Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Talsos tiekas divas “karstākās” komandas, Liepājā - cīņa par play-off

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Talsos tiekas divas “karstākās” komandas, Liepājā - cīņa par play-off
"Lekrings"

Elvi vīriešu florbola virslīgā šodien paredzēts aizvadīt četras spēles. Sevišķi saistošām vajadzētu būt spēlēm Talsos un Liepājā, tāpat intriga gaidāma Irlavā, bet Bauskā kārtojami senāki rēķini.

“Talsu NSS/Krauzers” - “Lekrings” pulksten 14:00 Talsu VĢ un Best4Sport TV-2

Talsos savā starpā sacentīsies divas no trim labākajām komandām pēdējā laikā. Vietējā komanda pēc negaidītā zaudējuma Bauskā spējusi uzvarēt trijos mačos pēc kārtas. Raugoties no tabulas viedokļa augstāk par desmito vietu pakāpties joprojām nav izdevies, taču ar 12 punktiem deviņās spēlēs kurzemnieki vairs tikai par punktu atpaliek no Stalbes vienības, bet kārotais astotnieks ir vien četru punktu attālumā. Pēdējā spēlē vienībai izdevās izcīnīt ļoti vērtīgus trīs punktus Cēsīs pret “Pārgauju”, lai gan vairāk kā 58 minūšu laikā bija izdevies iemest tikai vienus vārtus. Noslēdzošajās minūtēs divi precīzi metieni un 3:2 panākums. Bez punktiem tajā spēlē palika komandas rezultatīvākais spēlētājs Toms Bitmanis (9+3), kurš nesen sasniedza 500 gūto punktu robežu Latvijas virslīgas čempionātā. Tikmēr spēlējošais treneris Artis Raitums (0+8) tika pie piespēles ceturto spēli pēc kārtas. Tā ir talsinieku garākā punktu sērija šajā sezonā.

Ja “Talsu NSS/Krauzers” svinējuši uzvaras trijās pēdējās spēlēs, tad cēsnieki uzvarējuši jau piecus mačus pēc kārtas. Mazāk aizvadīto spēļu dēļ komanda ar 26 punktiem desmit spēlēs tabulā atrodas vien trešajā vietā, taču šodien var noķert “Apelsīns/Oxdog Ulbroka” un, teorētiski, apsteigt “FBK Valmiera”. Pēdējā spēlē savās mājās ar 8:3 apspēlēti Ķekavas florbolisti, pa četriem punktiem iekrājot abiem brāļiem Rajeckiem. Andris ar 20 (12+8) punktiem arī ir vienības šīs sezonas rezultatīvākais florbolists. Pie punktiem viņš ticis pēdējās septiņās spēlēs un šodien var atkārtot Kevina Šmita (9+8) sezonas sākumā iespēto ar punktiem astoņās spēlēs pēc kārtas.

Abām komandām īsā laikā paredzēts aizvadīt abas savstarpējās spēles, jo uz Cēsīm talsiniekiem jāpošas būs jau 28. aprīlī.

FK “Kurši” - SK “Pārgauja” pulksten 18:00 Liepājā un Sportacentrs.com

No turnīra tabulas viedokļa ļoti svarīga spēle tiks aizvadītajās Liepājā, kur pie vietējiem “Kuršiem” ciemosies Stalbes “Pārgauja”. Liepājas komanda 12 aizvadītajās spēlēs izcīnījusi 16 punktus, kas viņiem tabulā dod astoto pozīciju. Pagājušajā nedēļā komanda viesojās Vidzemē, no kurienes gan izdevās pārvest tikai vienu punktu par zaudējumu pēcspēles metienu sērijā pret “Rubeni”. Kopumā pēdējās četrās spēlēs vienība spējusi tikt pie vienas uzvaras. Komandas rezultatīvākais spēlētājs ir Toms Akmeņlauks, kurš iekrājis 26 (11+15) punktus. Spēlē Valmierā pārtrūka lieliskā Ralfa Poļa sērija, kurš pie punktiem bija ticis deviņās spēlēs pēc kārtas. Kopumā viņam šosezon 17 (11+6) rezultativitātes punkti, kas ir otrs labākais rādītājs vienībā.

