Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

papildināts "Rubenei" uzvara pār "Ķekava/BFF", "RSU/Runway" panākums Irlavā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Rubenei" uzvara pār "Ķekava/BFF", "RSU/Runway" panākums Irlavā
Edīte Bankava
Foto: Mārtiņš Šults

Šodien notika divas Latvijas Florbola čempionāta sieviešu Virslīgas spēles: vicečempione "Rubene" savā laukumā ar 10:5 pieveica FK "Ķekava/BFF", bet čempione "RSU/Runway" viesos ar 11;1 sagrāva "Irlava/Tukums".

Spēles, kas notika Kocēnu sporta namā, pirmais periods pagāja sīvā cīņā – tikai pirms paša pārtraukuma divu vārtu pārsvaru ieguva mājinieces – 4:2. Otrās trešdaļas laikā "Rubene" panāca jau 6:3, bet pēdējā perioda sākumā "Ķekava/BFF" divus vārtus atspēlēja, rezultāta starpību samazinot līdz minimumam – 5:6. Atlikušajā laikā vārtus guva tikai kocēnietes, kuras izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 10:5. Uzvarētāju rindās ar 5 (2+3) punktiem rezultatīvākā bija Edīte Bankava, bet par labāko spēlētāju tika atzīta Madara Adamane. "Ķekava/BFF" sastāvā labākās spēlētājas gods tika Elīzai Bērziņai, bet rezultatīvākā ar 3 (2+1) punktiem bija Ieva Jurkāne.

"Rubenes" galvenais treneris Jānis Dainis par aizvadīto spēli pastāstīja, ka pirmajā periodā nedroši darbojusies pretinieču vārtsardze Jogita Gindra, kura ielaidusi pāris vieglas bumbiņas. Mača turpinājumā gan viņa brīžiem demonstrējusi apbrīnojamu reakciju. Kocēnu komandai, lai arī tajā ir četras jaunas florbolistes, spēle aizgājusi. Protams, neesot izticis bez kļūdām, tomēr pirms pēdējās trešdaļas mājiniecēm bijis triju vārtu pārsvars. Kocēnietes gandrīz iegāzis tas, ka pēdējā periodā viņas laukumā izgājušas jau kā uzvarētājas. Ķekavietes ātri atspēlēja divus vārtus. "Rubenei" tomēr izdevās saņemties un izcīnīt uzvaru. Trenerim ir prieks par jaunās spēlētājas Zanes Daršas pirmo vārtu guvumu Virslīgā Kocēnu komandas sastāvā.

Irlavas sporta nama rezultātu tablo pēc pirmā perioda vēstīja, ka rezultāts ir 4:0 par labu viešņām. Otrajā trešdaļā "RSU/Runway" guva vēl četrus vārtus, bet vienus arī ielaida – 8:1. Spēles beigu signāls vēstīja, ka rīdzinieces uzvarējušas ar 11:1. Vienīgos vārtus "Irlava/Tukums" labā guva Agneta Švāne, kurai arī labākās spēlētājas gods. "RSU/Runway" labā piecus punktus guva Luīze Biļinska, pa četriem – Tatjana Varša un Aija Zelmene, kura atzīta par labāko spēlētāju.

"Irlava/Tukums" treneris Artis Zālmanis atzina, ka ar šodienas spēles rezultātu viņš, protams, nav apmierināts, toties viņu iepriecināja viņa trenēto meiteņu pašatdeve un cīņasspars. Grūti bija turēties pretī komandai, kurā ir tik daudz izlases dalībnieču, kādiem trim – četrām bumbiņām varbūt pat nemaz nevajadzēja iekrist irlavnieču vārtos, bet pašas viņas reāli varēja gūt pāris vārtus vairāk. Katrā ziņā – spēlē ar līdzvērtīgākām pretiniecēm "Irlava/Tukums" ar tādu sniegumu noteikti uzvarētu.

Florbola čempionāta sieviešu Virslīga, 28.janvāris

"Rubene" - FK "Ķekava/BFF" 10:5 (4:2, 2:1, 4:2)

Metienu attiecība:
37:23 (14:5, 10:7, 13:11)
Rezultatīvāk;as:
"Rubene" – Edīte Bankava 5 (3+2), Madara Rudzīte 3 (1+2), Limda Līce 3 (1+2), Liene Rajecka 2 (2+0), Evita Rudzīte 2 (2+0), Lība Daija Mikova 1 (1+0), Zane Darša 1 (1+0), Zanda Bērziņa 1 (0+1).
FK "Ķekava/BFF" – Ieva Jurkāne 3 (2+1), Elīza Bērziņa 2 (1+1), Gundega Vancāne 2 (1+1), Paula Brunovska 1 (1+0), Dace Možeiko 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
floorball.lv