Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Cēsu "Lekrings" bullīšos pārspēj "Talsu NSS/Krauzers"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Cēsu "Lekrings" bullīšos pārspēj "Talsu NSS/Krauzers"
Cēsu "Lekrings". Foto: Lekrings.lv

Pirmajā no četriem šodien paredzētajiem ELVI florbola līgas vīriešiem mačiem Cēsu "Lekrings", viesojoties pie komandas "Talsu NSS/Krauzers", pamatlaika pēdējās trijās minūtēs izsēja divu vārtu pārsvaru (3:3), tomēr spēja izcīnīt uzvaru pēcspēles metienos – 4:3. Citās spēlēs "Kurši" Liepājā ar 7:4 uzvarēja Stalbes "Pārgauju", FBK "Valmiera" viesos ar 17:4 sakāva "Bausku", bet "Irlava/Avant" savā laukumā ar 8:6 uzvarēja Kocēnu "Rubeni".

Talsos notikušās spēles rezultātu 14. minūtes sākumā atklāja mājinieki, realizējot savu skaitlisko vairākumu – 1:0, golu iemeta Andris Blumbahs. Nākamais vārtu guvums bija otrās trešdaļas sākumā, kad cēsnieks Rūdis Jermacāns atjaunoja neizšķirtu rezultātu – 1:1. Toties perioda beigās vadībā ar 2:1 jau izvirzījās "Lekrings", vārtus guva Kevins Šmits. Pēdējā perioda vidū Jermacāns guva savus otros vārtus, izvirzot cēsniekus vadībā ar 3:1. "Talsu NSS/Krauzers" gan nedomāja padoties – pamatlaika pēdējo triju minūšu laikā pa golam viesu vārtos iemeta Toms Bitmanis un Artis Raitums, nodrošinot savai komandai vismaz punktu turnīra tabulā un iespēju papildlaikā pacīnīties par uzvaru – 3:3. Pagarinājums aizritēja bez vārtu guvuma, bet pēcspēles metienos "Lekringa" florbolisti realizēja visas savas iespējas, svinot uzvaru ar 4:3.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju sastāvā saņēma Andris Rajeckis, kurš izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli, kā arī iemeta pēcspēles metienu. Viņa komandas biedrs Rūdis Jermacāns guva divus vārtus. Par labāko starp talseniekiem atzina vārtsargu Kristianu Ralfu Lavendelu, kurš atvairīja 23 no 26 pretinieku metieniem. Viņa komandas biedram Andrejam Šķerbergam divas rezultatīvas piespēles. Pēc šīs uzvaras komandai "Lekrings" turnīra tabulā ir 28 punkti un 3. vieta, bet "Talsu NSS/Krauzers" ar 13 punktiem ieņem 9. vietu.

Liepājas "Kurši" pagarina "Pārgaujas" zaudējumu sēriju

Liepājas komanda "Kurši", kas bija piedzīvojusi divus zaudējumus pēc kārtas, savā laukumā uzņēma Stalbes "Pārgauju" ar divreiz garāku neveiksmju sēriju. Jau 2. minūtē rezultātu atklāja liepājnieks Sandis Lēvalds (1:0), bet 6. minūtē stalbietis Jēkabs Berkolts atjaunoja neizšķirtu (1:1). Jau pirmā perioda laikā liepājnieki izvirzījās vadībā ar 3:1. Arī pēc otrās trešdaļas laukuma saimniekiem bija divu vārtu pārsvars (5:3), bet visā mačā "Kurši" uzvarēja ar 7:4.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Normunds Krūmiņš, kurš atvairīja 63 no 67 pretinieku metieniem. Viņa komandas biedram Gustavam Griezītim trīs vārtu guvumi, pa trim rezultativitātes punktiem arī Sandim Lēvaldam un Tomam Akmeņlaukam. Par labāko starp stalbiešiem atzina "hat-trick" autoru Olafu Zvīni. Liepājas "Kurši" pēc šīs uzvaras ar 13 punktiem nostiprinājās turnīra tabulas 8. vietā, bet Stalbes SK "Pārgauja" ar 13 punktiem atkāpusies uz 10. vietu.

"Valmiera" viesos pamatīgi sakauj "Bausku"

"Valmiera" mačā pret "Bausku" jau pirmā perioda laikā izvirzījās vadībā ar 6:0, divus golus iemeta Aleksejs Jakovļevs, bet pa vieniem – Ričards Eglītis, Daniels Urbanovičs, Raitis Ozols un Mārtiņš Broks. Tikai 31. minūtē, kad rezultāts bija jau 8:0, pie pirmā vārtu guvuma tika arī baušķenieki (1:8), kuru rindās ar precīzu metienu izcēlās Valdis Vāvers. Pēc otrās trešdaļas "Valmierai" bija astoņu vārtu pārsvars (9:1), bet visā mačā tā uzvarēja ar 17:4.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 7 (6+1) punktiem bija Ričards Eglītis, kuram arī labākā spēlētāja balva. Mārtiņam Brokam 5 (2+3) punkti, pa četriem punktiem sakrāja Gatis Liepiņš un Patriks Brieže, 3 (2+1) punkti Danielam Urbanovičam, bet pa diviem goliem iemeta Aleksejs Jakovļevs un Raitis Ozols. Par labāko spēlētāju Bauskas komandā atzina Tomasu Zonni, kurā kontā viens gols, bet rezultatīvākais ar 2 (1+1) punktiem bija Valdis Vāvers. "Valmiera" pēc šīs uzvaras ar 31 punktu atgriezās turnīra tabulas līderes vietā, bet "Bauskai" joprojām septiņi punkti un priekšpēdējā pozīcija.

"Irlava/Avant" rāda raksturu un pieveic Kocēnu "Rubeni"

Pēdējā no četrām šīsdienas spēlēm "Irlava/Avant" savā laukumā uzņēma Kocēnu "Rubeni". Jau 4. minūtē rezultātu atklāja mājinieki – 1:0, vārtus guva Renārs Stančiks. Līdz nākamajam vārtu guvumam bija jāgaida 30 spēles minūtes – otrās trešdaļas otrajā pusē triju minūšu laikā kocēnieši guva četrus vārus – 4:1. Pa golam iemeta Ingars Matisons, Ritvars Bērziņš, Gatis Akūlovs un Juris Zilberts. Tomēr izšķirošie notikumi risinājās pēdējā periodā, kad laukuma saimnieki guva sešus vārtus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 7:4. Pa diviem goliem Renāra Austruma un Edgara Taubes kontā, bet pa vienam iemeta Renārs Stančiks un Kristaps Kazlovskis. Galarezultātā "Irlava/Avant" svinēja uzvaru ar 8:6.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma divu vārtu autors Edgars Taube. Pa diviem goliem iemeta arī Renārs Austrums un Kristaps Kazlovskis, bet rezultatīvākie ar trim punktiem katram bija brāļi Stančiki – Renārs un Mareks. Rezultatīvākais starp kocēniešiem ar trim piespēlēm bija Arnijs Kuratņiks, pa diviem punktiem sakrāja Juris Zilberts un Dāvis Zēmelis, bet labākā spēlētāja balva tika pasniegta Ingaram Matisonam, kurš izcēlās ar vienu vārtu guvumu. "Irlava/Avant" pēc šī panākuma ar 23 punktiem pakāpās uz turnīra tabulas 5. vietu, bet "Rubenei" joprojām 19 punktu un 7. vieta.

Turnīra tabula: ŠEIT

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...