Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Ko "Talsi/Triobet" iespēs pret "Rubeni"?

Ko "Talsi/Triobet" iespēs pret "Rubeni"?
Foto: Ritvars Raits

Hipolīzings florbola virslīgā vīriešiem šodien tiks aizvadītas piecas spēles, no kurām intriģējošākā gaidāma Kocēnos. Ja vietējā "Rubene" komanda pratīs pamatlaikā uzvarēt "Talsi/Triobet", tad tieši viņi kļūs par līgas vicelīderiem.

Notikumu pārpilnā florbola nedēļas nogale (11 spēles trīs dienās) šodien dāvās piecus intriģējošus mačus. Lielākā interese noteikti būs par spēli Kocēnu sporta namā, kur "Rubene" uzņems viesus no Talsiem, taču arī pārējās spēles nebūs garlaicīgākas. Piedāvājam ieskatu katrā no tām, izsakot arī prognozes par mača uzvarētāju.

"Pārgauja" – "Rīgas lauvas/LU", mača sākums 16:00

Aizvadītās kārtas lielākā pārsteiguma autori pārgaujieši, kuri negaidīti, parādot cīnītāju raksturu, spēja pieveikt favorītus "CelTik/Lekrings", pakāpušies uz sesto pozīciju tabulā, kas salīdzinājumā ar sezonas sākumā demonstrēto sniegumu ir liels solis pozitīvu pārmaiņu virzienā. Tiesa gan, pacelties augstāk par šo pozīciju līdz regulārās sezonas beigām, visticamāk, neizdosies, drīzāk gan jādomā par tās nosargāšanu. Joprojām „Pārgaujas” pretspēlētāji regulāri nespēj tikt galā ar komandas motoru Lauri Ābolu, bez kura vismaz pagaidām šīs komandas spēles zīmējums nav iedomājams. Vien jāpiebilst, ka Lauris ar 21 punkta pārsvaru pār tuvāko sekotāju, pārliecinoši atrodas Hipolīzings florbola virslīgas rezultatīvāko spēlētāju galvgalī.

Daudz netrūka, lai "Rīgas Lauvas/LU" vakar aizvadītajā mačā sagādātu vēl vienu sensacionālu zaudējumu cēsniekiem. Cēsu sporta namā tika aizvadīta līdzīga spēle, tomēr mača galotnē lauvas bija spiestas atzīt pretinieka pārspēku, tiesa gan pēdējos vārtus ielaižot, kad vārtsargs Edgars Jemeļjanovs bija nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju. Nu jau vairākas spēles pēc kārtas pierādās, ka rīdzinieku lielākais trumpis ir trenera Zvejnieka spēja noskaņot spēlētājus bezkompromisa cīņai pret spēcīgu pretinieku.

Gaidāmajā mačā par favorītu tomēr jāuzskata stalbēnieši, jo tieši "Pārgauja" ir tā komanda, kuras mājas laukuma priekšrocības var uzskatīt par visizteiktākajām līgā. Gandrīz simtprocentīgi var apgalvot, ka spēle abu komandu izpildījumā būs ļoti rezultatīva un bagāta ar asumiem. Atliek vien piebilst, ka pēc piešķirtajiem tehniskajiem zaudējumiem "Rīgas lauvām" katrs punkts ir vajadzīgs kā ēst, lai paglābtu komandu no izkrišanās uz pirmo līgu.

Triobet.com ekspertu prognoze:

"Pārgauja" uzvara – 1.35
Neizšķirts – 7.75
"Rīgas lauvas/LU" uzvara – 3.75

"FK Valmiera" – "CelTik/Lekrings", mača sākums 16:00

Viena no komandām, kuru spēlētāju pārejas pēdējā tām atvēlētajā datumā skārušas visvairāk ir "FK Valmiera". Kā nozīmīgāko papildinājumu jāmin no "CelTik/Lekrings" pārnākušo aizsargu Jāni Belasovu, kurš jau 2003.-2004. gada sezonā pārstāvējis Valmieras komandas krāsas. Tāpat valmieriešiem pievienojies bijušais "Rīgas lauva" Renārs Bērziņš, taču debitēt jaunās komandas sastāvā viņam vēl nav izdevies. Ieguvumus sastāva pastiprināšanā aizēno fakts, ka "FK Valmiera" atstājuši četri spēlētāji, kuri pievienojušies Kocēnu sporta kluba paspārnē esošajām komandām (gan Hipolīzinga florbola virslīgas, gan pirmās līgas klubiem). Tāpat nav konkrētas informācijas, kad no Krievijas atgriezīsies leģionārs Družiņinskis. Tagadējā valmieriešu sastāva modelī spēlētāji, no kuriem tiešākajā mērā atkarīgi komandas rezultāti nākotnē, ir jau pieminētais Jānis Belasovs, kā arī uzbrucējs Guntis Šverns un vārtsargs Āris Aldiņš.

