Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lielvārde" atņem punktu talsniekiem, "Lekringam" kārtējā uzvara

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lielvārde" atņem punktu talsniekiem, "Lekringam" kārtējā uzvara
Pēteris Freimanis
Foto: www.talsifk.lv

Šovakar tika aizvadītas divas Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēles. Talsos vietējai "Talsi/Triobet" tikai papildlaikā izdevās salauzt jauno lielvārdiešu pretestību (4:3), kamēr "Ķekava" savā laukumā nespēja izrādīt vērā ņemamu pretestību Cēsu "Lekringam" – 2:7.

Jau pirmajā Talsos notikušās spēles minūtē rezultātu atklāja "Lielvārde" (1:0). Tas gan neizsita no līdzsvara "Talsi/Triobet" spēlētājus – sākās sīva cīņa, kuras rezultātā pirmais periods noslēdzās neizšķirti (1:1), arī pēc otrā joprojām līdzsvars – 3:3, bet pēdējā trešdaļā neviens no pretiniekiem netika pie vārtu guvuma (3:3). Uzvarētājs tika noteikts jau papildlaika pirmajā minūtē, kad pie punktu guvuma beidzot tika abi talsnieku līderi – pēc Arta Raituma piespēles uzvaras vārtus guva Pēteris Freimanis. Pēc šī panākuma "Talsi/Triobet" ar 21 punktu nostiprinājās turnīra tabulas 3. vietā, bet "Lielvārde" ar 19 punktiem pakāpās uz 4. vietu.

Komandas "Lielvārde" treneris Ainars Puķītis telefonsarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina, ka spēles protokols tomēr nepilnīgi atspoguļoja mača gaitu. Laukumā tikās divas spēku samēros ļoti līdzīgas komandas, bet varētu teikt, ka lielvārdiešiem uzbrukums pat bija labāks nekā viņu pretiniekiem - divi goli tika iemesti pēc klasiskiem velkošajiem metieniem, kamēr talsnieki pārsvarā gadījumu bumbiņu vārtos iebakstīja no gaisa. Iespējams, ka izšķirošā epizode bija tad, kad, atrodoties vadībā ar 3:2, lielvārdieši divatā izgāja pret mājinieku vārtsargu, bet vārtus neguva, vēl vairāk - uzreiz paši zaudēja. Arī talsnieku uzvaras vārtus vairāk varētu uzskatīt par tādu kā nejaušību - Freimanis atradās ar muguru pret lielvārdiešu vārtiem un bumbiņai pieskārās vairāk nejauši... Nebūt neapstrīdot spēles tiesnešu kompetenci, "Lielvārdes" treneris ir neizpratnē, kāpēc tik bieži bumbiņa par dubultiem pārkāpumiem tika atdota pretiniekiem, kamēr pēc hokeja cienīgiem spēka paņēmieniem talsnieku izpildījumā svilpe spītīgi klusēja. Katrā gadījumā - nekāda traģēdija nav notikusi, lielvārdieši joprojām ir starp turnīra vadošajām komandām, čempionāts turpinās!

Ķekavā mājinieki labi izturēja čempionāta līderu spiedienu, pirmo periodu zaudējot tikai ar 1:2, bet otrā sākumā panākot izlīdzinājumu – 2:2. Diemžēl izrādījās, ka tā bija "Ķekavas" pēdējā veiksme uzbrukumā, jo atlikušajā laikā vārtus guva tikai "Lekrings", galvenokārt pateicoties brāļu Rajecku un Andra Malkava meistarībai. Pēc otrā perioda – 5:2, bet, skanot spēles beigu signālam – 7:2. Cēsniekiem tā bija jau desmitā uzvara desmit spēlēs, kas viņiem ar izcīnītajiem 29 punktiem nodrošina 1. vietu turnīra tabulā. Ķekaviešiem joprojām tikai 11 punktu un 9. vieta 13 komandu konkurencē.

Florbola čempionāta vīriešu Virslīga, 12. novembris

"Talsi/Triobet" - "Lielvārde" 4:3 (1:1, 2:2, 0:0, 1:0)

Metienu attiecība:
38:27 (11:9, 15:13, 11:5, 1:0)
Rezultatīvākie:
"Lielvārde" – Artis Savins 2 (2+0).

"Ķekava" - "Lekrings" 2:7 (1:2, 1:3, 0:2)

Metienu attiecība:
30:41 (9:19, 9:10, 12:12)
Rezultatīvākie:
"Ķekava" – Ēriks Akulovs 2 (0+2).
"Lekrings" – Jānis Rajeckis 3 (2+1), Andris Malkavs 3 (1+2), Mārtiņš Rajeckis 3 (1+2).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...