Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Jaunā florbola sezona sākas ar ierasto finālistu divcīņu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Jaunā florbola sezona sākas ar ierasto finālistu divcīņu
Ceļojošais Elvi florbola līgas kauss gaida jaunos (vecos?) īpašniekus
Foto: Floorball.lv

Šovakar 19:00 Lielvārdē starts tiks dots jaunajai Elvi vīriešu florbola virslīgas sezonai. Jau par tradīciju kļuvis, ka sezonas pirmajā spēlē savā starpā sacenšas iepriekšējās sezonas čempioni un vicečempioni.

"Lielvārde/FatPipe" – "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" (pulksten 19:00 Lielvārdē)

Šovakar tiks aizvadīta tikai viena spēle, pārējām desmit komandām cīņā iesaistoties dienu vēlāk. Domājams, ka tas ļaus sezonas atklāšanas spēli padarīt par īstiem svētkiem, vēl jo vairāk ņemot vērā to, ka spēle notiks Lielvārdē, bet šajā pusē spēles prot organizēt kvalitatīvi.

Par komandu sastāva izmaiņām rakstīts iepriekš, līdz ar to atkārtoties nav lielas nepieciešamības. Pērn komandas aizvadīja trīs savstarpējās cīņas. Jau pašā sezonas sākumā (2.kārtā) Lielvārde uzņēma tā brīža čempionus savā laukumā, svinot 9:5 uzvaru. Lielisku cīņu aizvadīja Niks Blumfelds, kuram tajā mačā trīs vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle. Atbildes mačs Ulbrokā tika izspēlēts īsi pirms Ziemassvētkiem un tajā mājinieki pārliecinoši revanšējās ar 9:3, jau pēc 14 nospēlētām minūtēm iekrājot četru vārtu pārsvaru. Šajā mačā pa trim vārtiem uzvarētājiem guva Rolands Kovaļevskis un Kaspars Šķēls, kuriem attiecīgi arī divas un viena rezultatīva piespēle.

Visbeidzot, sezonas noslēdzošajā cīņā aprīļa vidū abas komandas sadalīja Latvijas čempionu titulu. Lai gan Lielvārde pirmā izvirzījās vadībā, līdz trešā perioda sākumam tā brīža čempioni bija ne vien atspēlējušies, bet arī pārņēmuši vadību. Pēdējais vārds gan piederēja Lielvārdes komandai, kas guva piecus vārtus pēc kārtas un vien pēdējās sekundēs Lauris Zaicevs vienus vārtus spēja atspēlēt. Tas "Lielvārde/FatPipe" komandai deva 6:4 uzvaru un valsts čempionu nosaukumu.

Tagad klāt ir jauna sezona un būs neierasti vērot Lielvārdes komandu bez Toma Akmeņlauka, kurš pārcēlies uz Liepāju. Tikmēr Ulbrokas komandai nevarēs palīdzēt Atis Blinds un arī Ainārs Juškevičs, kurš nokārtojis pāreju uz Igaunijas klubu Jogevā.

Kopumā komandas aizvadījušas 21 savstarpējo spēli Latvijas čempionāta virslīgā. Pašlaik minimāls pārsvars (11:10) ir Ulbrokas komandai, līdz ar to Lielvārdes vienība lūkos bilanci līdzsvarot. Mājinieku lomā iejūtoties "Lielvārde/FatPipe" vienībai, viņi uzvarējuši septiņās spēlēs no desmit, ieskaitot pēdējos divus mačus, kuros izdevies triumfēt ar identisku 9:5 rezultātu. No trijām izcīnītajām uzvarām tikai vienu reizi Ulbrokas komanda Lielvārdē spējusi tikt pie uzvaras pamatlaikā, 2010. gadā esot pārākai ar 5:4. Vēl reizi uzvara izcīnīta papildlaikā un vienreiz pārākumu izdevās pierādīt pēcspēles metienu sērijā.