Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

FBK SĀC debijas cīņa, valmierieši uzņem "raķetes"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

FBK SĀC debijas cīņa, valmierieši uzņem "raķetes"
FBK Valmiera
Foto: Floorball.lv

Vakar Elvi vīriešu florbola virslīga ar trim spēlēm sāka jauno sezonu, bet šodien cīņā iesaistīsies vēl četras komandas. Valmierā laukuma saimnieki izteiktu favorītu statusā dosies laukumā pret "RTU/Rockets", savukārt Ādažos debiju virslīgā piedzīvos FBK SĀC, kas uzņems "Irlavas" komandu.

“FBK Valmiera” – “RTU/Rockets” pulksten 14:00 Vidzemes OC

Valmierieši pēdējos gados regulāri tiek pieskaitīti galveno favorītu skaitam un arī pirms šīs sezonas nekas nav mainījies. Savus mērķus līdz šim gan nav izdevies piepildīt, tādēļ tiek meklēti risinājumi. Tā rezultātā treneru korpusam piesaistīts Ingus Laiviņš, kurš divas reizes līdz bronzas medaļām aizvedis Stalbes “Pārgauju”. Komanda šķīrusies no diviem leģionāriem, taču galvenais ārvalstu florbolists Pāvels Semjonovs joprojām paliek ierindā. Interesanti būs pavērot kā savas jaunās komandas rindās iejutīsies viens no potenciālajiem līderiem Gvido Lauga. Treneriem atkal nāksies lauzīt galvu par komandas galveno vārtsargu, jo Agris Rogainis pēdējos gados bija atdevis savas pozīcijas Sandim Venevicam, kurš devies prom no vienības. Piesaistīts ir Arvis Kalniņš, bet domājams, ka abiem vārtsargiem sezonas ievadā varētu būt gana līdzvērtīgas izredzes uz vietu vārtos.

Par vienu sezonu pieredzējušāki kļuvuši pērnās sezonas līgas jaunpienācēji “RTU/Rockets”, kuri gan turpinās cīnīties spēcīgāko sabiedrībā ar saviem resursiem, nemeklējot pastiprinājumu citu komandu rindās. Līdz ar to piesaistīts ir vien uzbrucējs Oļegs Stasivs, kura virslīgas spēļu pieredze ir sešu spēļu garumā pirms septiņām sezonām Jelgavas komandas rindās. Pērn bija vairākas spēles, sevišķi sezonas izskaņā, kad rīdzinieki nebija tālu no punktu izcīnīšanas, taču nereti tieši pieredzes trūkums liedza tiešām kādus punktus aizķert. Paredzams, ka, lai saglabātu vietu Elvi florbola līgā bez pārspēlēm, šosezon būs nepieciešams vairāk par diviem punktiem, kas tika iegūti pērn, kad no virslīgas neviena komanda pēc sportiskajiem principiem ārā nekrita. Iespējams, jau Valmierā pirmo no plānotajām trim apaļajām jubilejām padosies vienam no rīdzinieki līderiem Mārtiņam Lapsiņam, kurš savas karjeras laikā virslīgā atzīmējies ar 194 (99+95) rezultativitātes punktiem un ir tikai viena precīza metiena attālumā no apaļa simtiņa.

FBK SĀC – “Irlava” pulksten 18:30 Ādažu SC

Jauns ieraksts uz florbola virslīgas kartes tiks ierakstīts šovakar, kad pirmo spēli valsts augstākajā līmenī laukumā dosies FBK SĀC, lai sacenstos ar irlavniekiem. Par ādažnieku gatavību sezonai grūti spriest, jo liela daļa komandas florbolistu pēdējo divu sezonu laikā oficiālajās spēlēs piedalījušies ļoti reti. Savukārt pirmssezonas pārbaudes turnīrā, kas tika aizvadīts tieši Ādažos, FBK SĀC spēja demonstrēt gana atzīstamu sniegumu, tiekot galā ar baušķeniekiem, nospēlējot neizšķirti ar vēlākajiem turnīra uzvarētājiem “Lekringu” un minimāli piekāpjoties nu jau bijušajiem valsts čempioniem no Lielvārdes. Taču jāpatur prātā, ka tās bija pārbaude spēles, nevis oficiāla cīņa, kādā būs jāiesaistās šovakar. Jebkurā gadījumā ādažnieku sastāvā ir krietni vairāk spēlētāju ar virslīgas spēļu pieredzi nekā pirms sezonas bija, piemēram, pagājušās sezonas līgas jaunpienācējiem “RTU/Rockets”. Arī pirmais pretinieks noteikti nav pieskaitāms galvenajiem titula pretendentiem, kas pirms debijas spēles ļauj Saulkrastu, Ādažu un Carnikavas apvienotajam klubam ar optimismu raudzīties spēles virzienā.

Irlavas komanda starpsezonu periodā šķirusies ne vien no “Avant” vārda komandas nosaukumā, bet arī no vairākiem komandas veterāniem. Jau pēc pagājušās sezonas beigām par karjeras beigšanu virslīgas līmenī paziņoja Uldis Purvišķis-Priede un Māris Ronis, tāpat pieteikumā vairs nav Aivis Hammers, bet Rihards Mertens atkal devies uz ASV, lai piepildītu savu sapni par hokeja spēlēšanu. Būtisku pastiprinājumu Irlavas komanda nav izdevies piesaistīt, galveno uzsvaru liekot uz saviem audzēkņiem. Paredzams, ka komandai atkal priekšā gaidāma spraiga cīņa par vietu labāko komandu astotniekā un, ja tāds mērķis komandai ir, tad pirmajā spēlē pret līgas jaunpienācējiem vajadzētu tikt pie pirmajiem punktiem kopvērtējumā.

     [+] [-]

, 2021-09-12 09:42, pirms 3 gadiem
SĀC sāk un uzvar - šodien pirmie 3 pt 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️