Ne tas labākais noskaņojums noteikti arī ir “Pārgaujas” vienībai, kas pēc uzvaras pār Lielvārdes komandu cietusi neveiksmi jau trijās pēdējās spēlēs, paliekot bez punktiem. Tā rezultātā vienība joprojām nevar ielauzties vadošo komandu astotniekā, ar 13 punktiem 11 mačos atrodoties uzreiz aiz kārotās svītras. Atskaitot spēli Ulbrokā (8:12) komandai ir diezgan lielas problēmas ar vārtu gūšanu. Tas varētu būt saistīts ar diezgan ievērojamo sastāva rotāciju, jo komandas kodolā parādās arvien vairāk spēlētāju no FBK SĀC. Arī pirms šīs spēles pārejas noslēgtas pārejas ar trim spēlētājiem, kuri gan pašlaik vēl nav iekļauti pieteikumā. Vienības rezultatīvākais spēlētājs ar 21 (12+9) punktu ir Gvido Lauga, kurš pie punktiem ticis pēdējās piecās spēlēs. Tikmēr mačā pret Talsu komandu pārtrūka Mārtiņa Muižnieka (4+5) un Mārtiņa Šķesterea (2+5) sērijas, kuri pie punktiem bija tikuši sešās cīņās pēc kārtas.

Abām komandām šī būs pirmā savstarpējā spēle sezonā, jo liepājnieki uz Stalbi dosies 3. maijā.

“Bauska” - “FBK Valmiera” pulksten 18:00 Bauskā

Pēc bezcerīgā zaudējuma Ulbrokā Bauskas komanda ar septiņiem punktiem 11 spēlēs turnīra tabulā joprojām atrodas 11.vietā, jau par deviņiem punktiem atpaliekot no izslēgšanas spēļu zonas. Komanda uz īres tiesībām savas rindas papildinājušas ar Tomasu Zonni, kurš karjeras lielāko daļu spēlējis zemāko līgu čempionātos, bet Elvi līgā spēlēja sezonā, kad tajā vājas sekmes demonstrēja “Jelgavas novads”. Zonne tajā sezonā iekrāja 10 (6+4) punktus. Pašlaik gan viņš vēl nav komandas pieteikumā. Vienības rezultatīvākais spēlētājs pārliecinoši joprojām ir Aivis Barkovskis (11+6), kurš savus punktiņus sakrāja arī Ulbrokā. Tikmēr Ulbrokā vienībai nevarēja palīdzēt pieredzējušais Ģirts Laugalis, kas bija liels iztrūkums. Tāpat nācās iztikt bez komandas pirmā numura vārtos Elvja Holsta, kurš atlabst pēc savainojuma, ko ieguva cīņā ar Liepājas “Kuršiem”. Vienu punktu par piespēli Ulbrokā nopelnīja kapteinis Jānis Akmentiņš un viņš pie punktiem ticis jau pēdējās četrās cīņās.

Ja Bauskas komanda atrodas turnīra tabulas pirmspēdējā ailītē, valmierieši ieņem otro pozīciju, ar labām iespējām šo dienu noslēgt tabulas galvgalī. Jāpatur prātā gan pāris gadu sena vēsture, ka tieši valmierieši apdedzinājās, piedzīvojot neveiksmi ar baušķeniekiem. Valmieras komanda piedzīvojusi zaudējumus divās no pēdējām trim spēlēm, kas viņiem licis palaist garām Ulbrokas komandu. Pašlaik Aigara Belasova vadītā komanda 13 mačos iekrājusi 28 punktus, par punktu atpaliekot no līderiem. Pēdējā cīņā pret “Kuršiem” lielisks bija Mārtiņš Broks, atzīmējoties ar četriem vārtu guvumiem, kā rezultātā viņš tagad ar 24 (14+10) punktiem ir komandas rezultatīvākais spēlētājs, absolūtajā vērtējumā esot piektais naskākais punktu vācējs. Daudz no viņa gan neatpaliek Raitis Ozols (12+11) un Pāvels Semjonovs (9+13).

