Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Ulbrokiešiem iespēja turpināt rāpties ārā no pagraba

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ulbrokiešiem iespēja turpināt rāpties ārā no pagraba
"Oxdog Ulbroka LU"
Foto: liepajniekiem.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā šovakar paredzētas četras spēles, no kurām principiālākais mačs varētu tikt aizvadīts Ulbrokā, kur pie vietējās komandas viesosies Latvijas vicečempioni no Talsiem.

“RTU/Rockets” – “Ķekava” pulksten 16:00 RIMI OC, Rīga

Sākuši čempionātu ar negaidītu uzvaru Valmierā, “RTU/Rockets” nākamajās divās spēlēs piedzīvojuši zaudējumus, kas turnīra tabulā galvaspilsētas komandu ar trim punktiem tikpat spēlēs pašlaik atvirzījis uz devīto vietu. Lieliski sezonu iesācis jaunais Toms Ķeirāns, kurš trijās spēlēs iekrājis 7 (5+2) punktus, esot labākais vienībā. Tikmēr Mārtiņš Lapsiņš, kurš iepriekšējā spēlē atzīmēja simts gūto vārtu robežu, bet nu jau lūko tikt pie 200.rezultativitātes punkta, ar 16 soda minūtēm ir otrs nedisciplinētākais florbolists turnīrā. “Raķetēm” ļoti būtiski vai uz spēlēm var ierasties vārtsargs Armands Puķītis. Un otra lieta – vai vārtsargam spēle “aiziet”, kā tas bija turnīra ievadspēlē.

Ķekavas komanda laukumā dosies otro vakaru pēc kārtas. Vakar vienība gana līdzvērtīgā mačā savās mājās tika galā ar “Lielvārde/FatPipe”, līdz ar to izcīnot trešo uzvaru tikpat spēlēs, ar astoņiem punktiem pakāpjoties uz otro vietu turnīra tabulā. Klāvs Jansons spēles gaitā atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm, mača beigās iemetot bumbiņu tukšos pretinieku vārtos. Līdz ar to vārtus viņš guvis jau 12 Latvijas čempionāta spēlēs pēc kārtas, bet pie punktiem ticis jau 14 cīņās pēc kārtas, šajā rādītājā kļūstot par līderi, apsteidzot Markusu Dumpi no “Rubenes”. Jāpiezīmē, ka Jansons ar 13 (8+5) punktiem ir arī visas sezonas rezultatīvākais spēlētājs, turklāt šovakar būs labas iespējas vēl vairāk papildināt punktu bagāžu. Jāņa Bramaņa komandai ir stipri viduvējs rādītājs skaitliskajā vairākumā (28.5%, septītā vieta) un ļoti slikta spēle skaitliskajā mazākumā (50%, 11.vieta), līdz ar to spēle nevienādos sastāvos var būt gana izšķiroša spēlē, kurā kopumā diezgan izteikti favorīti būt viesu komandas spēlētāji.

“Bauska” – “FK Kurši” pulksten 18:00 SC Mēmele, Bauska

Lai gan sezonu no sezonas tiek cerēts, ka atgriezīsies “Bauskas” konkurētspēja, jau pēc otrās nedēļas cīņām vienība atkal nonākusi turnīra pašā pagrabā, paliekot vienīgā komanda čempionātā ne vien bez uzvarām, bet arī bez punktiem. Visām pārējām 11 komandām jau ir pa vismaz vienam izcīnītajam panākumam. Šovakar komanda savās mājās uzņems Liepājas “Kuršus” – komandu, kas pērn palika ārpus izslēgšanas spēļu turnīra, līdz ar to teorētiski arī baušķeniekiem šovakar ir gana labas izredzes aizķerties cīņā par pirmajiem punktiem. Pašlaik par komandas līderi pieteicies Pēteris Zeltiņš, kurš trijās spēlēs ticis pie četriem rezultativitātes punktiem. Tomēr viņam nav izdevies atrast vērā ņemamu partneri uzbrukumā, jo neviens cits florbolists nav ticis pie vairāk kā viena rezultativitātes punkta. Zeltiņam visi punkti nākuši ar vārtu guvumiem, bet kopumā baušķenieki trijās spēlēs guvuši tikai sešus vārtus un ar šādu sniegumu uz panākumiem cerēt ir visnotaļ naivi. Bauskas komanda nav pratusi izmantot nevienu no skaitliskajiem vairākumiem, taču atzīstami spēlējuši skaitliskajā mazākumā, izturot sešas no septiņām reizēm, kad konkurentu komandai bijis par vienu spēlētāju vairāk laukumā.

