Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

papildināts Šodien pirmā kauja cīņā par čempionu kausu

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Šodien pirmā kauja cīņā par čempionu kausu
Foto: Ritvars Raits

Šovakar pulksten 18.00 Lielvārdes novada sporta centrā Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas finālsērijā pirmo reizi nūjas krustos "Lielvārde" un Cēsu "Lekrings". Fināls turpināsies līdz vienas komandas četrām uzvarām.

Komanda "Lielvārde", kas ir patreizējā vīriešu Virslīgas čempione, ceļā uz finālu nepiedzīvoja nevienu zaudējumu. Ceturtdaļfināla sērijā lielvārdieši ar 3:0 (8:3, 11:2, 8:7) pieveica Liepājas "Kuršus", bet pusfināla sērijā ar 3:0 (4:3, 10:6, 9:8) pārspēja "Ķekavu". Cēsu "Lekrings", kas pagājušajā sezonā izcīnīja bronzas medaļas, ceturtdaļfināla sērijā ar 3:0 (5:3, 7:6, 8:7) uzvarēja FK "Bauska" florbolistus, bet pusfinālā ar 3:1 (6:7, 4:3, 8:1, 7:5) bija pārāka par Rīgas "RTU/Inspecta".

Šīs sezonas regulārajā turnīrā abas komandas tikās divas reizes, panākumus dalot uz pusēm. "Lielvārde" savā laukumā uzvarēja ar 9:4, bet Cēsīs "Lekrings" revanšējās ar 6:5. Rezultatīvākie spēlētāji Lielvārdes komandas rindās ir Toms Akmeņlauks ar 76 (47+29), Mihails Kostusevs ar 59 (29+30) un Mikus Valpēters ar 47 (24+23) punktiem. "Lekringa" sastāvā galvenie punktu guvēji ir Andris Rajeckis – 56 (38+18), Artūrs Jurševskis – 46 (32+14) un Andris Malkavs – 44 (17+27). No lielvārdiešu vārtsargiem līdz šim veiksmīgākais bijis Igors Ivanovs, kurš atvairījis 87.86 % pretinieku metienu, cēsnieks Normunds Krūmiņš ticis galā ar 83.27 % pretinieku metienu.

Pagājušajā sezonā lielvārdieši un cēsnieki izslēgšanas spēlēs spēkojās jau pusfinālā. Ārkārtīgi aizraujošā sērijā ar 3:2 (3:5, 7:5, 9:10, 7:2, 8:4) uzvarēja "Lielvārde". Interesanti, ka kopš šīs sērijas pirmā zaudējuma (3:5), kas tika piedzīvots pagājušā gada 17.martā, Lielvārdes florbolisti savā laukumā vairs nav piedzīvojuši nevienu neveiksmi. Regulārā turnīra spēlēs lielvārdieši savā laukumā nav zaudējuši kopš 2011.gada 9.janvāra, kad ar 5:16 atzina Rīgas "RTU/Inspecta" pārākumu.

"Lielvārdes" spēlējošais treneris Mihails Kostusevs, jautāts, vai viņa vadītajai komandai nav sastāva problēmu, pastāstīja, ka lielvārdieši izslēgšanas mačos joprojām iztiks bez Aivja Kusiņa, kuram ir gan trauma, gan aizņemtība darbā. Darba dēļ ļoti maz šosezon spēlējis arī Jānis Virsnītis, kurš gan šovakar būs Lielvārdē un vajadzības gadījumā pat varētu doties laukumā. Tiesa, kā izskatās, tas nebūs vajadzīgs, jo Lielvārdes komandas rezervistu soliņš ir pietiekoši garš. "Lekringa" treneris Artis Malkavs atklāja, ka, ja pirms izslēgšanas spēlēm dažiem Cēsu komandas spēlētājiem bijušas traumas, tad šobrīd visi florbolisti ir atpakaļ ierindā. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā cēsniekiem izdevies izvairīties no savainojuma, visi spēlētāji gatavi cīnīties par uzvaru. Kā izrādās, viens robiņš "Lekringa" sastāvā gan ir – paaugstinātas temperatūras dēļ komandai līdzi uz Lielvārdi nedosies ekipējuma menedžeris Oļegs Groševs. Viņa pienākumi bez pildītāja gan nepalikšot.

Finālsērijas otrā spēlē notiks 1.aprīlī pulksten 18.00 Cēsu sporta kompleksā, bet visi pārējie mači tiks aizvadīti Vidzemes olimpiskajā centrā, Valmierā (6., 7., 13., 14. un 17.aprīlī).

Izmantotie resursi:
floorball.lv

Kura komanda finālsēriju sāks ar uzvaru?

  • 56

  • 65

  • 11


  +1 [+] [-]

, 2013-03-30 11:08, pirms 11 gadiem
video nebūs?

  -3 [+] [-]

, 2013-03-30 11:26, pirms 11 gadiem
Greecinieku nolemts sporta veids. Klusaa sestdienaa

  +2 [+] [-]

, 2013-03-30 11:52, pirms 11 gadiem
gaisma2 rakstīja: Greecinieku nolemts sporta veids. Klusaa sestdienaa
Idiņ, tu pie futbola, hokeja, basketbola un visiem citiem sporta veidiem to pašu iekomentēji???

  +2 [+] [-]

, 2013-03-30 12:07, pirms 11 gadiem
Puķe tak kliedza, ka šausmas tīrākās, ka fināli notiks valmierā un ne lielvārdē. Tagad fināla pirmo spēli visi ierīsim pie online protokolu cipariem, kamēr Puķe zālē savu ego apmierinās un treneri tēlos. Labi, ka tikai viena spēle jāpacieš bez redzēšanas.

