas frisbija čempionāta telpās ceturtais – noslēdzošais posms sievietēm. Šajā posmā piedalījās visas 6 sieviešu komandas, kopā izspēlējot 9 spēles. Pie trijām uzvarām tika čempionāta vicelīdervienība „Salaspils FK”, tādējādi nostiprinot savas pozīcijas kopvērtējuma augšgalā un izcīnot regulārās sezonas čempiona titulu.

”Ja brīnumi notiek, tad tie notiek Ogrē”, tā par LFČt 4.posmu sievietēm saka posma koordinators Ģirts Betmanis.

Čempionāta pastarītes „Mind Power Victory” (Rīga) tā arī nespēja izpildīt sezonas mērķi – izcīnīt kaut vienu uzvaru regulārajā sezonā. Lai arī uzvaru izcīnīt neizdevās, tomēr „Mind Power Victory” meitenes sagādāja pamatīgas galvassāpes Valmieras meitenēm, spēlējot ātru uzbrukumu un prasmīgi aizstāvoties aizsardzībā. Spēle gāja punkts punktā, līdz rezultāta tablo rādīja 9:9. Spēles beigās nedaudz vairāk pieredzi uzkrājušās „Valmieras” spēlētājas parādīja raksturu un guva 4 bezatbildes punktus, izcīnot uzvaru un nostiprinoties 4.vietā kopvērtējumā.

Čempionāta 5.vietas ieguvējām „Ultimate Decision” (Rīga) tā arī neizdevās pārspēt savas tuvākās sāncenses „Valmiera” meitenes, mačā zaudējot ar 10:7. Smagais zaudējums pret „Salaspils FK” un pārliecinošā uzvara pār „Mind Power Victory” nespēja palīdzēt pacelties par vietu augstāk kopvērtējuma tabulā.

Kā jau iepriekš tika prognozēts – sīvākās un interesantākās dienas spēles norisinājās starp „KCN Rīga”, „Salaspils FK” un „Moments” (Ogre). „KCN Rīga” vienībai vajadzēja izcīnīt vismaz vienu uzvāru pār kādu no iepriekšminētajām komandām, lai atņemtu regulārās sezonas čempiona titulu vairākkārtējām Latvijas čempionēm „Moments”.

Intriga saglabājās pat līdz pēdējai čempionāta spēlei. Par pirmo pārsteigumu parūpējās „Salaspils FK” spēlē pret „KCN Rīga”. Jau pašā spēles sākumā Salaspils vienība ieguva 3 punktu pārsvaru, kas līdz puslaika pārtraukumam bija samazinājies līdz minimumam – 5:4. Šķiet, puslaika pārtraukumā „KCN Rīga” komanda bija atradusi īstos vārdus, jo ātri vien rezultāts tika izlīdzināts un vienu brīdi „KCN Rīga” izvirzījās vadībā (7:6). Sīva spēkošanās ilga līdz rezultātam (8:8), kad „Salaspils FK” parādīja raksturu un guva 2 bezatbildes punktus pēc kārtas, atstājot „KCN Rīga” zaudētāju lomā.
Īpaši jāuzteic „Salaspils FK” spēlētāja Elza Vulfa, kura, izdarot 3 sekmīgas piespēles un aktīvi strādājot aizsardzībā, spēja pretiniecēm sagādāt lielas galvassāpes.

Alkstot revanšu par piedzīvoto zaudējumu 1.aplī, Ogres „Moments” spēli pret „KCN Rīga” uzsāka pārliecinoši, ar vairākām tālajām piespēlēm un dzelžainu aizsardzību. Puslaikā ogrēnietes devās ar trīs punktu pārsvaru (7:4). Lai arī „KCN Rīga” spēja atgūt dažus punktus, tas viņas nespēja glābt no smagā zaudējuma mača beigās. Pārliecinošu uzvaru ar 13:6 svinēja „Moments”.

Pēc šīs spēles kļuva skaidrs, ka LFČt 2012/2013 uzvarētājas tiks noskaidrotas sezonas pēdējā spēlē. Intrigu jo lielāku darīja tas, ka visas trīs līdervienības, tai skaitā pēdējā spēlē nespēlējošā „KCN Rīga”, pie noteikta rezultāta var kļūt par sezonas uzvarētājām.

„Salaspils FK” jau spēles sākumā prata izmantot “Moments” meiteņu pieļautās kļūdas un izvirzījās vadībā ar 4:1. Tomēr “Moments” pieredze un pārliecinošais spēles stils ļāva atgūties un samazināt rezultāta starpību. Dodoties puslaikā, salaspiliešu pārsvars bija minimāls – 6:5. Otrā puslaika pirmajā pusē spēle punkts punktā norisinājās līdz rezultātam 8:7. Lai gan ogrēnietes nepadevās, salaspilietēm izdevās izcīnīt 3 bezatbildes punktus, kas praktiski izšķīra spēles likteni. Spēles beigu rezultāts 12:8.

Līdz ar to 2012./2013.gada Latvijas Frisbija Čempionāta telpās sievietēm regulārās sezonas uzvarētāju titulu sezonas pēdējā spēlē izcīnīja “Salaspils FK” meitenes.

Čempionāta rezultāti (saite: http://www.frisbee.lv/rezultati)

Šonedēļ, 9. martā, Ogres 1. vidusskolas sporta halli atkal pārņems frisbijs. Šoreiz vīriešu grupas pēdējais posms, spēļu sākums plkst. 11:00. Spēles solās būt ne mazāk interesantas, kā sieviešu grupā.

9.marta spēļu grafiks (saite: http://www.frisbee.lv/spelu-kalendars-3)

Latvijas čempionu tituls gan sieviešu, gan vīriešu grupā tiks izcīnīts 6.-7.aprīlī Ogrē, kad noritēs Latvijas Frisbija Kauss.

Informāciju sagatavoja
Ģirts Betmanis