Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Dienas centrālā spēle: "RTU/Inspecta" pret "Kuršiem"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Dienas centrālā spēle: "RTU/Inspecta" pret "Kuršiem"
Foto: Mārtiņš Sīlis

Šodien Latvijas Florbola čempionātā paredzētas trīs vīriešu Virslīgas un divas sieviešu Virslīgas spēles. Visaugstākā likme būs pēdējām mačam starp Rīgas "RTU/Inspecta", kas nedrīkst zaudēt punktus, lai saglabātu 1.vietu regulārajā turnīrā, un Liepājas "Kurši", kurai katrs zaudējums var izrādīties liktenīgs cīņā par vietu labāko vienību kvartetā.

VĪRIEŠU VIRSLĪGA

Pulksten 18:00 "Lielvārde" – FK "Jūrmala" (Lielvārdes novada sporta centrā)
Uz "RTU/Inspecta" klupienu noteikti cer "Lielvārde" (3.vieta), kas šodien savā laukumā uzņems pastarīti – FK "Jūrmala" (13.vieta). Lielvārdieši pēdējās 15 spēlēs piedzīvojuši tikai vienu zaudējumu, bet tieši līderei, kam piekāpās ar 6:7. Pēc tās neveiksmes "Lielvārde" izcīnījusi divas nepārliecinošas uzvaras pār "Pārgauju" un "Bausku". Jūrmalnieki iepriekšējā kārtā zaudēja "RTU/Inspecta", bet pirms tam izcīnīja savu otro uzvaru sezonā, viesos pēcspēles metienos ar 8:7 pārspējot "Valmieru". Pirmā apļa spēlē starp "Jūrmalu" un "Lielvārdi" ar 7:2 uzvarēja lielvārdieši.

Pulksten 18:00 "Rubene" – "Valmiera" (Kocēnu sporta namā)
Kocēnu "Rubene" (7.vieta) turnīra tabulā zemāk nokrist vairs nevar, toties lielas beiksmes gadījumā varētu pakāpties kādu pozīciju augstāk. Savā iepriekšējā mačā kocēnieši ar 11:6 apspēlēja "Latgranula/Līgatne". "Valmiera" (12.vieta) tikai šodien oficiāli nodrošinās sev vietu izslēgšanas spēlēs, ja iegūs kādu punktu Kocēnos, vai arī "Jūrmala" zaudēs vismaz punktu Lielvārdē, kas ir vairāk ticams. Valmieriešiem nācies zaudēt jau septiņās spēlēs pēc kārtas, bet kopumā izcīnītas četras uzvaras, starp tām arī panākums pār "Rubeni" pirmā riņķa spēlē – 11:8.

Pulksten 20:00 "RTU/Inspecta" - "Kurši" (Rīgas Olimpiskajā sporta centrā)
"RTU/Inspecta" (1.vieta) pār tuvākajām sekotājām ieguvusi divu un četru punktu pārsvaru, tomēr atslābināties nedrīkst – 1.vieta regulārajā turnīrā ir "gards kumoss", jo dod ne vien vislabāko pozīciju izslēgšanas spēlēs, bet arī atbrīvojumu no čempionāta dalības maksas nākamajā sezonā. Liepājas "Kurši" (6.vieta) aizvada savu līdz šim labāko sezonu Virslīgā un joprojām saglabā cerības uz 4.vietu, kas izslēgšanas spēlēs ļautu piedalīties no ceturtdaļfināla. "RTU/Inspecta" uzvarējusi jau 12 spēlēs pēc kārtas, bet liepājnieki iepriekšējā kārtā ar 7:11 zaudēja "Bauskai". Abu komandu pirmajā tikšanās reizē ar 8:3 uzvarēja "RTU/Inspecta".

SIEVIEŠU VIRSLĪGA

Pulksten 15:00 "Rubene" – FK "Ķekava/BFF" (Kocēnu sporta namā)
Kocēnu "Rubene" iepriekšējā kārtā ar 4:6 zaudēja "RSU/Runway" un turnīra tabulā ieņem tikai 3.vietu. Priekšā kocēnietēm ir "Ķekava/BFF", kas aizvadījusi par trim spēlēm vairāk. Šosezon abas komandas tikušās jau divas reizes un abās pārāka izrādījās Kocēnu komanda – 3:2 un 7:3.

Pulksten 17:00 "Irlava/Tukums" – "RSU/Runway" (Irlavas sporta namā)
Arī Rīgas "RSU/Runway" (1.vieta) un "Irlava/Tukums" (4.vieta) šajā turnīrā tikušās jau divas reizes. Abās spēlēs ievērojami pārākas izrādījās rīdzinieces, kas uzvarēja ar 6:0 un 23:1. "RSU/Runway" sastāvā ir Virslīgas šobrīd rezultatīvākā spēlētāja Luīze Biļinska (38 punkti) un arī labākā bumbiņu ķērēja – Monta Čēma (95,12 % atvairītu metienu).

Izmantotie resursi:
floorball.lv