Ja “Bauskas” skaitliskais mazākums pirmajās spēlēs bijis labs, tad liepājniekiem tas ir perfekts – trijās spēlēs kurzemnieki astoņas reizes spēlējuši skaitliskajā mazākumā un līdz šim bumbiņu savos vārtos nav ielaiduši, šajā spēles komponentā esot labākie visā čempionātā. Arī turnīrā kopumā izcīnītie seši no iespējamajiem deviņiem punktiem vērtējams kā gana labs rezultāts, lai gan mieles par piedzīvoto zaudējumu Ādažos noteikti ir jūtamas. No otras puses – no Ādažiem līdz šim neviena komanda nav spējusi pārvest kaut punktu… Liepājnieku rezultatīvākais spēlētājs šosezon ir spēlējošais treneris Toms Akmeņlauks, kurš trijās spēlēs ticis pie 10 (2+8) rezultativitātes punktiem. Vienlaikus viņam netipiski daudz kļūdu jau iepriekš pieminētajā spēlē Ādažos, kas noveda pie pāris vārtu zaudējumiem. Labi sezonu iesācis Kaspars Klamers, kuram 9 (5+4) punkti un noteikti izceļams arī Gustavs Griezītis, kurš piedalījies tikai divās spēlēs taču ticis jau pie 8 (7+1) punktiem. Liepājnieki gana smagi iesāk spēles, taču lieliski spēlējuši noslēdzošo spēles nogriezni, kurā vēl nav zaudējuši, turklāt sasnieguši lielisku gūto un zaudēto vārtu bilanci (14:6). Tas liek domāt par komandas labāku fizisko sagatavotību.

“Irlava” – “Rubene” pulksten 18:00 Irlavas SN

Normunda Jansona vadītie irlavnieki pašlaik ir viena no neprognozējamākajām komandām – pēc diviem neizteiksmīgiem zaudējumiem viesos, komanda savās mājās pārliecinoši iesāka spēli pret “Lielvārde/FatPipe”, beigās nosargājot laimīgu uzvaru. Līdz ar to tabulā komanda ar trim punktiem pašlaik atrodas astotajā vietā un šodien aizvadīs vēl vienu mājas maču, uzņemot pašreizējos čempionus. Pēdējā spēlē lieliski spēlēja Renārs Austrums, atzīmējoties ar četriem vārtu guvumiem, bet Mareks Stančiks (5+5) pašlaik ir lielākais konkurents Klāvam Jansonam cīņā par rezultatīvākā spēlētāja balvu turnīrā. Mačā pret Lielvārdes vienību “Irlava” uzlaboja savu vairākuma rādītāju, kurā ar 50.0% realizāciju viņi ir otrie labākie čempionātā. Tikmēr mazākumā komanda izturējusi tikai vienu reizi no četrām, ar 25% neitralizāciju esot pārliecinoši sliktākie čempionātā.

Kocēnu komanda savu sniegumu spējusi uzlabot no spēles uz spēli, pašlaik ar sešiem punktiem trijās spēlēs atrodoties sestajā pozīcijā. Pagājušajās nedēļas divās spēlēs lielisku sniegumu demonstrēja Mārtiņš Muižnieks, kurš ar 8 (4+4) punktiem šosezon ir vienības rezultatīvākais spēlētājs. Spēlēt nevarēja Markuss Dumpis, kura spēlēšana šovakar arī ir zem jautājuma zīmes. Pašreizējie čempioni visnotaļ bikli ieskrienas, maču pirmajos periodos kopumā iemetot četrus vārtus, otrajos iespējuši deviņus, bet trešajos – jau 12 vārtu guvumi. Turpretim irlavnieki tieši trešos periodus līdz šim aizvadījuši visvājāk. Tas ļauj izdarīt prognozes, ka šajā cīņā spēles liktenis varētu tikt izšķirts tieši spēles pēdējā nogrieznī.

