Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Kleistrovs: "Pēc pirmās spēles traģēdija nav jātaisa"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kleistrovs: "Pēc pirmās spēles traģēdija nav jātaisa"
Endijs Kleistrovs ar komandas biedriem pirmajā spēlē bija bezspēcīgs pret "FBK Valmiera"
Foto: Patriks Pauls Briķis, Ķekavas Bulldogs

"FBK Valmiera" jauno Elvi florbola līgu sāka ar negaidīti pārliecinošu 14:7 uzvaru viesos pār "Ķekavas" komandu. Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina Ivaru Laktiņu, kurš atgriezies virslīgā pēc smaga kājas savainojuma sadziedēšanas. Pats florbolists bija pārsteigts par tik labu atgriešanos laukumā. Mājinieku rindās labākais bija Endijs Kleistrovs, kurš uzskata, ka pēc pirmās spēles izdarīt secinājumus ir pāragri.

"Pat negaidīju, ka izdosies tik laba spēle pēc divu gadu pārtraukuma, kas bija saistīts ar kājas savainojuma ārstēšanu," pēc mača atzina uzvarētāju labākais spēlētājs Ivars Laktiņš, kurš izcēlās ar vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm. "Treneris jau pirms mača mums teica, ka spēle būs fiziska un laukumā jācīnās par katru centimetru, zinot Ķekavas zāles izmērus. Bija skaidrs, ka spēle nebūs garlaicīga. Kā vienu no galvenajiem panākuma iemesliem varētu minēt mūsu agresīvo spēli jau no paša sākuma. Arī pretinieks spēlēja agresīvi, tikai piespēļu precizitāte un bumbiņas kontrole mums bija labāka, kas ātri ļāva iegūt četru vārtu pārsvaru." Turpinājums gan nebija tik sekmīgs, kas ļāva laukuma saimniekiem atgūties un rezultātu sadeldēt līdz 3:4: "Nedaudz atslābām, sāka iezagties kļūdas, līdz ar to pretinieks tika atpakaļ spēlē. Pirms otrās trešdaļas ģērbtuvē izrunājām, ka nedrīkst pieļaut tādas kļūdas un ir jāspēlē tāpat kā sākumā – ātru, agresīvu un fizisku florbolu, kas mums turpinājumā deva vēlamo rezultātu."

Laukuma saimnieku rindās labākā spēlētāja balva tika Endijam Kleistrovam, kuram šajā spēlē vārtu guvums un rezultatīva piespēle: "Es domāju, ka mēs bijām pārāk satraukušies spēles sākumā. Kad uztraukums pārgāja, izdevās sakārtot savu spēli un tikt tuvāk konkurentiem. Pārtraukumā visu pārrunājām, bet kaut kā nenokoncentrējāmies un ātri ielaidām trīs bumbiņas savos vārtos. Domāju, ka arī veiksme šoreiz bija Valmieras komandas pusē." Neskatoties uz negaidīti smago zaudējumu, Kleistrovs uzskata, ka traģēdija nav notikusi: "Pirmā spēle neko neparāda, turnīrs būs garš un mums vēl ir jauns kolektīvs, kas ir jāiespēlē."