Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Cēsu un Lielvārdes komandas aizvadīs izšķirošo cīņu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Cēsu un Lielvārdes komandas aizvadīs izšķirošo cīņu
Gan Sandis Mihailovskis, gan Artūrs Jurševskis sestajā spēlē atzīmējās ar vārtu guvumiem, Foto: Anita Stukāne, Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā šovakar Cēsu sporta namā tiks aizvadīta izšķirošā septītā spēle ceturtdaļfināla sērijā starp Cēsu “Lekringu” un “Lielvārde/FatPipe”. Spēles sākums pulksten 18:00.

Sērijas ievadā Lielvārdes komanda tika pie divām uzvarām, uzvarot abus mačus tieši Cēsu sporta namā. Turpinājumā pašreizējie valsts čempioni atbildēja ar divām uzvarām jau pretinieku laukumā, tādējādi izlīdzinot rezultātu sērijā. Sērijas piektā un sestā spēle bija ļoti nerezultatīvas, komandām absolūti lielāko uzmanību pievēršot spēlei aizsardzībā. Tā rezultātā piektais mačs Cēsīs pēc 60 minūtēm noslēdzās ar florbolam ļoti netipisko 0:0 rezultātu. Papildlaikā gan bija vajadzīgas vien 20 sekundes, lai pēc Edgara Puriņa piespēles Jānis Rajeckis no tuvas distances gūtu uzvaru nesošos vārtus, tādējādi nu jau “lēcējpeles” izvirzījās vadībā sērijā un nonāca vienas uzvaras attālumā no pusfināla.

Skaidrs, ka cēsnieki dienu vēlāk devās uz Lielvārdi ar mērķi likt punktu sērijai. Pirmā perioda ievadā, izmantojot savu lielāko ieroci šajā sērijā – skaitlisko vairākumu – cēsnieki izvirzījās vadībā. Minimālo vadību izdevās nosargāt līdz otrā perioda izskaņai, kad arī mājinieki ātri vārtu guvumā pārvērta viena cilvēka pārsvaru, izlīdzinājuma vārtus gūstot Aivim Kusiņam. Zīmīgi, ka arī uzvaras vārti tika gūti brīdī, kad kādai komandai bija par vienu cilvēku vairāk laukumā – nepilnas četras minūtes pirms finālsvilpes Sandis Mihailovskis ar patālu metienu izmantoja viena vīra pārsvaru, lai panāktu 2:1 vadību “Lielvārdi/FatPipe”. Tādējādi mājinieki pirmo vairākumu izmantoja deviņās sekundēs, bet otro – 13 sekundēs!

Lai gan vēl atlika vairāk par četrām minūtēm spēles laika, turpinājumā cēsnieki neko patiešām bīstamu pie konkurentu vārtiem nespēja izveidot un tas nozīmē, ka rezultāts sērijā kļuvis neizšķirts 3:3. Tādējādi viss izšķirsies sērijas septītajā spēlē, kas šovakar pulksten 18:00 sāksies Cēsu sporta namā. Mača video tiešraidi būs iespējams vērot Latvijas Florbola savienības Youtube kanālā. Maču tiesās tiesnešu pāris Aivars Māliņs un Mārtiņš Larinovs, kuriem šī būs jau ceturtā cīņa šajā pārī.

Uzvarētājus čempionāta pusfināla sērijā jau gaida “FS Masters/Ulbroka”, kas savā ceturtdaļfināla sērijā prata atspēlēties no 1:2 deficīta, uzvarot trīs nākamajās spēlēs “Talsu NSS/Krauzers”.

Kura komanda iekļūs pusfinālā

  • 39

  • 43


     [+] [-]

, 2023-03-11 14:35, pirms gada
Cerams, ka lielvārdes pretīgie gaļi zaudēs.
Jēgers ir pāvērtētākais florbolists Latvijā, bet sadomājies pamatīgi. Jēgers tiktu tikai Singapūras izlasē, Latvijas izlase ir kā cūkai līdz kosmosam