Lai uzvar stiprākais! Par skaistu finālu!

  +1 [+] [-]

, 2013-03-30 12:22, pirms 11 gadiem
Forma rakstīja: Puķe tak kliedza, ka šausmas tīrākās, ka fināli notiks valmierā un ne lielvārdē. Tagad fināla pirmo spēli visi ierīsim pie online protokolu cipariem, kamēr Puķe zālē savu ego apmierinās un treneri tēlos. Labi, ka tikai viena spēle jāpacieš bez redzēšanas.

Lai uzvar stiprākais! Par skaistu finālu!
Neesi resns un atbrauc līdz Lielvārdei! Un Puķe jau nav vainīgs, ka sportacentra tv zina tikai kur ir Kocēni, Valmiera, Liepāja. Nez kas viņiem parādīja ceļu uz Rīgas OC, bet nākošajā dienā aizmirsa,kur bija iepriekšējā dienā.

  -1 [+] [-]

, 2013-03-30 13:14, pirms 11 gadiem
Harrier rakstīja: Neesi resns un atbrauc līdz Lielvārdei! Un Puķe jau nav vainīgs, ka sportacentra tv zina tikai kur ir Kocēni, Valmiera, Liepāja. Nez kas viņiem parādīja ceļu uz Rīgas OC, bet nākošajā dienā aizmirsa,kur bija iepriekšējā dienā.
kautkā kā neitrālam fanam negribas mērot 200 km, bet spēli redzēt gribētu. sportacentra tv balstās uz vietējo pašiniciatīvu. Ja ir kas miestā filmē un komentē, sc.tv gatavs ielaist bildi savā tīklā, tā ka tā lielā mērā paša kluba iniciatīva. Ja tādas nav, tad nav arī video

     [+] [-]

, 2013-03-30 13:17, pirms 11 gadiem
Harrier rakstīja: Neesi resns un atbrauc līdz Lielvārdei! Un Puķe jau nav vainīgs, ka sportacentra tv zina tikai kur ir Kocēni, Valmiera, Liepāja. Nez kas viņiem parādīja ceļu uz Rīgas OC, bet nākošajā dienā aizmirsa,kur bija iepriekšējā dienā.
Protams, man arī nedaudz skumji, ka pirmo finālsērijas spēli nevarēs redzēt tiešraidē. Bet es uzskatu, ka nevajag par to dusmoties uz SC. Nav jau tā, ka neviens negribētu nodrošināt video translāciju. Fināla mačam domāju, ka visi grib. Taču problēma ir tajā, ka trūkst cilvēkresursi, lai to visu nodrošinātu(it īpaši runājot piem. par komentētājiem). Kocēnos, Valmierā un Liepājā ir atrasti cilvēki, kuri gatavi komentēt mačus. Pārējās vietās līdz šim acīmredzot tas nav izdevies. No Rīgas OC, kā zināms, regulārajā sezonā nebija nevienas translācijas, bet uz pusfināliem bija, jo atrada cilvēkus, kuri filmē un komentē spēles.

Piemēram, varu atgādināt jums, ka pirms sezonas tika solīts, ka tiešraižu ziņā bez uzmanības neizpaliks sieviešu virslīga, kā arī iespējams tiks translētas arī vīriešu 1.līgas spēles. Latvijas Florbola savienība » LV »... Taču neviena tiešraide regulārā čempja laikā nebija. Iemeslus, protams, nezinu, taču domāju, ka visticamāk tas saistīts ar tiem pašiem manis pieminētajiem cilvēkresursiem. Esmu pilnībā pārliecināts, ka Latvijas Florbola Savienība noteikti vēlas, lai cilvēki varētu redzēt pēc iespējas vairāk Latvijas florbola čempionāta spēles, bet daudziem zināms, ka mūsdienās viss atduras pret cilvēkresursiem un naudu.

Tā kā nenonievāsim Sportacentru, labāk priecāsimies, par to, ka mums būs iespēja vērot visus finālsērijas mačus no Valmieras.

Par skaistu finālu!

     [+] [-]

, 2013-03-30 14:01, pirms 11 gadiem
Chelsijs rakstīja: ...pirms sezonas tika solīts, ka tiešraižu ziņā bez uzmanības neizpaliks sieviešu virslīga, kā arī iespējams tiks translētas arī vīriešu 1.līgas spēles. Latvijas Florbola savienība » LV »... Taču neviena tiešraide regulārā čempja laikā nebija. Iemeslus, protams, nezinu, taču domāju, ka visticamāk tas saistīts ar tiem pašiem manis pieminētajiem cilvēkresursiem. Esmu pilnībā pārliecināts, ka Latvijas Florbola Savienība noteikti vēlas, lai cilvēki varētu redzēt pēc iespējas vairāk Latvijas florbola čempionāta spēles, bet daudziem zināms, ka mūsdienās viss atduras pret cilvēkresursiem un naudu.

Tā kā nenonievāsim Sportacentru, labāk priecāsimies, par to, ka mums būs iespēja vērot visus finālsērijas mačus no Valmieras.

Par skaistu finālu!
Nākamās nedēļas nogalē tas viss būs, pat vairāk.

     [+] [-]

, 2013-03-30 20:52, pirms 11 gadiem
vispār jau finālspēles varēja ltv7 parādīt, jo tomēr mēs florbolā pasaulē "kotējamies" ļoti augstu.