“Oxdog Ulbroka LU” – “Talsu NSS/Krauzers” pulksten 19:00 Ulbroka

Pēc diviem blāviem zaudējumiem, Remāra Vikāņa vadītie Ulbrokas spēlētāji nodemonstrēja pašaizliedzīgu spēli aizsardzībā un labu momentu realizāciju, pārvedot uzvaru no Cēsīm. Tiesa, mača izskaņā neizdevās nosargāt divu vārtu pārsvaru, bet papildlaikā uzvaras vārtus guva Jurģis Aizupietis. Pašlaik izskatās, ka Ulbrokas komanda ar vārtsargu Ivaru Dišereitu un bez šī vārtsarga ir praktiski divas dažādas vienības, jo pieredzējušais vārtsargs neskaitāmas reizes Cēsīs glāba komandu no vārtu zaudējumiem. Pašlaik Ulbrokas komanda traģiski spēlē maču otros periodus, kurus zaudējuši visās spēlēs ar kopējo vārtu attiecību 0:10… Komandai ir vājš vairākums, jo viena vīra pārsvaru laukumā šosezon vēl nav izdevies izmantot. Arī par mazākumu lielu sajūsmu paust nav pamata, jo ar 60.0% neitralizāciju komanda ir devītajā vietā. Tomēr vēlreiz jāatgādina, ka pēc diviem zaudējumiem komanda tika pie uzvaras viesos pār vieniem no čempionāta galvenajiem favorītiem un tas spēlētājiem dos papildus pārliecību. Komandas rezultatīvākais spēlētājs joprojām ir Artūrs Narogs, kurš trijās spēlēs ticis pie 6 (3+3) rezultativitātes punktiem. Tikmēr Aizupietis ar četriem vārtu guvumiem ir vienības labākais snaiperis.

Valsts vicečempioni no Talsiem aizvadījuši trīs gana līdzvērtīgas spēles, kurās tikuši pie septiņiem no iespējamajiem deviņiem punktiem, kas pašlaik dod ceturto vietu tabulā. Komanda neizceļas ar lielu rezultativitāti, jo šajās trijās spēlēs gūti vien 16 vārti. Puse no vārtu guvumiem ir Toma Bitmaņa un Andra Blumbaha rēķinā, bet pēdējā spēlē ar trim piespēlēm jau pierakstījās Andrejs Šķerbergs, kurš aizvadīja spilgtu pagājušo sezonu. Talsinieki līdz šim lieliski aizvadījuši maču ievadus, jo pirmos periodus uzvarējuši visās trijās spēlēs ar kopējo vārtu attiecību 6:1. Komandai ir trešais labākais rādītājs skaitliskajā vairākumā (40.0%) un sestais labākais rādītājs skaitliskajā mazākumā (75.0%).

     [+] [-]

, 2021-09-25 08:55, pirms 3 gadiem
roc-kek 3-10 jansons paņem uz sevi
bsk-kur 5-4ET zemas aizsardzības apspēlēšana nav kuršu stiprā puse, Zeltiņš pagarinājumā izrauj uzvaru
irl-rub 8-5 irlava savā laukumā laba
ulb-tal 6-5ET ulbroka atguvusi pārliecību un sāk uzvaru sēriju
😈🏴‍☠️😈🏴‍☠️😈🏴‍☠️

     [+] [-]

, 2021-09-25 09:21, pirms 3 gadiem
FlorbolaVelniņš rakstīja: roc-kek 3-10 jansons paņem uz sevi
bsk-kur 5-4ET zemas aizsardzības apspēlēšana nav kuršu stiprā puse, Zeltiņš pagarinājumā izrauj uzvaru
irl-rub 8-5 irlava savā laukumā laba
ulb-tal 6-5ET ulbroka atguvusi pārliecību un sāk uzvaru sēriju
😈🏴‍☠️😈🏴‍☠️😈🏴‍☠️
Par pirmo pareģojumu pievienošos. Pagaidām neredzu iespējas kā bauska ielaiž mazāk par 6-7 vārtiem un iemet vairāk augstākas klases komandai.
Rubene pierādīs čempionu statusu, bet tomēr būs sīva cīņa.
Talsiem skāde par Lielvārdes spēli, neļaus Ulbrokai ieskrieties.

     [+] [-]

, 2021-09-25 14:22, pirms 3 gadiem
Vakar Lielvārde parādīja, ka tīri labi var nosegt Jansonu, brīžiem pat pa 2 spēlētāiem, tā ka cīņa varētu būt līdzīga.
Bauska un Irlava zobus parādīs, bet uzvarai pietrūks.
Ulbroka vēl nav ieskrējusies, Talsiem visas iespējas paņemt 3p.