Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

"Hardcore Ultimate" uzreiz aiz goda pjedestāla turnīrā Gēteborgā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Hardcore Ultimate" uzreiz aiz goda pjedestāla turnīrā Gēteborgā
"Hardcore Ultimate"
Foto no komandas arhīva

Aizvadītās nedēļas nogalē mūsu vīru komanda "Hardcore Ultimate" devās uz Zviedrijas pilsētu Gēteborgu, lai piedalītos Eiropas lielākajā frisbija turnīrā telpās. "Hardcore" tika izsēta 12. vietā, kas grupā deva iespēju cīnīties pret līdzīgākiem pretiniekiem - "Westervik" un "Bogus".

Sestdienas rīts komandai sākās agri – jau pulksten 8:00 pirmā spēle pret gados vecāku un pieredzējušu komandu - "Bogus" (izsēti 21. vietā). "Hardcore" ar ātru un fizisku spēli turnīru uzsāka pārliecinoši, pieveicot pretiniekus ar 13:1.

Otrā apakšgrupas spēle bija jāaizvada ar "Westervik" (izsēti 5. vietā) - komandu, kurā ir vairāki ļoti pieredzējuši bijušie Zviedrijas izlases spēlētāji, kas tagad spēlē Master divīzijā. Mačs sākās saspringti un ar ļoti fizisku, dažbrīd pat rupju spēli no pretinieka puses, traumējot vienu no Rīgas komandas spēlētājiem. Tomēr, neļaujoties daudzajām provokācijām un dažādiem pārkāpumiem, "Hardcore" spēja izvirzīties vadībā, ko arī nosargāja līdz pat spēles beigām. Rezultāts spēles izskaņā - 10:5.

Iegūstot pirmo vietu grupā, "Hardcore" automātiski kvalificējās astotdaļfinālam, kurā, pēc papildus izspēlētas spēles, pretī stājās mūsējiem jau labi pazīstamā Krievijas komanda "Sokol" (izsēti 6. vietā). Pēdējo reizi abas komandas savā starpā tikās turnīra "Rīgas Rudens 2010" finālā, kurā uzvaru ar 15:8 svinēja "Hardcore". Arī šo spēli "Hardcore" uzsāka pārliecinoši, izvirzoties vadībā ar 5:1. Cīņas gaitā "Hardcore" kontrolēja spēli un līdz ar mača beigu signālu bija iekrājusi četru punktu pārsvaru. Ņemot vērā šī turnīra specifisko papildus noteikumu, sauktu par "pagacap", pēdējam punktam vairs nebija nozīmes, jo šis noteikums paredz komandas uzvaru gadījumā, ja, spēles laikam un izspēlētajam punktam beidzoties, komanda ir guvusi trīs vai vairāk punktu pārsvaru. Spēles beigu rezultāts – 8:5.

Ceturtdaļfinālā mūsējiem pretī stājās Somijas komanda "UFO" (izsēti 4. vietā), kas iepriekšējos gados parādījusi stabilu sniegumu šajā turnīrā, ierindojoties "top 8" labāko komandu starpā. Cīņa par katru punktu ritēja ļoti saspringti un abas komandas pārliecinoši spēlēja uzbrukumā, neļaujot pretiniekiem atrauties vairāk par vienu punktu. Pavērsiens notika tikai pašās spēles beigās, kad "Hardcore" izvirzījās vadībā ar 12:10. Pretinieku komanda spēja atgūt vienu punktu, toties "Hardcore" izturēja pretinieku spiedienu un noslēdza spēli ar uzvaru 13:11, iekļūstot turnīra pusfinālā.

Svētdienas rītā centrālajā laukumā tika izspēlēts pusfināls pret pērnā gada uzvarētājiem - "Viksjöfors" no Zviedrijas. Šis frisbija klubs pierādījis sevi visaugstākajā līmenī, pērnā gada vasarā iegūstot 8. vietu pasaules klubu čempionātā Prāgā. Spēles sākums izvērtās ļoti līdzvērtīgs un "Hardcore" pat spēja izvirzīties vadībā ar 5:4. Taču tad zviedru komanda veica vairāku punktu izrāvienu, izvirzoties vadībā ar 7:5. "Hardcore" komandai vairs neizdevās izrādīt nopietnu pretestību un zviedru komanda, pateicoties ļoti ciešai aizsardzībai un koordinētai uzbrukuma taktikai, nodrošināja sev iekļūšanu turnīra finālā, uzvarot ar rezultātu 13:8. Jāatzīst, ka pret šāda līmeņa pretiniekiem "Hardcore" parādīja ļoti labu sniegumu, kas ir ilgstošu treniņu, turnīru pieredzes un katra paša spēlētāja pašatdeves rezultāts.

Pēdējā spēle turnīrā "Hardcore" bija jāaizvada pret turnīra saimnieci - titulēto "Skogshyddan" komandu (izsēta 3. vietā), kas ar viena punkta starpību pusfinālā piekāpās Somu "Karhukopla" komandai. Spēle iesākās punkts punktā un likās, ka viss izšķirsies pašā galotnē, tomēr fiziskā slodze un smagās iepriekšējās spēles radīja kļūdas pašu uzbrukumos, kas arī atspoguļojās uz tablo - īsā laika periodā pretinieki jau bija izvirzījušies vadībā ar četru punktu pārsvaru - 7:3. "Hardcore" pielika visus spēkus, lai izlīdzinātu spēli, bet ar to nepietika un, spēles signālam skanot, mazajā finālā tika piedzīvots zaudējums ar rezultātu 12:9.

Neskatoties uz zaudējumiem pēdējās divās spēlēs, var uzskatīt, ka šis ir lielisks panākums latviešu komandai šāda līmeņa sacensībās open divīzijā. Iespēja piedalīties turnīrā radās pateicoties jaunajam komandas sponsoram – AXA, kurš apņēmies atbalstīt "Hardcore Ultimate" visas šīs sezonas garumā.

Informāciju sagatavoja:
Aigars Ancāns

  +1 [+] [-]

, 2011-02-05 10:05, pirms 14 gadiem
Nu ko, arī te latvieši pamanās pasaulei parādīt sevi! Apsveicu!

  +1 [+] [-]

, 2011-02-05 11:41, pirms 14 gadiem
Apsveicami, dziedējiet traumas un tiekamies LČ spēlēs.