Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Talsos cīņa par līderpozīcijām

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Talsos cīņa par līderpozīcijām
Divi talsinieki Markuss Plūdums un Artis Raitums jau ne pirmo gadu dažādu komandu sastāvos
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā šovakar paredzētas trīs spēles, no kurām, neapšaubāmi, saistošākā būs cīņa Talsos, kur pie valsts vicečempioniem viesosies Cēsu “Lekrings”. Uzvarētāji kļūs par tabulas līderiem.

“Talsu NSS/Krauzers” – “Lekrings” pulksten 16:00 Talsu VĢ

Pašlaik turnīra tabulas galvgalī ar 15 punktiem ir pašreizējie valsts čempioni “Rubene”, kuriem divu punktu attālumā seko tieši Talsu un Cēsu vienības, kas savā starpā šovakar spēkosies Talsos. Laukuma saimnieki uzvarējuši pēdējās divās spēlēs, vispirms tiekot galā ar konkurentiem Ulbrokā, bet pēc tam mājās apspēlējot Bauskas komandu (6:3). Līdz šim Talsu komanda demonstrējusi ļoti labu sniegumu aizsardzībā, bet uzbrukumā allaž apstājušies pie pieciem vai sešiem vārtu guvumiem. Vai ar tādu sniegumu būs gana cīņā pret vienu no rezultatīvākajām čempionāta komandām? Pēdējā mačā pret baušķeniekiem par labāko tika atzīts divu vārtu autors Mariss ŠĶuburs, bet pārtrūka Toma Bitmaņa (4+6) rezultatīvo spēļu sērija. Neskatoties uz to, viņš joprojām ir savas komandas rezultatīvākais spēlētājs. Vienlaikus, ar pirmo vārtu guvumu atzīmējies Artis Raitums, kurš atgriezies ierindā no savainojumā izārstēšanas. Talsu “Vilki” maz ielaiž bumbiņu savos vārtos un arī mazākumā komanda demonstrē pārliecinošu sniegumu, ar 81.8% neitralizāciju ieņemot otro vietu turnīrā. Arī vairākums ir virs vidēja (42.8%, piektā pozīcija). Arta Raituma vadītā komanda perfekti aizvada spēļu ievadus, kuros uzvarējuši visās spēlēs ar kopējo vārtu attiecību 11:2.

Arī cēsnieki uzvarējuši pēdējās divās spēlēs, vakar izbraukumā pirmajiem ielaižot vārtus pret “Kuršiem”, taču līdz pārtraukumam bija jau 6:1 vadībā, turpinājumā pārliecinoši nosargājot 8:3 uzvaru. Lielisku maču aizvadīja Toms Rīsmanis, gūstot trīs vārtus un izdarot vienu rezultatīvu piespēli. Lieliski turpina spēlēt Jorens Malkavs, kuram vieni vārti un divas rezultatīvas piespēles. Viņš pie vismaz viena punkta ticis jau 11 spēlēs pēc kārtas. Ja pirms spēles Liepājā “Lekrings” bija otrie sliktākie ar spēli skaitliskajā vairākumā, tad vakar tika izmantoti trīs no četriem vairākumiem, ar 44.4% realizāciju uzlecot uz trešo vietu šajā rādītājā. Savukārt mazākumā “lēcējpeles” joprojām darbojas teicami, bumbiņu vārtos neielaižot. Pirms spēles Liepājā nevienam no komandas spēlētājiem nebija izdevies savākt desmit punktu robežu, bet pirms spēles Talsos tādi ir jau trīs – Edgars Puriņš, Emīls Dzalbs un Jorens Malkavs.

Pērn abas komandas aizvadīja ļoti spraigu cīņu Latvijas čempionāta pusfinālā, kad divas trešdaļas notikumu gaitu laukumā kontrolēja cēsnieki, bet trešajā periodā viss sagriezās kājām gaisā ar vairākiem ātriem vārtu guvumiem kurzemniekiem, kuri minūti pirms mača beigām arī izrāva uzvaru.

“Bauska” – “FBK Valmiera” pulksten 17:00 SC Mēmele

Ja tabulas augšgalā komandas sāk nostiprināt savas pozīcijas, tad lejasgalā situācija mainās teju pēc katras spēles. Pirms nedēļas baušķenieki tika pie ļoti pārliecinošas uzvaras pār liepājniekiem, taču pašlaik ar trim punktiem tik un tā nav iespējams tikt augstāk par pēdējo vietu. Lielisku sezonu turpina Pēteris Zeltiņš, kurš iekrājis 11 (8+3) punktus, vismaz vienu punktu nopelnot katrā čempionāta cīņā. Pirms spēlēm ar valmieriešiem pēdējos gados “Bauska” būtu izteikti pastarīši, taču “FBK Valmiera” līdz šim nav demonstrējusi pārliecinošu sniegumu, lai pirms šīvakara cīņas vidzemniekus uzskatītu par izteiktiem favorītiem. Baušķeniekus var uzteikt par neatlaidību skaitliskajā mazākumā, kur ar 70% neitralizāciju viņi ir trešie labākie čempionātā, bet vairākums gan ir nepārliecinošs, kur ar 22.2% realizāciju komanda ir otra vājākā turnīrā.

