Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Florbolistēm cīņas igauņu sporta hallēs

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Florbolistēm cīņas igauņu sporta hallēs
NND/RJTC, foto: Agnese Vēze (FK NND)

Apvienotajā Latvijas-Igaunijas florbola līgā sievietēm šodien ieplānotas divas spēles un abas tiks aizvadītas Igaunijā – Tallinā un Tartu, uz kurieni dosies FK “Ķekava” un “NND/RJTC”.

“Sparta Tallinn” – “FK Ķekava” (pulksten 15:30 Tallinā)

Kā viena, tā otra komanda šajā sezonā aizvadījušas pa divām spēlēm, abās piedzīvojot neveiksmes, līdz ar to turnīra tabulā pašlaik ieņemot sesto un piekto ailīti turnīra tabulā. Panākuma gadījumā kāda no komandām var ielauzties labāko komandu kvartetā. Tallinas vienība pagājušajā nedēļas nogalē bija devusies uz Vidzemi, kur vispirms ar 1:7 kapitulēja “Rubenei”, bet dienu vēlāk rezultatīvākā spēlē ar 5:11 piedzīvoja neveiksmi arī pret Cēsu “Lekringu”. Vienības rezultatīvākā spēlētāja pašlaik ir 23 gadus jaunā Mona Lisa Lusti, kura divās spēlēs tikusi pie 3 (1+2) rezultativitātes punktiem. Tikmēr jaunā Rēlika Līva ar diviem vārtu guvumiem ir pašlaik labākā vārtu guvēja Tallinas komandā. Uz izbraukuma mačiem komanda devās tikai ar desmit laukuma spēlētājām un, domājams, ka savās mājās sastāvs būs plašāks, kas varētu ļaut paspēkoties arī par pozitīvāku rezultātu.

FK “Ķekava” pašlaik spēlējusi tikai ar latviešu komandām, piedzīvojot divus nerezultatīvus zaudējumus – vispirms ar 2:5 mājās nācās piekāpties cēsniecēm, bet galvaspilsētā tika gūti tikai vieni vārti 1:4 neveiksmē pret “NND/RJTC”. Tā rezultātā neviena no florbolistēm pašlaik nav guvusi vairāk par vienu rezultativitātes punktu. Ar vārtu guvumiem atzīmējušās Ieva Bušmane, Annija Dārta Dankfelde un Ulrika Skakovska.

Pērn komandas aizvadīja trīs savstarpējās spēles, pirmajā no tām uzvarot latviešu komandai ar rezultātu 4:3, bet dienu vēlāk “Sparta” prata revanšēties ar 5:3. Ja tās abas spēles tika aizvadītas Igaunijā, tad trešajā spēlē Ķekavā laukuma saimnieces triumfēja ar rezultātu 7:4.

“Tartu EMU” – “NND/RJTC” (pulksten 18:30 Tartu)

Par savām tautietēm nedaudz labāks sezonas sākums padevies Tartu komandai, kas pagājušajā nedēļas nogalē spēlēja ar tām pašām pretiniecēm. Ja pret “Rubeni” tika piedzīvots bezcerīgs 3:12 zaudējums, tad pret “Lekringu” izdevās atspēlēt trīs vārtu deficītu un svinēt 5:4 uzvaru papildlaikā. Komandas izteikta līdere ir spēlējošā trenere Kati Kolsāra, kura piedalījusies piecos no vienības astoņiem vārtu guvumiem, vienreiz izceļoties pašai, bet viņas kontā arī četras piespēles. Tikmēr Kirke Polinski ar diviem precīziem metieniem ir pašlaik labākā vārtu guvēja Tartu kluba rindās.

Tikmēr “NND/RJTC” jau sezonas ievadā izteikušas nopietnu pieteikumu cīņā par pirmo čempionu titulu. Sezonas atklāšanas spēlē rīdzinieces ar 7:2 pārliecinoši uzvarēja “Rubeni”, bet pirms nedēļas ar 4:1 tika uzvarēta arī FK “Ķekava”, tādējādi NND/RJTC pašlaik ar sešiem punktiem atrodas turnīra tabulas galvgalī. Marta Reke ar 4 (3+1) punktiem ir vienības rezultatīvākā spēlētāja, bet Anna Mūrniece visus četrus šīs sezonas punktus nopelnījusi ar vārtu guvumiem. Tāpat identiska 3 (1+2) punktu statistika ir Karīnai Mičulei, Sindijai Žīgurei un Evelīnai Drozdovai.

Pērn visās trijās savstarpējās spēlēs pie uzvarām tika latvietes, no kurām saistošākais bijis pēdējais mačs – 7:2, 10:1 un 3:2. Arī šovakar tieši “NND/RJTC” būs izteiktas mača favorītes.