Vēl vienu, nu jau kārtējo, neizteiksmīgo spēli neilgā laika periodā, pamanījušies aizvadīt "CelTik/Lekrings" florbolisti, tikai ar divu vārtu pārsvaru izmokot uzvaru pār pēdējā vietā esošo "Rīgas lauvas/LU" komandu. Cēsniekiem ir ļoti svarīgi tuvākajā laikā atrast savu spēli, pretējā gadījumā negaidītais zaudējums pret "Pārgauju" var nebūt pēdējais šajā sezonā. Uz neilgu laiku komandai nevarēs palīdzēt uzbrucējs Mārtiņš Rajeckis, kurš devies uz ārzemēm, taču pavisam drīz sagaidāma Mārtiņa Jarohoviča atgriešanās laukumā pēc savainojuma izārstēšanas.

Ielūkojoties komandu sastāvos, katram puslīdz vajadzētu būt skaidram, kurš ir galvenais favorīts uz uzvaru šajā mačā. Lai arī cēsnieki turpina demonstrēt nestabilu sniegumu, taču ar to šajā spēlē var valmieriešiem var nepietikt – arī pašiem būs jāparāda lieliska spēle, lai saglabātu intrigu.

Triobet.com ekspertu prognoze:

"FK Valmiera" uzvara – 3.20
Neizšķirts – 7.50
"CelTik/Lekrings" uzvara – 1.25

"Rubene" – "Talsi/Triobet", mača sākums 18:00

"Rubene" florbolisti ar katru spēli arvien vairāk apliecina savas ambīcijas uz cīņu par medaļām arī šosezon. Šobrīd komanda atrodas trešajā vietā, tikai par vienu punktu atpaliekot no šodienas pretiniekiem "Talsi/Triobet", taču salīdzinājumā ar kurzemniekiem rubenieši aizvadījuši par vienu spēli mazāk, kas ļauj cerēt jau šodien pakāpties uz otro tabulas pozīciju. Lielisku sniegumu, it sevišķi aizsardzībā, "Rubene" demonstrēja Vidzemes derbijā jeb mačā pret "CelTik/Lekrings", kurā godam izcīnīts punkts, piekāpjoties tikai pēcspēles metienu sērijā. Šī spēle arī bija pirmā, kuru pēc atgriešanās no "FK Valmiera" rubeniešu rindās aizvadīja Jānis Peičs, tiesa, gan rezultativitātes punktus negūstot.

Pašreizējie Hipolīzings florbola virslīgas vicelīderi no Talsiem šķietami piedzīvo fizisko bedri, kam par iemeslu varētu būt nesenais Pasaules čempionāts, kurā Latvijas izlasi pārstāvēja visa talsinieku pirmā maiņa. Pēdējās trijās aizvadītajās spēlēs komanda spējusi iegūt tikai divus punktus, kas kurzemnieku izpildījumā ir visai pieticīgs guvums. Par labu noteikti nenāca arī fakts, ka komandējumā pāri okeānam bija devies komandas pirmais numurs vārtos Andis Blinds, tādejādi "Talsi/Triobet" cietokšņa sargāšanu uzticot Mārim Ronim, kurš, līdz šim sev atvēlētajā spēles laikā, darbojies ar mainīgām sekmēm. Blinda došanās laukumā arī šīsdienas spēlē vēl ir zem jautājuma zīmes.

Spēle Kocēnu sporta namā neapšaubāmi nodēvējama par šīs kārtas centrālo maču, kas noteikti pulcēs pilnas tribīnes. Īsti priekšroku nevarētu atdot nevienai no komandām, taču, ja rubenieši savu atbalstītāju motivēti spēs tikt galā ar talsinieku pirmo maiņu, tad spēles likteņa izšķiršanai ar pamatlaiku vien var nepietikt.

Triobet.com ekspertu prognoze:

"Rubene" uzvara – 2.60
Neizšķirts – 6.30
"Talsi/Triobet" uzvara – 1.70

"FK Bauska" – "ASK/Lielvārde", mača sākums 18:00

Neapskaužamā situācijā nonākuši "FK Bauska" florbolisti, kurus, kopš pagājušās sezonas pametuši, nu jau divi tās kādreizējie līderi Ģirts Laugalis un Andis Levītis (abi uz "CelTik/Lekrings"). Par to, ka baušķeniekiem pienākuši grūti laiki, liecina arī komandas atrašanās čempionāta priekšpēdējā vietā, turklāt, kā spilgts piemērs tam, ka Zemgales pārstāvju spēle ir pilnībā nojukusi, jāmin negaidīti smagā sakāve ar 11 vārtu deficītu savās mājās pret ´RTU – INSPECTA" vienību. Turpmāk komandas tempa noteicēju statuss jāuzņemas tās palikušajiem līderiem Mārim Akmentiņam un Rihardam Krūmiņam, no kuru veikuma būs atkarīgs vai "FK Bauska" spēs izkulties no tabulas pašas lejasdaļas, pretējā gadījumā tai būs jāsāk domāt par noturēšanos Latvijas florbola augstākajā sabiedrībā.

