Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

"Rīgas Rudens 2010" pulcēs 28 komandas

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Rīgas Rudens 2010" pulcēs 28 komandas
Foto: Ritvars Raits

6. un 7. novembrī Ogres un Lielvārdes sporta hallēs norisināsies 13. starptautiskais frisbija turnīrs «Rīgas Rudens», ko organizē Ogres Frisbija klubs sadarbībā ar Latvijas Frisbija federāciju. Sacensības atbalsta Ogres novada pašvaldība.

Šoruden turnīrs pulcēs spēcīgākās frisbija komandas no Baltijas valstīm, kā arī Krievijas pilsētām – Maskavas, Pēterburgas un Ņižņijnovgorodas. Šogad vīriešu konkurencē piedalīsies 16 komandu, sieviešu – 12.

No Latvijas turnīrā piedalīsies sešas vīriešu un piecas sieviešu komandas. Viens no kritērijiem atlasei uz šo turnīru bija komandas sasniegumi starptautiskos turnīros, bet Latvijas frisbija komandām arī sasniegumi aizvadītajā regulārajā Latvijas čempionātā.

Pēdējos gados vīriešu konkurencē ir manāmas būtiskas izmaiņas cīņā par uzvarētāju kausiem. Līdz pērnajam turnīram goda pjedestālu bieži vien ieņēma komandas no Krievijas, taču pagājušajā gadā savu līmeni pierādīja arī «Hardcore Ultimate» no Rīgas un «Vorai» no Viļņas, attiecīgi izcīnot 2. un 3. vietu. Jānovēl latviešu komandām iegūt arī šī prestižā turnīra zelta medaļas!

Dāmu konkurencē šogad piedalās piecas komandas no Krievijas, piecas no Latvijas un pa vienai no Lietuvas un Igaunijas. Pērn zelta medaļas izcīnīja lietuvietes, aiz sevis atstājot komandu no Salaspils. Titulētā Ogres komanda «Moments» pērn tikai 4. vietā. Šogad patiešām nopietnu konkurenci veidos Krievijas sieviešu komandas – gan pieredzējušas, gan jaunas. Aicinām līdzjutējus atbalstīt Latvijas komandas, lai tās izcīnītu pēc iespējas augstāka kaluma medaļas.

Spēles notiks 6. un 7. novembrī Ogres sporta centrā, Ogres 1. vidusskolas sporta hallē un Lielvārdes novada Sporta centrā, spēļu sākums pulksten 9. Finālspēles notiks 7. novembrī pulksten 14.30 Ogres Sporta centra hallē.

Informāciju sagatavoja:
Aiga Grasmane,
Ogres Frisbija klubs