Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Latvijas Frisbija līgā uzvar salaspilieši

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Latvijas Frisbija līgā uzvar salaspilieši
"Salaspils WT"
Foto: frisbee.lv

1.martā Salaspils sporta namā tika sadalītas vietas Latvijas Frisbija līgas (LFL) vīriešu divīzijā, savukārt Ogres 1.vidusskolas sporta hallē par titulu cīnījās sieviešu divīzijas komandas. Abās divīzijās triumfēja salaspilieši - "Salaspils WT" un "Salaspils FK".

Salaspilī spēļu dienu atklāja vīriešu divīzijas 2.grupas komandas, kuras kopvērtējumā ierindojās 6.-11.vietā. Vispārliecinošākā noslēdzošajā LFL sabraukumā bija rīdzinieku "SoulFly UD", kas divās spēlēs guva divas uzvaras, kopvērtējumā ieņemot 6.vietu. Pirms pēdējā posma izredzes uz 6.vietu bija arī Rīgas komandai "MindPV", tomēr piekāpšanās "SoulFly UD" ar rezultātu 2:13 rīdziniekiem nodrošināja tikai 7.vietu. Līdzīga situācija tabulā izveidojās starp komandām "Daugavpils Universitāte" un "Ogre Nightwatch". Tā kā savstarpējā spēlē labāku rezultātu guva daugavpilieši, uzvarot ar 10:6, komandas attiecīgi ierindojās 8. un 9.vietā. Lai arī pirms noslēdzošā posma Rīgas komanda "Sirocco Ultimate" bija ieņēmusi 8.vietu, pēdējais LFL sabraukums komandai bija visnotaļ neveiksmīgs, jo trīs spēlēs piedzīvoti trīs zaudējumi. Tas "Sirocco" ierindoja kopvērtējuma 11.vietā, kas nozīmēja zaudētu iespēju piedalīties pēc divām nedēļām gaidāmajā Latvijas Frisbija čempionātā telpās. Nozīmīga uzvara pret jau minēto "Sirocco" bija komandai "Valmiera Open" - 10:6, tādējādi kopvērtējumā ieņemot 10.vietu un iegūstot iespēju piedalīties LFČt.

Sacensības noslēdza arī vīriešu divīzijas 1.grupas komandas, katrai aizvadot divas spēles. 5.vietu kopvērtējumā ieņēma ventspilnieku "Probably Some Latvians", kas abās spēlēs piedzīvoja zaudējumu (8:13 pret "Ultimate Decision" un 7:13 pret "Flying Worms"). Iespēja gūt triumfu LFL bija jebkurai no četrām labākajām komandām, tomēr ar diviem zaudējumiem šo iespēju vairs nevarēja izmantot “Salaspils Jr”, kopvērtējumā ierindojoties 4.vietā. Saspringta situācija bija rīdzinieku “Ultimate Decision”, kam pēc uzvaras pret Ventspils "Probably Some Latvians" joprojām bija iespēja otro gadu pēc kārtas iegūt regulārā turnīra čempiones titulu, ar nosacījumu, ka noslēdzošā spēle pret "Salaspils WT" tiks uzvarēta ar divu punktu pārsvaru. Savstarpējā spēlē salaspilieši pārliecinoši dominēja un, lai arī rīdzinieki spēja izlīdzināt rezultātu (11:11), spēlē noslēdzās ar 13:11 par labu "Salaspils WT". “Ultimate Decision” kopvērtējumā ieņēma 3.vietu. Viens solis līdz titulam bija arī "Flying Worms", tomēr zaudējums "Salaspils WT" pirms mēneša notikušajā trešajā LFL posmā samazināja izredzes un komanda kopvērtējumā ieņēma 2.vietu. Svinēt savus panākumus varēja "Salaspils WT", abās noslēdzošajās spēlēs pārliecinoši esot vadībā un uzvarot pretiniekus (13:11 pret "Ultimate Decision" un 13:8 pret "Salaspils Jr"), tādējādi kļūstot par šīs sezonas čempioni.

Sieviešu divīzijā par LFL uzvarētājām kļuva "Salaspils FK" frisbijistes, kuras vienīgo zaudējumu piedzīvoja pēdējā posmā Ogrē, ļoti līdzīgā un spraigā spēlē piekāpjoties "Valmiera Women" ar 11:12. Otro vietu izcīnīja "Moments" no Ogres ar septiņām uzvarām. Pēdējā posmā ogrēnietes pārspēja "Ultimate Decision" (Rīga) ar 13:7, bet piekāpās iepriekš minētajai komandai no Salaspils ar 9:13. Trešo vietu ar ļoti svarīgu uzvaru pār "Valmiera Women" (13:8) sev nodrošināja "KCN Rīga". Rīdzinieces pēdējā posmā guva divas uzvaras, kas viņām ļāva noslēgt labāko trijnieku. Ceturtajā vietā ierindojās iepriekš minētās valmierietes, kurām noslēgumā bija vienāds uzvaru skaits ar "KCN Rīga", bet zaudējumi visās savstarpējās spēlēs. Ar piekto vietu turnīra tabulu noslēdza "Ultimate Decision", pēdējā posmā nospēlējot ļoti rezultatīvi, tomēr atzīstot gan "Salaspils FK" (10:13), gan "Momenta" (7:13) un "KCN Rīga" (5:13) pārākumu.

Kā jau ierasts, Latvijas Frisbija telpu sezona tiks noslēgta pēc divām nedēļām - 14. un 15.martā Salaspils sporta namā, kur norisināsies Latvijas Frisbija čempionāts telpās (LFČt) un par titulu tajā cīnīsies 10 labākās vīriešu komandas, kā arī piecas komandas no sieviešu divīzijas.

Izmantotie resursi:
Latvijas frisbija federācija |

  +1 [+] [-]

, 2015-03-03 12:07, pirms 10 gadiem
Kā rakstam par frīsbiju izmantotie resursi var būt Latvijas Florbola savienības mājas lapa?