Šosezon komandām šī būs otrā spēkošanās. Pirmajā mačā septembra izskaņā valmierieši svinēja komfortablu 9:3 (2:0, 5:2, 2:1) uzvaru. Ozolam tajā spēlē vārtu guvums un trīs rezultatīvas piespēles, bet par labāko mājiniekiem atzina vienu piespēli izdarījušo Matīsu Salmiņu. Baušķeniekiem pa vārtiem un piespēlei tajā mačā Aivim Barkovskim un Evertam Janušauskim, bet MVP balva tika Nikitam Maksurovam, kuram viens rezultatīvs metiens.

“Irlava/Avant” - “Rubene” pulksten 20:00 Irlavā un Bes4Sport TV-2

Svarīgs mačs tiks izspēlēts arī Irlavā, kur pie vietējās komandas ciemosies turnīra tabulas kaimiņi no Kocēniem. Irlavas vienība uzvarējusi pēdējās trīs spēles, nopelnot maksimālo punktu skaitu. Divas uzvaras bija pār turnīra tabulas pastarīšiem, bet pēdējā mačā izbraukumā netika atstāti nekādi varianti “Lielvārde/FatPipe” komandai, sagraujot to ar rezultātu 7:1. Komandai ir līgas pārliecinoši labākais vārtsargs pēc atvairīto metienu procenta Māris Ronis. Bet par vārtu gūšanu rūpējas Kristaps Kazlovskis un Mareks Stančiks, katram tiekot pie 14 precīziem metieniem. Stančiks aizvada lielisku sēriju, pie punktiem tiekot jau astoņās spēlēs pēc kārtas, turklāt pēdējās sešās no tām ir vismaz divi punkti. Tabulā “Irlava/Avant” ar 13 spēlēs iekrātajiem 20 punktiem ieņem sesto vietu, taču par vietu play-off joprojām nevar būt droši.

Viena no komandām, kas viņus grib pabīdīt zemāk tabulā ir Ivara Jēkabsona trenētā “Rubene”, kas 13 spēlēs tikusi pie 19 punktiem, atrodoties septītajā vietā. Arī “Rubene” uzvarējusi pēdējās trīs spēles, tiesa, pret valmieriešiem un liepājniekiem uzvaras tika izcīnītas pēcspēles metienu sērijā. Komandai šī būs pirmā izbraukuma spēle kopš 30. oktobra, kad ar 4:5 tika zaudēts Cēsīs. Kopš sezonas atsākšanās vienība spēlējusi tikai mājās. Reinis Mirkšs ar 15 precīzajiem metieniem ir čempionāta trešais labākais vārtu guvējs, turklāt turpina savu lielisko sēriju, pie vismaz viena punkta tiekot katrā no aizvadītajām spēlēm. Viņa komandas biedrs Ivo Balodis tikmēr izdarījis 12 rezultatīvas piespēles, šajā rādītājā esot ceturtais labākais čempionātā un pirmais starp aizsargiem.

Spraiga izvērtās abu komandu pirmā savstarpējā spēle Kocēnos oktobra vidū, kad pirmajā periodā mājinieki bija pārāki ar 2:0, otrajā trešdaļā pārsvaru izsēja, bet trešajā panāca 3:2 skaitliskajā mazākumā, lai vēlāk to tomēr nenosargātu. Kad jau šķita, ka pēcspēles metieni būs neizbēgami, papildlaika izskaņā Reinis Mirkšs guva uzvaru nesošos vārtus Kocēnu komandai – 4:3. Mājiniekiem rezultatīvākais ar divām piespēlēm bija Atis Stepāns, bet par labāko atzina vārtsargu Klaidu Maļcevu, kuram tajā spēlē 38 atvairīti metieni. Tikmēr Irlavas komandā rezultatīvākais ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli Kristaps Kazlovskis, kuram arī vērtīgākā spēlētāja balva.