Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lekrings" aptur "Lielvārdes" uzbrukumu

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lekrings" aptur "Lielvārdes" uzbrukumu
Cēsu "Lekrings"
Foto: Ritvars Raits

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas pirmajā finālspēlē Cēsu "Lekrings", spēlējot viesos, Lielvārdes florbolistiem ļāva gūt tika vienus vārtus un svinēja ļoti svarīgu uzvaru ar 2:1. Par galveno šķērsli "Lielvārdes" parasti ļoti rezultatīvā uzbrukuma ceļā šoreiz kļuva pašu izaudzinātais vārtsargs Normunds Krūmiņš, kurš šosezon aizstāv cēsnieku krāsas.

Vīriešu Virslīgas pirmā finālspēle, kas reizē bija "Lielvārdes" florbolistu šīs sezonas pēdējā mājas spēle, par skatītāju intereses trūkumu sūdzēties nevarēja – Lielvārdes un Cēsu komandu fanu armijas papildināja daudz līdzjutēju no Rīgas un citām Latvijas vietām. Oficiālie dati liecina par 728 apmeklētājiem, kas Lielvārdes novada sporta centrā varētu būt rekords, vismaz uz pašu florbola komandas spēli noteikti.

Abas komandas spēli uzsāka bez īpašas izlūkošanas, tomēr mača sākumā kaut nedaudz aktīvāk darbojās viesi. Iespējams, pie vainas bija laukuma saimnieku vēlme izspēlēt bumbiņu līdz simtprocentīgi drošam metienam, kamēr "Lekrings" nekautrējās mest pie pirmās izdevības. Tāda cēsnieku taktika attaisnojās jau 7.minūtē, kad ar tālu metienu rezultātu atklāja pieredzējušais Andris Malkavs – 1:0, ar tā rezultātu noslēdzās pirmais periods. Otrā perioda 6.minūtē "Lielvārdes" spēlējošais kapteinis Mihails Kostusevs bija precīzs, noslēdzot savas komandas pretuzbrukumu – 1:1. Ilgi gan līdzsvars uz rezultātu tablo nesaglabājās – jau pēc pāris minūtēm cēsnieks Artūrs Jurševskis iemeta, kā vēlāk izrādījās, savas komandas uzvaras vārtus – 2:1.

Vēl gan bija atlikusi vairāk kā puse spēles. Lielvārdieši pārņēma iniciatīvu un aizvien biežāk sāka apdraudēt viesu vārtus, taču nekļūdīgi un veiksmīgi darbojās Cēsu komandas vārtsargs Normunds Krūmiņš. Pamatlaika pēdējās divas minūtes laukuma saimnieki nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču arī sešu uzbrucēju spiedienu un neskaitāmos metienus "Lekringa" aizsardzība veiksmīgi izturēja, uzsākot sēriju ar svarīgu panākumu pretinieku laukumā.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās pelnīti tika atzīts vārtsargs Normunds Krūmiņš, bet "Lielvārdes" rindās tāds pats gods tika vienīgo vārtu autoram Mihailam Kostusevam. Rīt abas komandas atpūtīsies un svinēs Lieldienas, bet jau 1.aprīlī pulksten 18.00 vēlreiz krustos savas nūjas, šoreiz jau Cēsu sporta kompleksā. Finālsērija turpināsies līdz vienas komandas četrām uzvarām.

"Lielvārdes" treneris Mihails Kostusevs pēc zaudējuma finālsērijas pirmajā mačā atzina, ka šo spēli viņa vadītā komanda uzsāka kā aizmigusi – lielvārdieši daudz kļūdījās laukuma vidusdaļā, nereti uzdāvinot bumbiņu pretiniekiem, kā arī, iespējams, izdarīja pārāk maz metienu pa cēsnieku vārtiem. Tomēr tagad neveiksmīgi aizvadītā spēle ir jau pagātnē – par zaudējumu pēc iespējas ātrāk jāaizmirst, jo visa uzmanība jākoncentrē nākamajam mačam.

Spēles varonis - "Lekringa" vārtsargs Normunds Krūmiņš - pēc mača uzsvēra, ka viņa komanda, pat neskatoties uz noraidījumiem, nodemonstrējusi ļoti augstu spēles disciplīnu. Puiši aizsardzībā nospēlējuši ļoti pašaizliedzīgi, bloķējot daudz pretinieku metienu. Viņš atzina, ka ir ļoti patīkami uzvarēt Lielvārdē, bet sērija ar šo spēli vēl tikai sākās – nav laika ieslīgt pašapmierinātībā, jāgatavojas nākamajam mačam. N.Krūmiņš cer, ka pārāk neapbēdināja Lielvārdes komandas līdzjutējus, bet atmosfēra spēles laikā bijusi vienkārši fantastiska.

Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas finālspēle, 30.marts

"Lielvārde" - "Lekrings" 1:2 (0:1, 1:1, 0:0), sērijā 0:1

Metienu attiecība:
30:31 (5:13, 10:7, 15:11)
Rezultatīvākie:
"Lielvārde" – Mihails Kostusevs 1 (1+0), Ervīns Torsters 1 (0+1).
"Lekrings" – Andris Malkavs 1 (1+0), Artūrs Jurševskis 1 (1+0), Aleksandrs Abramovs 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
floorball.lv

  +2 [+] [-]

, 2013-03-30 21:03, pirms 11 gadiem
Sportā mēdz gadīties,ka viena komanda pelnīti uzvar,otra nepelnīti zaudē...Paldies abu komandu līdzjutējiem par fantastisko atmosfēru spēles laikā!!!Pirmdien pēc revanša uz Cēsīm!!!

     [+] [-]

, 2013-03-30 21:37, pirms 11 gadiem
Red army visiem pārbrauks pāri.

  +3 [+] [-]

, 2013-03-30 21:54, pirms 11 gadiem
Lekringam jau arī ir rezultatīvs uzbrukums,bet divi vārti tikai par spēli. Uzskatu, ka normāls rezultāts finālspēlei. Raksta nosaukums tāds 50 uz 50

  +5 [+] [-]

, 2013-03-30 22:08, pirms 11 gadiem
Lekringam jāsaka paldies Lielvārdei par vārtu vīru - Normundu krūmiņu!

  +2 [+] [-]

, 2013-03-30 22:08, pirms 11 gadiem
Harrier rakstīja: Lekringam jau arī ir rezultatīvs uzbrukums,bet divi vārti tikai par spēli. Uzskatu, ka normāls rezultāts finālspēlei. Raksta nosaukums tāds 50 uz 50
Gribēji: "Gaiši zilie sāk ar uzvaru"?

  +1 [+] [-]

, 2013-03-31 15:59, pirms 11 gadiem
Paldies abām komandām par skaistu spēli! Cerams, ka nākamajās spēlēs, mums skatītājiem, būs iespēja redzēt vairāk vārtu guvumu.
Normunds malacis! ''Lielvārde'' mēs uz jums ceram un ticam, ka aizstāvēsit titulu!