Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lekringam" vēl viens mēģinājums uzvarēt savās mājās

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Lekringam" vēl viens mēģinājums uzvarēt savās mājās
Cēsu "Lekrings". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Elvi vīriešu florbolavirslīgas čempionatā šodien ieplānota viena spēle, kurā Cēsu „Lekrings” savās mājās uzņems „Lielvārde/FatPipe”, cenšoties revanšēties par zaudējumu pirmajā spēlē savu skatītāju priekšā.

"Lekrings" - "Lielvārde/FatPipe" pulkten 17:00 Cēsu SN

Cēsnieki čempionāa ievadā tika pie divām gana pārlieciošām uzvarām pretinieku laukumos, vispirms sagraujot baušķeniekus, bet tad komfortabli apspēlēja arī „FBK Valmiera”. Savukārt mājas spēlē pret „Oxdog Ulboka LU” Cēsu komanda praktiski visu maču bija spiesti dzīties pakaļ konkurentiem, pamatlaika izskaņā iemetot divus vārtus, spēlējot sešatā pret pieciem pretiniekiem. Punktu „lēcējpeles” spēja izcīnīt, taču papildlaikā kārtējo reizi iekrita pretuzbrukumā, kas lika samierināties ar zaudējumu papildlaikā. Turnīra tabulā „Lekrings” ar septiņiem punkiem trijās spēlēs atrodas piektajā vietā. Vienu punktu par rezultatīvu piespēli nopelnīja arī Edgars Puriņš, kurš ar 8 (6+2) punktiem ir savas komandas šīs sezonas rezultatīvākais spēlētājs.

Tikmēr „Lielvārde/FatPipe” čempionāta ievadā spēlē vāji, zaudējot divas no trim spēlēm, vispirms piekāpjoties Irlavā, kam sekoja papildlaika panākums Lielvārdē, bet turpinājums izpalika, jo tika zaudēts arī Ķekavā. Šovakar komandai paredzēta pēdējā no četrām izbraukuma spēlēm, kam sekos trīs spēles savā laukumā. Pašlaik ar izcīnītajiem diviem punktiem Kaspara Kreimaņa komanda atrodas pirmspēdējā pozīcijā čempionāta kopvērtējuma. Individuāli sezonas sākumu ar plusa zīmi var uzskatīt Juris Sandis Jēgers, kurš trijos mačos iekrājis 9 (3+6) rezultativitātes punktus, kamēr pārējiem nav vairak par pieciem punktiem. Pašlaik tikai vienā spēlē laukumā devies Aivis Kusiņs, arī vairāki citi no līderiem jau pa spēlei ir izlaiduši. Kā jau to varēja paredzēt pirms sezonas, komandai ir jāaprod ar situāciju, ka kopā ar viņiem nav Latvijas izlases vārtsargs Jānis Salcēvičs, kurš jau daudzus gadus bija neašaubāmi pirmais komandas vārtsargs. Pašlaik par tādu veidojas Lauris Kārkliņš, taču viņš ar 79% atvairīto metienu ir patālu no čempionāta desmit labākajiem vārtu vīriem.

Uzvarot šodienas spēlē, „Lielvārde/FatPipe” var pakāpties uz septīto vietu turnīra tabulā, kamēr cēsnieki, uzvarsa gadījumā, pakāpsies uz otro pozīciju. Pirmajā vietā šo nedēļu pabeigs „Ķekava”, kas vakar tika pie ceturtās uzvras tikpat mačos, iekrājot 11 no maksimāli iespējamajiem 12 punktiem.