Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Pie uzvarām tiek viss pērnais trio

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Pie uzvarām tiek viss pērnais trio
FK NND spraigā cīņā tika galā ar Igaunijas izlasi
Foto: Evelīna Kūna/ FK NND

Elvi sieviešu florbola līgā pie uzvarām tikušas visas pērnās sezonas trīs vadošās komandas, "Rubenei" un "FK Ķekava" tiekot pie pārliecinošām uzvarām attiecīgi pār "Rīgas Lauvām" un "Ķekavas Bulldogs". Daudz grūtāk trīs punkti tabulā ierakstījās FK NND, kas tika galā ar Igaunijas izlasi.

Vadošie Latvijas klubi pārāki pār Igaunijas izlasi
Pirmajā šīsdienas Elvi līgas spēlē Igaunijas pilsētā Tartu tikās vietējā Igaunijas valstsvienība un Latvijas vicečempione FK NND. Igaunietes pret Latvijas TOP-3 komandām līdz šim bija izcīnījusi vienu uzvaru papildlaikā, kā arī piedzīvojusi vienu neveiksmi un tagad bija pienākusi kārta spēlēt ar Latvijas vicečempionēm FK NND, kuras turnīra tabulā atradās tieši pirms viņām. Latvijas klubu jau 12. sekundē vadībā izvirzīja Karīna Saidova, gūstot savus ceturtos vārtu sezonā. Pēc tam, kad Annija Madara Mozga dubultoja pārsvaru, Kati Loida jau nākamajā uzbrukumā vienus vārtus atspēlēja. Otrajā trešdaļā abas komandas apmainījās rezultatīviem metieniem, vispirms vārtus gūstot Annijai Aņikejevai, bet tad izcēlās Merli Kaljuve, kura pašlaik ir rezultatīvākā no Igaunijas izlases Latvijas čempionātā. Pēdējā trešdaļā tika gūti tikai vieni vārti un tie Lindas Austrumas kontā, kas nodrošināja FK NND komandai trešo uzvaru turnīrā un nostiprināšanos otrajā vietā turnīra tabulā.

Par labāko spēlētāju FK NND komandā tika atzīta vārtsardze Liāna Aldiņa, kurai šī bija pirmā spēle sezonā un kura tika galā ar 35 no 37 sāncenšu metieniem. Arī Igaunijas izlasē par labāko atzina vārtsardzi Kadri Heinlu, kura atvairīja 20 no 24 pretinieču metieniem.

Ķekavas derbijā intriga vienu trešdaļu
Pirmo reizi savā starpā šosezon tikās abas Ķekavas komandas, kurām sezonas sākums nav padevies sevišķi pārliecinošs. Līdzīgi kā iepriekšējās sezonas, arī šosezon FK "Ķekava" šajā duelī uzskatāmas par favorītēm, tomēr pirmajā trešdaļā ar šā statusa apliecināšanu nemaz tik labi neklājās, jo rezultāts pieauga līdzīgi un nominālās mājinieces bija vadībā ar minimālu 4:3. Tomēr otrajā trešdaļā FK "Ķekava" guva trīs bezatbildes vārtus, bet trešā perioda sākumā pārsvars pieauga līdz 9:3. Līga Vacāne spēja atspēlēt vienus vārtus, bet pēdējās piecās minūtēs Sintija Bane, kura Ķekavas komandas vārtos stājās līdz ar trešā perioda ievadu, kapitulēja vēl trīs reizes – FK "Ķekava" komfortabla uzvara ar 12:4 (4:3, 3:0, 5:1).

Uzvarētāju rindās labākās spēlētājas balva tika Līgai Akmeņkalnei, kurai šajā spēlē divi vārtu guvumi, bet par rezultatīvāko spēlētāju ar diviem vārtu guvumiem un divām piespēlēm kļuva Elīna Drēziņa. Nominālajām viešņām labākās spēlētājas balva Kristiānai Grāvītei, kura tikai starpsezonu periodā pievienojās komandai un šajā spēlē izcēlās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli, esot savas komandas rezultatīvāka spēlētāja.

"Rubene" atkal viegli tiek galā ar "lauvām"
Dienas pēdējā spēlē tika izspēlēts pērnās sezonas pusfināla atkārtojums, kurā tikās "Rubene" un "Rīgas lauvas". Vasaras laikā būtiskas pārmaiņas komandu spēku samēros nav notikušas, un arī šoreiz "Rubene" daudz variantu savām oponentiem neatstāja, pārliecinoši kontrolējot notikumus laukumā (metieni 40:18) un jau pirmajās desmit minūtēs guva trīs vārtus, ieliekot pamatus uzvarai. Otrā perioda ievadā Anna Ankudinova guva savus pirmos no diviem vārtiem, taču "Rubenes" atbilde bija daudz iespaidīgāka – līdz pārtraukumam 5:1, bet pēdējā trešdaļā vēl seši rezultatīvi metieni, kas nodrošināja uzvaru ar 11:2 (3:0, 2:1, 6:1). Jāpiezīmē, ka četrus vārtus "Rubene" guva, spēlējot skaitliskajā vairākumā.

Uzvarētājām par labāko spēlētāju atzina Karīnu Fatejevu, kurai divi precīzi metieni, bet par rezultatīvāko kļuva Edīte Bankava ar trim vārtu guvumiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Zaudētājām abus vārtus guva Ankudinova, bet labākās spēlētājas balva Ievai Dimantei, kura pie punktiem netika.