Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Junioru izlasei skarbā grafikā jācīnās ar čempionēm

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Junioru izlasei skarbā grafikā jācīnās ar čempionēm
Pirmajā duelī juniores mačā pret "Rubeni" palika sausā
Foto: Floorball.lv

Vakar neilgi pirms pusnakts noslēgušas vienu Elvi sieviešu florbola līgas cīņu, Latvijas U-19 junioru izlases kandidātes jau 11:00 dosies laukumā, lai sacenstos ar valsts čempionēm "Rubeni".

Junioru izlase iepriekšējo maču aizvadīja vakar, kad 21:15 devās laukumā, lai sacenstos ar FK "Ķekava". Mača gaitā nonākušas iedzinējos ar rezultātu 3:8, juniores nepadevās un spēles izskaņā nonāca viena precīza metiena attālumā. Izglābties gan neizdevās un nācās kapitulēt ar rezultātu 7:8, tādējādi piedzīvojot trešo zaudējumu četrās savstarpējās spēlēs. Par labāko junioru izlasē atzina Jūliju Rozīti, kurai divi vārtu guvumi un viena piespēle.

Jāsaprot, ka šodienas spēlē komandas sastāvs diezgan ievērojami atšķirsies, jo nav noslēpums, ka vadošās lomas komandā ieņem "Rubenes" florbolistes, kas pret savu klubu laukumā nedodas, spēlējot kluba rindās. Līdz šim trīs rezultatīvākās komandas spēlētājas bijušas tieši no Latvijas vadošā kluba, Laurai Gaugerei, Jūlijai Rozītei un Simonai Grāpēnai iekrājot attiecīgi 18, 10 un 8 rezultativitātes punktus. Izlasei atlikuši trīs mači un visi pret "Rubeni", līdz ar to var prognozēt, ka šis trio punktu krājumu nepapildinās.

"Rubenes" izlasei līdz regulārās sezonas noslēgumam atlikušas vēl piecas spēles. Arī šī komanda pēdējo maču aizvadījusi pret FK "Ķekava", kad 9. februārī izbraukumā bija pārāka ar rezultātu 7:6. Kocēnu komanda prata atspēlēt divu vārtu deficītu, uzvaru nedaudz vairāk kā trīs minūtes pirms mača beigām nodrošinot Zanei Daršai, kura arī tika atzīta par labāko savā komandā. Rezultatīvākā gan bija Gaugere, kurai trīs vārti un viena piespēle.

Pašlaik vienīgajā savstarpējā spēlē "Rubene" svinēja sauso 6:0 uzvaru, Sintijai Bāliņai tiekot galā ar 21 pretinieču metienu, ar ko bija gana labākās spēlētājas balvai. Ar diviem vārtu guvumiem toreiz izcēlās Simona Grāpēna un Paula Matisone. Junioru izlasē labākās balva arī tika vārtsardzei Jolantai Bačkurei, kura atvairīja 25 metienus.