Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Ķekavas komandu pēdējais duelis

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ķekavas komandu pēdējais duelis
Foto: Kekavas Bulldogs

Šodien Elvi sieviešu florbola līgā tiks izspēlēta pēdējā spēle starp abām Ķekavas komandām, nominālo laukuma saimnieču lomā iejūtoties FK "Ķekava" komandai.

Atšķirībā no vīru turnīra, kur jau nākamajā nedēļas nogalē punkts tiks likts regulārajai sezonai, dāmām priekšsacīkšu turnīrs noslēgsies vien marta vidū. Neskatoties uz to, šodien pulksten 13:00 savu pēdējo savstarpējo spēli regulārajā sezonā aizvadīs abas Ķekavas komandas.

FK "Ķekava" komandai pagājušajā nedēļā pārtrūka sešu uzvarēto spēļu sērija, kad komanda savās mājās ar rezultātu 6:7 piekāpās "Rubenei", vienlaikus zaudējot izredzes uz triumfu regulārajā sezonā. Turnīra tabulā komanda 16 spēlēs iekrājusi 25 punktus, ar ko ir pietiekami, lai regulāro sezonu priekšlaikus noslēgtu otrajā vietā. Tomēr komandai priekšā vēl četras priekšsacīkstēs. Pēdējā mačā ar Kocēnu komandu "Ķekava" trešā perioda ievadā bija vadībā ar 3:1 un 4:2, taču iekrāto pārsvaru nosargāt nespēja, uzvaru "Rubenei" nodrošinot nedaudz vairāk kā trīs minūtes pirms mača beigām. Uzvarētāju rindās divus vārtus guva un vienu piespēli izdarīja Klinta Mārtiņjēkaba bet par labāko tika atzīts vārtsardze Barbara Rabčevska, kura atvairīja 42 sāncenšu metienus.

Krietni bēdīgāka situācija ir otrai Ķekavas vienībai, kas uzvaras saldo garšu nav izjutusi kopš 10. oktobra, zaudējot jau 13 mačus pēc kārtas. Par komandas lielāko klupšanas akmeni var uzskatīt ierašanos uz spēlēm ļoti ierobežotā skaitā, retu reizi spējot nokomplektēt kaut vai divas pilnas spēlētāju maiņas. Tā, uz pēdējo izbraukuma spēli pret "Rubeni" komanda aizbrauca astoņu spēlētāju sastāvā, turklāt vietu vārtos ieņēma laukuma spēlētāja Kristiāna Grāvīte, kura vēl pirms pāris mēnešiem spēlēja pasaules sieviešu florbola čempionātā. Likumsakarīgi, ka šādā situācijā neizbēgt no sagrāves, konkrētajā gadījumā ar rezultātu 2:16.