Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Principiāli dueļi dāmu florbolā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Principiāli dueļi dāmu florbolā
FK "Ķekava", foto: FK Ķekava

Latvijas-Igaunijas sieviešu florbola līgā šodien tiks aizvadītas divas cīņas un abas solās būt saistošas un principiālas. Savā starpā sacentīsies abas igauņu komandas, bet Latvijas komandu duelī trešo vietu dalīs “Ķekava” un “Lekrings”.

FK “Ķekava” – “Lekrings” (pulksten 13:00 Ķekavas SK)

Elvi sieviešu florbola virslīgā pašlaik “Lekrings” ar četriem punktiem sešās spēlēs ieņem trešo vietu, kamēr Ķekavas komanda tikpat mačos izcīnījusi vien trīs punktus, atrodoties ceturtajā ailītē turnīra tabulā. Viena punkta starpība starp abām komandām ir arī Latvijas-Igaunijas līgā, kur FK “Ķekava” 12 mačos ieguvusi 12 punktus, kamēr cēsniecēm ir 11 punkti desmit aizvadītajās cīņās.

Ķekavas komanda gada izskaņā negaidīti tika pie 5:2 uzvaras pār NND komandu, bet pēdējos divos mačos nācies zaudēt – vispirms savās mājās ar 3:7 tika zaudēts tām pašām NND spēlētājām, bet pirms piecām dienām mājās 2:11 nācās atzīt valsts čempionu pārākumu. Pret “Rubeni” abus vārtus guva Latvijas izlases uzbrucēja Annija Dārta Dankfelde (8+4), kura tādējādi pašlaik ir komandas trešā rezultatīvākā spēlētāja. Par viņu vairāk ir vienīgi pieredzējušajai Ulrikai Skakovskai, kura savākusi 16 (9+7) punktus un vēl vienai izlases dalībniecei Kristiānai Elizabetei Krūmiņa, kuras rēķinā 15 (10+5) punkti.

Līdzīga situācija arī Cēsu komandai, kas pēc uzvaras pār igauņu komandu no Tartu, divās nākamajās spēlēs zaudējusi abām vadošajām Latvijas komandām – 1:7 “Rubenei” un 4:8 NND. Pret rīdziniecēm otrā perioda beigās cēsnieces atradās 0:7 iedzinējos un tad uzsāka pakaļdzīšanos, bet tik lielu starpību nespēja atspēlēt. Ar diviem vārtu guvumiem izcēlās komandas rezultatīvākā florboliste Džeina Eglīte, kurai tādējādi pašlaik ir 20 (10+10) rezultativitātes punkti. Luīze Raseiceva pievienojusi 15 (7+8) punktus, bet Katrīnas Dārtas Kārkliņas rēķinā ir 9 (7+2) punkti.

Komandas, kas pēdējos gados regulāri cīnās par bronzas medaļām, šajā sezonā aizvadījušas tikai vienu savstarpējo maču, kad 1.oktobrī cēsnieces viesos tika pie 5:2 uzvaras. Šodien Ķekavā spēle sāksies pulksten 13:00 un maču vadīs tiesnešu pāris Dmitrijs Ivanišaks un Normunds Zēmelis.

“Sparta Tallinn” – “Tartu EMU” (pulksten 15:00 Tallinā)

Principiāls duelis tiks aizvadīts starp abām igauņu komandām, kad Tallinas “Sparta” savās mājās uzņems Tartu EMU. Pašlaik Tartu komanda iekrājusi deviņus punktus 13 mačos, kamēr galvaspilsētas komanda iekrājusi par vienu punktu mazāk, vienlaikus nospēlējot divas spēles mazāk. Tartu vienība uz Tallinu dodas pēc mainīgām sekmēm aizvadītām spēlēm ar Cēsu “Lekringu’, kad pēc 6:5 uzvaras, nākamajā dienā sekoja 1:10 sagrāve. Joprojām vienīgi Kati Kolsāra iekrājusi virs desmit punktiem, 13 spēlēs savācot 24 (11+13) punktus. Kirkles Polisinski rēķinā ir 9 (5+4) punkti, bet Reti Vārta, kura piedalījusies desmit spēlēs, savākusi 8 (5+3) punktus.

Tallinas komanda turpinās māju spēļu sēriju, jo pagājušajā nedēļā viņas divreiz bezcerīgi ar 2:9 un 1:8 zaudēja “Rubenei”, šodien spēkosies ar Tartu komandu, kam sekos divas sapārotās spēles ar cēsniecēm un tad vēl viens mačs ar Tartu vienību. Pēdējie pieci mači gan paredzēti viesos. Komandas rezultatīvākā spēlētāja šajā sezonā ir veterāne Merli Suvari, kurai 14 (3+11) punkti. Mona Lisa Lusti tikusi pie 10 (7+3) punktiem, bet Sirli Nelisai un Rēlikai Līvai šajā sezonā ir 9 (7+2) punkti.

Abām komandām šī būs otrā savstarpējā spēle un pirmā nelika vilties, kad 18. novembrī Tallinas komanda viesos uzvarēja ar 6:5, uzvaras vārtus nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām gūstot Sirli Nelisai.