Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"Kurši" paņem maksimumu no "Jūrmalas", uzvar arī "Lielvārde" un "Ķekava"

"Kurši" paņem maksimumu no "Jūrmalas", uzvar arī "Lielvārde" un "Ķekava"
Liepājas "Kurši"
Foto: Mārtiņš Sīlis

Šodien aizvadītas trīs Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēles. Liepājas "Kurši" savā laukumā ar 18:1 sagrāva FK "Jūrmala", vienā spēlē gūto vārtu sezonas rezultativitātes rekordu uzstādīja Normunds Jansons - 7. Lielvārde savā laukumā ar 10:7 pārspēja Kocēnu "Rubeni", bet "Ķekava" viesos tikai papildlaikā spēja pieveikt "Valmieru" - 8:7.

Abu piejūras pilsētu derbijs Liepājas Olimpiskajā centrā sākās nedaudz negaidīti – spēles sekretariāts par pāris mirkļiem aizkavējās ar spēles laika pulksteņa palaišanu, kad mājinieki jau varēja līksmot – tiesnešiem nācās precizēt, ka Normunds Jansons vārtus guvis pamatlaika 3. (!) sekundē – 1:0. 5. minūtē liepājnieki rezultātu dubultoja – 2:0, bet 6. minūtē gadījās vēl viens kuriozs – vārtus guva jūrmalnieks Alberts Jēkabsons (1:2), kurš tajā pašā sekundē saņēma noraidījumu. Iemesls – izrādījās, ka vārtu guvējam mugurā bija krekls ar cita spēlētāja numuru. Vai nu arī citiem Jūrmalas komandas spēlētājiem kaut kas nebija kārtībā ar krekliem un numuriem, vai varbūt kāds cits iemesls, bet tie tā arī palika viesu vienīgie gūtie vārti visā spēlē. Pēc pirmā perioda "Kurši" atradās vadībā ar 5:1, pēc otrā – ar 12:1, bet visā spēlē triumfēja ar 18:1. Visvairāk rezultativitātes punktu guva Normunds Jansons, kuram ne tikai 7 vārti, bet arī divas piespēles, Ginta Siliņa kontā 7 (4+3) punkti, bet Kaspars Klamers, Mārtiņš Gross un Mārtiņš Jurgevičs savāca pa četriem punktiem. Pie labākā spēlētāja goda tika Normunds Jansons (Kurši) un Alberts Jēkabsons (Jūrmala).

Lielvārdieši Kocēnu "Rubeni" uzņēma, būdami Virslīgas līderu statusā. Viesus gan acīmredzami nekā neietekmēja, vēl vairāk – pirmā perioda vidū viņi izvirzījās vadībā ar 2:0. Tiesa, ātri vien attapās "Lielvārdes" vieglā kavalērija, kas līdz pirmajam pārtraukuma jau panāca 4:2. Arī otrā trešdaļa pagāja "varžu" zīmē – vispirms Igors Ivanovs atvairīja Ivara Jēkabsona izpildīto soda metienu, bet pēc tam laukuma saimnieki guva vēl četrus vārtus – 8:2. Pēdējā periodā savu spēles pavedienu tomēr atrada "Rubenes" florbolisti – bumbiņa reizi pēc reizes atrada sev vietu mājinieku vārtos, līdz piecas minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts kļuva 7:9. 59. minūtes sākumā jautājumu par uzvarētāju no dienaskārtības noņēma lielvārdietis Toms Akmeņlauks, kurš ātrajā pretuzbrukumā guva savus piektos vārtus šajā mačā – 10:7. Viņam arī labākā spēlētāja balva. Viesu rindās neviens spēlētājs neguva vairāk par diviem rezultativitātes punktiem, bet par labāko tika atzīts Ivars Jēkabsons.

Komandas "Lielvārde" uzbrucējs Toms Akmeņlauks pēc šīs spēles atzina, ka pirmie divi periodi tika nospēlēti labi, ievērojot spēles disciplīnu. Toties pēdējā trešdaļā lielvārdieši atslābinājušies, neesot vairs bijis tādas sakoncentrēšanās kā sākumā, arī pretiniekiem sācis veikties uzbrukumā. Tomēr labi, ka izdevās uzvarēt. Par savu personisko rezultativitāti šajā spēlē Akmeņlauks paskaidroja, ka viņš spēlēja ļoti mērķtiecīgi, lai varētu gūt tik daudz vārtu. Pieci vārti vienā Virslīgas spēlē gan neesot viņa rekords – gadījies iemest arī vairāk.

Vidzemes Olimpiskajā centrā "Valmiera" maču pret "Ķekavu" sāka vareni, septiņu minūšu laikā izvirzoties vadībā ar 3:0. Pēc pirmās trešdaļas mājinieki atradās vadībā ar 3:1, bet pēc otrās – ar 5:4. Pēdējā perioda sākumā ķekavieši ātri vien panāca izlīdzinājumu (5:5) un pat izvirzījās vadībā ar 6:5, tomēr vidzemnieki vēl nedomāja padoties – minūti pirms pamatlaika beigām viņiem minimāls pārsvars – 7:6. Viesiem gan ar to pietika, lai Gints Klēģers paspētu panākt izlīdzinājumu – 7:7. Arī pagarinājumā veiksme bija "Ķekavas" pusē – Gints Klēģers guva vēl vienus vārtus, ļaujot savai komandai no Valmieras aizvest divus punktus – 8:7. Nekāda pārsteiguma, ka par labāko ķekaviešu rindās tika atzīts tieši Gints Klēģers, kura kontā trīs precīzi raidījumi. Rezultatīvākais gan bija Jānis Belasovs, kuram 4 (1+3) punkti. Valmieras komandas labā divus vārtus iemeta Kristaps Nīgals, bet par labāko tika atzīts Mārtiņš Beķeris.

Izmantotie resursi:
floorball.lv


, 2011-11-13 21:34, pirms 13 gadiem
"Normunds Jansons uzstādīja vienā spēlē gūto vārtu sezonas rezultativitātes rekordu – 9."

protokolaa rakstiits 7+2
, 2011-11-13 21:43, pirms 13 gadiem
zaaggiz2 rakstīja: "Normunds Jansons uzstādīja vienā spēlē gūto vārtu sezonas rezultativitātes rekordu – 9."

protokolaa rakstiits 7+2
Paldies, 7 gan arī ir rekords.
, 2011-11-13 23:07, pirms 13 gadiem
Intresantākais čempis pēdējo 5gadu laikā!!!
Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.