Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

“FS Masters” uzņems emocionāli spārnotos Lielvārdes florbolistus

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“FS Masters” uzņems emocionāli spārnotos Lielvārdes florbolistus
Matīss Kristians Morozovs (#77), foto: MĀris Geidāns, FS Masters

Latvijas florbola čempionāta pusfinālā vienu no pāriem veidos “FS Masters/Ulbroka”, kas sešās spēlēs tika galā ar Talsu komandu un “Lielvārde/FatPipe”, kas dramatisku septiņu spēļu sērijā priekšlaicīgā atvaļinājumā aizsūtīja Cēsu “Lekringu”.

Ulbrokas komanda ceturtdaļfināla sērijā pret Talsu komandu nonāca iedzinējos ar 0:1 un 1:2, taču turpinājumā prata tikt pie trim uzvarām pēc kārtas, beigu beigās gana komfortabli apspēlējot pretiniekus un sasniedzot pusfinālu. Turklāt pēdējās trijās spēlēs uzvaras tika izcīnītas visnotaļ droši, ja ne pēc rezultāta, tad pēc parādītā snieguma noteikti. Matīss Kristians Morozovs ar 17 (7+10) punktiem ir izslēgšanas turnīra līdz šim rezultatīvākais florbolists, bet viņam labs palīgs bijis Edžus Ceriņš ar 7 (6+1) punktiem.

Turpretim “Lielvārde/FatPipe” aizvadīja nervus stindzinošu sēriju pret nu jau bijušajiem valsts čempioniem no Cēsīm. Uzvarējuši pirmās divas spēles Cēsīs, Lielvārdes florbolisti pēc piecām spēlēm bija nonākuši vienas neveiksmes attālumā no sezonas beigām. Taču sestajā mačā savās mājās mača galotnē izdevās izraut uzvaru un tas pats tika paveikts arī pagājušajā nedēļā Cēsīs pārpildītu tribīņu priekšā. Septītajā spēlē komanda laukumā devās ļoti bikla, ātri ielaižot divus vārtus un situācija varēja būt pagalam bezcerīga, ja ne lieliskā Jāņa Salceviča darbība savas komandas vārtos. Pieredzējušais vārtu vīrs ar 90.9% atvairīto metienu ir gana pārliecinoši labākais vārtsargs izslēgšanas turnīrā starp visiem amata brāļiem. Arī uzbrukumā galvenās lomas spēlējuši pieredzējušākie spēlētāji, lai gan starpsezonu periodā tika runāts par ievērojamu sastāva atjaunināšanu. Aivis Kusiņš ar 5 (5+0) punktiem ir komandas rezultatīvākais spēlētājs, lai gan spēlēja vien četrās spēlēs. Trīs no šiem pieciem vārtiem, tostarp uzvaru nesošos, Kusiņš guva izšķirošajā septītajā spēlē, kārtējo reizi nodemonstrējot savas kvalitātes.

Skaidrs, ka Lielvārdes komanda ir emocionāli spārnota pēc paveiktā ceturtdaļfinālā kad reti kurš gaidīja viņu panākumu. Taču komanda jau trešo sezonu pēc kārtas spēj ceturtdaļfinālā apspēlēt rangā augstāk stāvošu komandu. Tā, pērn atvaļinājumā tika aizsūtīti Valmieras florbolisti, bet vēl pirms gada vieta tika ierādīta arī Ulbrokas komandai. Jautājums, vai komanda nebūs emocionāli izsmelta pēc spēlēm ar “lēcējpelēm”, taču pozitīvais ir tas, ka, pat neveiksmes gadījumā sērija nenoslēgsies pēc nākamās spēles.

Regulārajā sezonā abās spēlēs pārāki bija “FS Masters/Ulbroka” spēlētāji, taču pirms pusfināla sērijas tam nav būtiskas nozīmes. 20. oktobrī “FS Masters” pirmajā periodā panāca 3:0 vadību, visā spēlē uzvarot ar rezultātu 8:4. Ar četriem vārtu guvumiem tajā spēlē uzvarētājiem izcēlās Morozovs, kamēr viesu kapteinis Juris Sandis Jēgers tika pie diviem vārtu guvumiem. Atbildes mačā arī sekmīgāki sākumā bija “masteri”, panākot 2:0 un 3:1 vadību. Tomēr otrā perioda izskaņā “Lielvārde/Fatpipe” uz mirkli bija panākuši 4:3 vadību. Nākamās četras bumbiņas gan atrada ceļu tieši Raivja Puzuļa vārtos un galotnē divi atspēlētie vārti no neveiksmes neļāva glābties.

2020./21. gada sezonā abas komandas spēkojās ceturtdālfinālā. Toreiz play-off tika aizvadīti pēc saīsināta formāta, tādējādi iekļūšanai pusfinālā bija jāizcīna divas uzvaras. “Lielvārde/FatPipe’ pietika ar minimālo spēļu skaitu, lai uzvarētu ar 5:3 un 3:2 (papildlaikā). Savukārt 2019. gada pavasarī abas komandas spēkojās lielajā finālā, kad arī pārāki bija Lielvārdes florbolisti, uzvarot ar rezultātu 6:4. Tādējādi tika izcīnīts salds revanšs par 4:7 zaudējumu 2016./17. gada sezonas izšķirošajā spēlē.

Šovakar spēles sākums pulksten 19:00 un mača video tiešraide būs pieejama “FS Masters” Solidsport kanālā.

Elvi florbola līgas pusfināls

“FS Masters/Ulbroka” (#3) – “Lielvārde/FatPipe” (#7)

Spēles #DatumsLaiksSpēleVietaRezultātsSērijā
1.18.03.19:00FS Masters/Ulbroka – Lielvārde/FatPipeUlbroka
2.19.03.19:00FS Masters/Ulbroka – Lielvārde/FatPipeUlbroka
3.25.03.20:00Lielvārde/FatPipe – FS Masters/UlbrokaLielvārde
4.26.03.17:00Lielvārde/FatPipe – FS Masters/UlbrokaLielvārde
5.*01.04.19:00FS Masters/Ulbroka – Lielvārde/FatPipeUlbroka
6.*02.04.18:00Lielvārde/FatPipe – FS Masters/UlbrokaLielvārde
7.*08.04.19:00FS Masters/Ulbroka – Lielvārde/FatPipeUlbroka