Šodien baušķeniekiem būs iespēja uzlabot savu bilanci vairākumā, jo “FBK Valmiera” ar 55.5% neitralizāciju ir otrā vājākā turnīrā. Valmierieši pagājušajā nedēļā pārliecinoši tika galā ar “FBK SĀC”, tiekot pie pirmās uzvaras sezonā. Taču turpinājums atkal izpalika, jo nedēļas vidū Kocēnos tika piedzīvota kapitulācija ar 4:11. Par labāko atzina Lauri Alvi Stipro, kuram divi vārtu guvumi. Sezonas rezultatīvākais spēlētājs komandā ar 10 (4+6) punktiem ir krievu leģionārs Pāvels Semjonovs, kurš gan Kocēnos palika sausā, tādējādi pārtraucot deviņu spēļu sēriju ar vismaz vienu rezultativitātes punktu. Līdz sava rekorda atkārtošanai pietrūka viens mačs… Pēdējās trijās spēlēs ar vārtu guvumiem atzīmējies Matīss Salmiņš, bet cīņā Kocēnos divas piespēles izdarīja Gvido Lauga. Valmierieši piecās spēlēs iekrājuši vien četrus punktus un, neuzlabojot savu sniegumu, komanda pēc šīvakara cīņām var atkāpties uz pēdējo vietu turnīra tabulā.

“Irlava” – “FK Kurši” pulksten 20:00 Irlavas SN un Best4Sport TV-2

Arī Irlavas florbolisti sezonas ievadu nevar dēvēt par ļoti izdevušos, jo piecās spēlēs izdevies izcīnīt tikai vienu uzvaru, gana pārliecinoši mājās tiekot galā ar “Lielvārde/FatPipe”. Vakar komanda atzīstami sāka spēli Ulbrokā, pēc pirmā perioda esot vadībā ar 2:0, taču mača turpinājums nebija tik sekmīgs un spēle tika zaudēta ar 3:4. Par labāko spēlētāju atzina vienus vārtus guvušo Tomasu Alksniņu, tikmēr vārtsargs Ulvis Ansbergs nopelnīja jau savu trešo rezultatīvo piespēli sezonā. Bez punktiem Ulbrokā palika komandas līderis Mareks Stančiks (5+6), bet mačā palīdzēt nevarēja Renārs Austrums, kurš četrās spēlēs guvis piecus vārtus. Tiesa, četri no tiem gūti vienīgajā izcīnītajā uzvarā. Ulbrokā komanda ne sevišķi labi spēlēja vairākumā, taču ar 50% realizāciju joprojām ir labākie čempionātā. Kaut gan pretinieks līdz šim ne reizes nebija guvis vārtus vairākumā, Normunda Jansona komanda vāji spēlē mazākumā, kur ar 38.4% neitralizāciju joprojām ir izteikti vājākā čempionātā. Turnīra tabulā irlavnieki ar trim punktiem pašlaik atrodas 11.vietā, bet panākuma gadījumā, var pakāpties uz vietu labāko astotniekā.

Liepājnieki pēc gana sekmīgā sezonas starta piedzīvojusi divus zaudējumus pēc kārtas, vispirms izbraukumā ciešot sagrāvi Bauskā, bet pēc tam mājās nespējot konkurēt ar “Lekringu” (3:8). Pret cēsniekiem ierindā bija atgriezušies Toms Akmeņlauks (0+1) un Normunds Krūmiņš (23 atvairīti metieni), kuri nepalīdzēja komandai Bauskā. Par labāko spēlētāju atzina vienus vārtus guvušo Patriku Blisku. Jāpiezīmē, ka Patriks pie vismaz viena rezultativitātes punkta ticis jau piecās cīņās pēc kārtas. Liepājnieki ar 22.2% realizāciju ir desmitie labākie vairākumā, bet mazākumā ar 66.6% neitralizāciju ir piektajā vietā čempionātā. Liepājnieki turnīra tabulā ar sešiem punktiem pašlaik ieņem septīto vietu, kas dod septīto vietu tabulā. Uzvaras gadījumā komanda var apsteigt Ulbrokas klubu, ielaužoties vadošo komandu sešniekā.

     [+] [-]

, 2021-10-03 12:40, pirms 3 gadiem
Līdz šim sezonas lielākā spēle Talsos. Ceru uz mājinieku uzvaru. Pats gan vairāk pasekošu Bauskas spēlei. Domāju ka Ķūrēns-Repša savā laukumā atkal būs zirgā un Zeltiņš protams uzspīdēs kā ierasts.

Kurzemnieku raksturam svarīga spēle kurā vajadzēs parādīt raksturu. Sveros uz Irlavas uzvaru. 😈🏴‍☠️😈🏴‍☠️😈🏴‍☠️

     [+] [-]

, 2021-10-03 15:32, pirms 3 gadiem
Lekringam otrā spēle divās dienās, ir atmiņas no iepriekšējās sezonas, pēc zaudētās spēles ar Ulbroku pārstājuši rotaļāties laukumā. Tal-Lek 4:5.
Pēdējās spēles rāda, ka Bauska ir tuvāk savai optimālajai spēlei nekā Valmiera, kura ir procesā - 75% no potenciāla šobrīd. Bauska savus 5 golus iemetīs, jautājums nav skaidrs par Valmieru, divi varianti 6 vai 9 goli.
Kuršiem garāks sastāvs rotācijā, šodien būs svaigāki. Irl-Kur 5:7