Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Ar spēli Kocēnos atsākas sieviešu čempionāts

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ar spēli Kocēnos atsākas sieviešu čempionāts
Laura Gaugere (Kocēnu "Rubene")
Foto: floorball.lv

Pēc gandrīz trīs nedēļu ilga pārtraukuma ar "Rubenes" un "Rīgas Lauvu" komandu cīņas atsāksies Elvi līgas spēles florbolā sieviešu komandām. Pirms šīs spēles abas komandas atrodas diametrāli pretējās pozīcijās.

Latvijas florbola čempionātā pārtraukums bija saistīts ar valstsvienības startu pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrā Spānijas galvaspilsētā Madridē, kur latvietes izcīnīja trīs uzvaras četrās spēlēs, turnīru noslēdzot otrajā vietā aiz Čehijas un kvalificējoties finālturnīram, kas decembrī norisināsies Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā.

"Rubenes" komanda 12 aizvadītajās cīņās savākušas 28 punktus, diezgan komfortabli atrodoties pirmajā vietā čempionāta kopvērtējumā, tuvākās (un pašlaik vienīgās) konkurentes FK NND apsteidzot par divu uzvaru tiesu. Komanda izcīnījusi uzvaras pēdējās divās spēlēs, vispirms nominālajā mājas mačā, kas gan norisinājās Inčukalnā, ar 9:5 apspēlējot "Ķekavas Bulldogs", bet pēc tam viesos ar 5:3 pieveica FK NND, neļaujot konkurentēm nostāties blakus turnīra tabulā. Komandas rezultatīvākā spēlētāja ir nule Latvijas izlasē debitējusī Laura Gaugere (16+11), aiz kuras seko Edīte Bankava (17+7) un Liene Adamane (6+15). Savukārt Zeltīte Bankava, kura ar lielisku sniegumu atgriezusies Latvijas izlasē, šīs sezonas četrās spēlēs savākusi vien 3 (2+1) punktus.

"Rīgas lauvas" ar Latvijas valstsvienības galveno treneri Juriju Fedulovu priekšgalā pašlaik ar deviņiem punktiem 11 spēlēs atrodas pēdējā sestajā vietā, izmisīgi cīnoties par iekļūšanu izslēgšanas spēļu turnīrā, jo tikai divi punkti vairāk ir "Ķekavas Bulldogs" spēlētājām, kuras nospēlējušas par vienu cīņu vairāk. Rezultatīvākā arī "lauvu" rindās ir valstsvienībā debitējusī Anna Ankudinova (13+7), taču identiska statistika ir arī Lindai Dadajevai, bet Monika Džigure iekrājusi 15 (12+3) punktus, aizvadot par trim spēlēm mazāk.

Šajā sezonā abas komandas aizvadījušas divas savstarpējās spēlēs, Kocēnos mājiniecēm esot pārākām ar 11:2, bet izbraukumā "Rubene" triumfēja ar rezultātu 11:4. Interesanti, ka šo spēli tiesās divi "Rubenes" vīriešu komandas spēlētāji – Ivars Jēkabsons un Juris Zilberts.