Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Valmieras" un "Irlavas" komandas sāk play-off somu tiesnešu uzraudzībā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Valmieras" un "Irlavas" komandas sāk play-off somu tiesnešu uzraudzībā
"FBK Valmiera", foto: FBK Valmiera

Šovakar ar divām spēlēm sāksies izšķirošās cīņas Elvi florbola līgā vīriešiem, jo klāt ceturtdaļfinālu mači. Pirmajā no tiem "FBK Valmiera" pulksten 20:00 uzņems "Irlavu". Maču apkalpos tiesnešu duets no Somijas.

"FBK Valmiera" pirmo reizi komandas vēsturē kļuva par regulārās sezonas uzvarētājiem, 20 mačos iekrājot 48 punktus, kas bija par vienu vairāk nekā pēdējo gadu nemainīgajiem regulārās sezonas čempioniem Cēsu "Lekringam". Tikmēr "Irlava" tradicionāli ierindojās astotajā vietā. Ja iepriekšējās sezonās par šo vietu bija spraigi jācīnās līdz pat pēdējām spēlēm, tad šoreiz devītā vieta savāca divreiz mazāk punktu, līdz ar to bažas par play-off nebija. Bija iespējams pacīnīties par septīto vietu, taču tādā gadījumā atkal nāktos spēkoties ar Cēsu "Lekringu", pret kuriem nūjas nācies krustot regulāri tieši ceturtdaļfinālos.

Šosezon aizvadītajās savstarpējās spēlēs bija vērojamas divas diametrāli dažādas spēles. Pirmajā reizē valmierieši tika pie pārliecinošas 12:5 uzvaras, turklāt interesanti, ka tas tika paveikts izbraukumā. Vēl trešā perioda ievadā viesi bija vadībā ar 8:5, taču turpinājuma četri bezatbildes vārtu guvumi, kas dzēsa jebkādu intrigu par uzvarētāju. Kevins Šmits ar diviem vārtu guvumiem un trim piespēlēm bija rezultatīvākais uzvarētāju rindās, bet par labāko atzina Ričardu Eglīti, kuram divi vārti un viena piespēle. Mājiniekiem Kristaps Kazlovskis guva vienus vārtus un izdarīja trīs piespēles, bet labākā balva Tomam Zālmanim, kurš pie punktiem netika.

Tikmēr atbildes spēle sākās ļoti negaidīti, jo pēc 20 minūtēm izbraukumā spēlējošā "Irlava" atradās vadībā ar 4:0, turklāt divus no vārtiem gūstot skaitliskajā mazākumā. Otrajā periodā ar piecu minūšu intervālu mājinieki atspēlēja divus vārtus, bet trešajā periodā trīs minūšu laikā atspēlēja vēl divus, tādējādi ievirzot spēli papildlaikā. Tajā vārti netika gūti, bet pēcspēles metienu sērijā pārāki bija viesi, tādējādi visā spēlē uzvarot ar 5:4. Par labākajiem atzina abu komandu vārtsargus Sandi Venēvicu un Ulvi Ansbergu.

Pērn abas komandas izslēgšanas spēļu turnīrā apstājās jau ceturtdaļfinālā. Ja "Irlavas" zaudējums sērijā ar 0:4 pret vēlākajiem čempioniem uzskatāms par gana likumsakarīgu, tad valmieriešu zaudējums piecās spēlēs "Lielvārde/FatPipe" komandai gan bija visnotaļ negaidīts.

Vēsturiski "FBK Valmiera" reizi ir tikusi līdz arēnai Rīga, kad aizspēlējās līdz pat finālam, izšķirošajā mačā dramatiskā cīņā ar 6:7 papildlaikā piekāpjoties "Betsafe/Ulbroka". Tikmēr Irlavas kluba labākais panākums datējams ar 2009./10. gada sezonu, kad komanda startēja ar nosaukumu "Telms/Energokomplekss". Toreiz irlavnieki astotdaļfinālā ar 3:0 sērijā pieveica Liepājas "Kuršus", pēc tam ar 3:1 tika apspēlēta arī "FK Rīga", bet pusfinālā tomēr trīs smagi zaudējumi pret "RTU/Rockets". Bija iespējams tikt pie bronzas medaļām, taču Olimpiskajā centrā notikušajā cīņā par trešo vietu ar 6:7 zaudēts "Rubenei".

Šoreiz sērija norisināsies līdz kādas komandas četrām uzvarām. Jāpiezīmē, ka pirmo sērijas maču apkalpos Starptautiskās kategorijas tiesnešu pāris no Somijas Tomi Virki un Joni Kokonens, kuriem ir vairāk nekā 20 gadu pieredze florbola tiesāšanā. Šāda iespēja radusies pateicoties Latvijas Florbola savienības un Somijas Florbola federācijas projektam tiesnešu apmaiņas programmā. Tikmēr uz Somiju tiesāt dosies Vitālijs Ksenzovs un Pēteris Freimanis.

Valmieras komanda šajā pārī būs izteiktu favorītu statusā, taču iepriekšējo gadu pieredze liek būt piesardzīgiem, vai favorītu statusu izdosies apliecināt arī laukumā. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, "Irlavas" komandai izslēgšanas turnīrā varēs palīdzēt tādi spēlētāji kā Kaspars Klamers un Gints Siliņš, kuri pērn vēl nebija komandas pieteikumā, bet tad pievienojās no Liepājas. Abi liepājnieki gan regulārās sezonas izskaņā dažādu iemeslu dēļ nepalīdzēja komandai, bet domājams, ka play-off būs gatavi. Kā viens no lielākajiem mīnusiem ranga astotajai komandai ir minams fakts, ka komanda ir ar tikai vienu vārtsargu. Savulaik līdzīga situācija bija arī valmieriešiem un, iespējams, tas arī bijis viens no iemesliem, kādēļ komandai nav izdevies play-off cīņās sasniegt augstvērtīgākus rezultātus.

Abām komandām šī būs pirmā reize, kad komandas savā starpā spēkosies izslēgšanas spēļu turnīrā.

Elvi florbola līgas ceturtdaļfināls

"FBK Valmiera" (#1) – "Irlava" (#8)

Spēles #DatumsLaiksSpēleVieta
1.17.02.20:00FBK Valmiera – IrlavaValmieras OC
2.19.02.18:00FBK Valmiera – IrlavaValmieras OC
3.22.02.20:00Irlava – FBK ValmieraIrlavas SN
4.25.02.18:00Irlava – FBK ValmieraIrlavas SN
5.*04.03.18:00FBK Valmiera – IrlavaValmieras OC
6.*05.03.18:00Irlava – FBK ValmieraIrlavas SN
7.*08.03.20:00FBK Valmiera – IrlavaValmieras OC