Turpretim par nopietnu pretspēku jebkurai komandai Hipolīzings florbola virslīgā kļuvuši "ASK/Lielvārde" jaunie censoņi (komandas vidējais vecums svārstās tikai ap 20 gadiem). Neskatoties uz desmito pozīciju tabulā, lielvārdieši janvāra laikā aizvadījuši patiešām spilgtas spēles, sagādājot nopietnas galvassāpes arī pirmā četrinieka komandām. Turpinot šādā garā, šī komanda būtu tikai pelnījusi pacīnīties par vietu izslēgšanas spēlēs. Taču, vai gados jaunajiem komandas līderiem Artūram Skadiņam un Artim Savinam pietiks spēka aizvest "ASK/Lielvārdi" līdz kārotajam astotniekam, tas jau ir cits jautājums...

Kā liecina iepriekšējā spēle savā laukumā pret "RTU – INSPECTA", baušķenieki vairs īsti nevar mājas laukumu uzskatīt par noteicošo priekšrocību kā tas nereti bija agrāk. Ja nenotiks nekas ārkārtējs, tad fiziski ātrākajiem lielvārdiešiem vajadzētu noskriet mājiniekus, tādejādi gūstot savu sesto uzvaru čempionātā.

Triobet.com ekspertu prognoze:

"FK Bauska" uzvara – 2.75
Neizšķirts – 6.50
"ASK/Lielvārde" uzvara – 1.65

"Ķekava" – "Jõgeva SK Tähe", mača sākums 19:00

Daudz Hipolīzings florbola virslīgas komandu satricinājušas spēlētāju maiņas, taču viena no retajām komandām, kura paliek lojāla savam patreizējam sastāvam, ir ceturtajā pozīcijā esošā "Ķekava". Vairāk nekā skaidrs, ka ķekavieši šodienas spēlē centīsies maksimāli mobilizēties, lai censtos pagarināt savu četru pēc kārtas izcīnīto uzvaru sēriju. Joprojām komandas lielākie trumpji ir tās vārtsargu līnija un ātrie pretuzbrukumi, kas atspoguļojas 16 spēlēs izcīnītajos 29 punktos. Turpmākās spēles "Ķekavai" būs ļoti nozīmīgas, jo katram iegūtajam punktam ir liela nozīme cīņā ar "RTU – INSPECTA" par pozīcijas nosargāšanu čempionāta tabulā.

Pacietīgi vietu pa vietai augstāk virzās pagājušās sezonas pastarīši no Igaunijas. Nu jau sasniegts kārotais astotnieks, kas nodrošina vietu izslēgšanas spēlēs. Komandai ir ļoti liels potenciāls, un, turpinot spēlēt kā līdz šim, "Jõgeva SK Tähe" ir labas iespējas regulāro čempionātu pabeigt kā sešinieka komandai. Igauņu spēlē pēdējā laikā dominē metieni no tālas distances, kas arī dod vēlamo rezultātu, taču komandai jāpievērš lielāka uzmanība spēlējot aizsardzībā, it sevišķi pret tāda tipa komandām kā šīsdienas pretinieks – "Ķekava".

Spēle norisināsies Ķekavas sporta namā, kas priekšrocības nepārprotami novirza par labu mājiniekiem (uzvarētas četras spēles savā laukumā pēc kārtas). Tomēr abu šo vienību iepriekšējā tikšanās reizē ķekavieši uzvaru izrāva tikai pagarinājumā...

Triobet.com ekspertu prognoze:

"Ķekava" uzvara – 1.60
Neizšķirts – 6.00
"Jõgeva SK Tähe" uzvara – 2.20

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-01-24 13:36, pirms 15 gadiem
Lekringam spēle sākās 16:00, jo jums vienā vietā rakstīts 16, a augšā 18. Palabojiet (:

     [+] [-]

, 2009-01-24 14:01, pirms 15 gadiem
RUBENE! RUBENE!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: elwisss86
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-01-24 15:54, pirms 15 gadiem
piekriitu!

shovakar gaidaama interesanta speele. vispaar reti kura tagad taada nav, paskatieties uz tabulu, viena divas uzvaras var ljoti daudz ko mainiit..

  +2 [+] [-]

, 2009-01-24 16:03, pirms 15 gadiem
sakapāt !

  +1 [+] [-]

, 2009-01-24 19:57, pirms 15 gadiem
Baušķinieki malači, beidzot uzvara savās mājās 6 pret 1. MAlači, lai rīt veicas pret Igauņiem.