Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Liepājas FK "Kurši" kā pirmā iekļūst papildturnīra finālā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Liepājas FK "Kurši" kā pirmā iekļūst papildturnīra finālā
FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits

Par pirmo komandu, kas sev nodrošinājusi tiesības arī nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbolā līgā vīriešiem kļuvusi Liepājas FK "Kurši". Liepājnieki arī otrajā papildturnīra pusfināla spēlē pieveica Rīgas "RTU/Rockets" (8:5), pa trim rezultativitātes punktiem "Kuršu" labā guva Kaspars Klamers, Endijs Ezeriņš un Kristaps Ošs-Ervics. Pie pirmā panākuma papildturnīrā tikusi komanda FBK SĀC, kas šodien Ādažu sporta centrā ar 4:1 revanšējās "Bauskai". Ādažnieku vārtsargs Kārlis Pops atvairīja 35 no 36 baušķenieku metieniem.

Papildturnīra pusfināla sērija starp komandām "RTU/Rockets" un FK "Kurši" sākās Rīgā, kur liepājnieki laukuma saimniekus sagrāva ar 11:2. Šodien abas sāncenses nūjas krustoja Liepājā. Šo maču labāk sāka rīdzinieki, kas pirmo 11 minūšu laikā, pateicoties diviem Toma Ķeirāna goliem, izvirzījās vadībā ar 2:0. Līdz pirmajam pārtraukuma situācija paspēja krasi mainīties, jo divas bumbiņas viesu vārtos ieraidīja Endijs Ezeriņš, bet vēl vienu – Toms Akmeņlauks, izvirzot mājiniekus vadībā ar 3:2. Otrās trešdaļas laikā liepājnieki savu pārsvaru palielināja līdz diviem goliem (7:5), bet visā spēlē "Kurši" svinēja uzvaru ar 8:5. Līdz ar to papildturnīra pusfināla sērijā liepājnieki ir uzvarējuši ar 2:0, viņus vēl gaida finālsērija, kurā pretiniekos būs "Bauska" vai FBK SĀC.

FBK SĀC izcīna pirmo uzvaru papildturnīrā

Papildturnīra pusfinālu pret "Bausku" līdz vienas komandas diviem panākumiem FBK SĀC sāka ar zaudējumu viesos (2:6). Šodien abas komandas tikās Ādažu sporta namā, kur daudz labāk darbojās tieši ādažnieki, kuri pirmajā periodā pēc Mika Nagliņa precīzā metiena izvirzījās vadībā ar 1:0. Arī otrajā trešdaļā tika gūti tikai vieni vārti – Kristers Januševskis panāca jau 2:0. 54. minūtē rezultāts kļuva 3:0, gols Ralfa Celmiņa kontā. Tikai 57. minūtē baušķenieki tika pie vismaz goda vārtiem – 1:3, ar rezultatīvu metienu izcēlās Jānis Akmentiņš. Atlikušajās minūtēs vienus vārtus gūt paspēja ādažnieks Ralfs Stratans, nodrošinot komandai FBK SĀC uzvaru ar 4:1.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...