Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lielvārde" aizsūta "Jūrmalu" uz 1.līgu, uzvar arī "Rubene" un "RTU/Inspecta"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lielvārde" aizsūta "Jūrmalu" uz 1.līgu, uzvar arī  "Rubene" un "RTU/Inspecta"
Sandrim Delveram (#12) un Antonam Žukam (#17) pirmie vārti Virslīgā
Foto: Ritvars Raits

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā šovakar notika trīs spēles: "Lielvārde" viegli ar 17:5 pieveica "Jūrmalu", atņemot saviem pretiniekiem pēdējās teorētiskās cerības nosargāt savu vietu Virslīgā, Kocēnu "Rubene" ar 10:6 pārspēja "Valmieru", bet Rīgas "RTU/Inspecta" ar 7:5 - Liepājas "Kuršus".

"Lielvārde" pret turnīra pastarīšiem spēlēja atbrīvoti un bez lieka sasprindzinājuma. Jau mača 24.sekundē mājinieki izvirzījās vadībā un pārsvaru visu laiku tikai palielināja, uzstādot savu rekordu vienā Virslīgas spēlē gūto vārtu ziņā – 17. Jūrmalnieki, protams, cīnījās, par ko liecina pieci viņu gūtie vārti, tomēr komandu līmeņi izrādījās pārāk atšķirīgi. Lielvārdes komandas spēlējošais treneris Jānis Jansons, kurš pats laukumā bija izgājis tikai divas reizes (skaitliskajā vairākumā), ļāva izspēlēties visiem saviem florbolistiem, ieskaitot otro vārtsargu. Savus pirmos vārtus Virslīgā guva lielvārdieši Antons Žuks un Sandris Delvers, Delvers arī tika atzīts par labāko savā komandā. Rezultatīvākais, lai arī daudz laika pavadījis uz rezervistu soliņa, "Lielvārdes" rindās bija Toms Akmeņlauks (6 punkti), pa pieciem punktiem guva Mikus Valpēters un Juris Gribusts. Labākais "Jūrmalas" sastāvā jau otro spēli pēc kārtas bija Andris Regža, kuram 3 (1+2) punkti.

FK "Jūrmala" treneris Edgars Dzeguze ar savas komandas sniegumu šodienas spēlē ir ļoti neapmierināts. Viņš uzsvēra, ka, skatoties pēc spēles protokola, gandrīz katrs otrais lielvārdiešu metiens atrada savu vietu jūrmalnieku vārtos. Ļoti bieži tam par iemeslu bijušas "Jūrmalas" spēlētāju kļūdas – lielākoties bērnišķīgas. Virslīgā tādas netiek piedotas...

Krietni sīvāka cīņa izvērtās Kocēnu sporta namā, kur vietējā "Rubene" uzņēma "Valmieru". Līdz pat pēdējā perioda vidum rezultāts auga punkts punktā – pēc pirmās trešdaļas neizšķirts (1:1), pēc otrās ar 4:3 vadībā valmierieši. 56.minūtē kocēnietis Ivars Jēkabsons guva, kā vēlāk izrādījās, uzvaras vārtus – 7:6. Atlikušajās minūtēs "Rubene" savu pārsvaru nostiprināja – 10:6. Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 4 (2+2) punktiem bija Atis Stepāns, viņam arī labākā spēlētāja gods. Labākais starp valmieriešiem – Kaspars Janēvičs.

"Rubenes" spēlētājs Ivars Jēkabsons atklāja, ka viņa komandai spēle pret valmieriešiem bija ļoti principiāla, jo gribējās revanšēties par sezonas pirmajā spēlē piedzīvoto zaudējumu. Nebija viegli, jo abas komandas sitās no visas sirds, pie tam – kocēnieši lielāko daļu spēles atradās iedzinējos, bet vadībā izvirzījās tikai pēdējā trešdaļā. Jēkabsons uzskata, ka "Rubene" uzvarēja pateicoties tam, ka mača beigās nospēlēja prātīgāk nekā pretinieki, kā arī tāpēc, ka kocēnieši vairāk gribēja uzvarēt.

Maču Rīgas Olimpiskajā centrā pārliecinošāk uzsāka mājinieki, kas pēc pirmā perioda bija vadībā ar 3:1, bet pēc otrā ar 7:2. Liepājas "Kurši" gan nebūt nebija padevušies – pēdējā trešdaļā viesi uzsāka izmisīgu iedzīšanu. Trīs vārtus viesiem tiešām izdevās atspēlēt (5:7), bet iespēt ko vairāk viņiem patraucēja finālsignāls. "RTU/Inspecta" rindās rezultatīvākais ar 3 (1+2) punktiem bija Ivo Preiss, bet labākā spēlētāja tituls tika Oskaram Kirkilam. Par labāko "Kuršu" sastāvā tika atzīts Mārtiņš Gross, bet rezultatīvākais ar 3 (2+1) punktiem bija Gints Siliņš.

"RTU/Inspecta" treneris Andris Pīlups pēc mača pastāstīja: "Spēle bija diezgan lēna un miegaina. Pirmos divus periodus "RTU/Inspecta" spēle aizsardzībā bija laba, taču trešajā pieļāvām par daudz paviršību un devām pretiniekam diezgan daudz brīvības savu uzbrukumu veidošanā, ko viņi lieliski izmantoja. Iegūt trīs punktus pret komandu, kura cīnījās par vietu labāko četriniekā nebija viegla pastaiga, taču mums tas izdevās un tas ir galvenais. Par labāko spēlētāju tika atzīts Oskars Kirkils, kurš vakar kļuva par tēti un šodien laukumā bija pozitīvas enerģijas pārpilns."

Izmantotie resursi:
floorball.lv

  +1 [+] [-]

, 2012-01-28 21:43, pirms 13 gadiem
Rubene malači nepadevās lidz svilpei..