Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Rubene" uzvar bullīšos un noķer Talsus

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

"Rubene" uzvar bullīšos un noķer Talsus
Atis Stepāns
Foto: Ritvars Raits

Hipolīzings florbola virslīgā vīriešiem šodien centrālā spēle tika aizvadīta Kocēnos, kur vietējā "Rubene" komanda saspringtā spēlē ar 8:7 (pēcspēles metienu sērijā) apspēlēja "Talsi/Triobet" vienību, panākot viņus arī turnīra kopvērtējumā.

Spēle Kocēnu sporta namā bija šīs nedēļas centrālā – un kā nu ne – savā starpā tikās šī brīža otro un trešo vietu ieņemošās komandas – "Rubene" un "Talsi/Triobet". Turklāt, ja uzvaru pamatlaikā gūtu mājinieki, tad viņi apsteigtu Talsu klubu. Jau iepriekšējā spēlē savā laukumā pret turnīra līderiem "CelTik/Lekrings" rubenieši spēlēja atzīstami, piekāpjoties tikai pēcspēles metienos, kamēr "Talsi/Triobet" pat pēdējās sešas spēles nebija spīdējuši. Pirmā apļa savstarpējā spēlē ar 10:5 bija uzvarējuši talsinieki, kuri toreiz visu izšķīra jau pirmajā trešdaļā – 7:1. Bukmeikeri pavisam nelielu favorītu lomu bija atvēlējuši viesiem, domājams gan ne tāpēc, ka Talsu komandas nosaukumā ir bukmeikeru kompānijas vārds.

Spēles sākumā pagaisa šaubas, vai viesu vārtus sargās Andis Blinds – viņš ieņēma vietu vārtos, bet pretējā pusē darbam gatavs bija Ingus Denovs. Pirmie vārtus guva mājinieki, kad pēc nospēlētām sešām minūtēm un 50 sekundēm bumbiņa ielidoja Blinda sargātajos vārtos pēc Jāņa Alpa metiena. Līdzīgā pirmā trešdaļa gan noslēdzās neizšķirti – viesiem pēc sešām minūtēm vārtus guva cits Jānis – Jansons. Otrā trešdaļa no pirmās krietni atšķīrās – komandas krietni vairāk iepriecināja skatītājus ar vārtu guvumiem. Vispirms Talsu komandu vadībā izvirzīja Artis Raitums, bet mājinieki atspēlējās (Lauris Vidzis). Nepagāja ne divas minūtes, kad komandas jau bija guvušas vēl pa vārtiem – Rihards Fīrmanis izvirzīja vadībā viesus, Atis Stepāns rezultātu līdzsvaroja. Pēc tam sekoja septiņu minūšu klusēšana, ko pārtrauca divi viesu vārti ar 20 sekunžu intervālu (izcēlās Māris Āboltiņš un vēlreiz Artis Raitums). Ar divu vārtu pārsvaru viesiem trešdaļu gan neizdevās pabeigt – 13 sekundes pirms tās beigām Oskars Repke izmantoja skaitlisko pārsvaru, un rezultāts pirms pēdējās trešdaļas bija intriģējošs - 4:5.

Trešajā periodā turpinājās bezkompromisa cīņa. Mājinieki jau sākumā panāca izlīdzinājumu (Atis Stepāns), bet vēlāk ļoti ātri prata atbildēt kā uz viesu sesto, tā septīto vārtu guvumiem. Trešdaļas izskaņā abas komandas savus vārtus nosargāja neskartus, katra nopelnot drošu vienu punktu, bet par otru cīņa turpinājās pagarinājumā. Arī tajā rezultāts vairs nemainījās, un bija jāizpilda pēcspēles metieni. Arī tajos nepietika ar ierastajiem pieciem metieniem – rubeniešiem precīzs bija vien Atis Stepāns, bet viesiem Aivars Haselbaums. Sestajā metienu sērijā mājiniekus vadībā atkal izvirzīja Jānis Alps, bet Kristians Lisovskis nebija sekmīgs – uzvara "Rubenei".

Mājinieku rindās divi vārti, divas rezultatīvas piespēles un realizēts pēcspēles metiens Atim Stepānam, bet viesu rindās trīs vārtus guva Artis Raitums (viņš pēcspēles metienu gan nerealizēja). Līdz ar to "Rubene" panāca "Talsi/Triobet" kopvērtējumā – abām vienībām pa 34 punktiem, bet "Rubenei" vēl viena spēle rezervē.

Hipolīzings florbola virslīga vīriešiem

Rubene – Talsi/Triobet 8:7 (1:1, 3:4, 3:2, 0:0, 1:0)
Metieni 32:24

Izmantotie resursi:
floorball.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-01-24 20:40, pirms 15 gadiem
Malaci!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-01-24 20:49, pirms 15 gadiem
juu Stjopa labs tagad gan jau uz klubu laidiis atpuusties
Slēpts komentārs: DrumB
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2009-01-25 09:30, pirms 15 gadiem
Kļūst interesantāk

  -1 [+] [-]

, 2009-01-25 10:28, pirms 15 gadiem
Tiesneši tiešām noraka spēli nesaprotu kā viņi tās licences dabūjuši.
Un tas bullītis ko neieskaitija bija pilīgākais apsurds.Ja šādu bullīti neieskaita tad man gribās zināt kadus tad viņi skaita.

     [+] [-]

, 2009-01-25 10:48, pirms 15 gadiem
kur tā var neveikties @

  +1 [+] [-]

, 2009-01-25 11:08, pirms 15 gadiem
Kapec neveikties?Stiprākajiem veicas parasti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-01-25 11:46, pirms 15 gadiem
Talsu trenerim vajadzētu līdz sestdienas spēlei arPārgauju,tikt galā ar saviem vīriem.Izrunāt visas problēmas un nesaprašanās,citādi pašlaik tāds skats,ka tā spēle ir vajadzīga visiem citiem,tikai ne pašiem spēlētajiem.Skumji!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-01-25 14:54, pirms 15 gadiem
Sķopa

  -3 [+] [-]

, 2009-01-25 19:14, pirms 15 gadiem
Ceru talsi Vinēs yebal to Rubeni