Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

"Rubene" var nodrošināt uzvaru regulārajā sezonā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Rubene" var nodrošināt uzvaru regulārajā sezonā
"Rubene" var nodrošināt uzvaru regulārajā sezonā
Foto: Floorball.lv

Vienīgajā Elvi sieviešu florbola līgas mačā FK "Ķekava" šodien pulksten 13:00 savā laukumā uzņems pašreizējās čempionāta līderes "Rubeni".

Kocēnu komanda savu kārtējo maču aizvadīja vakar, kad savā laukumā uzņēma "Ķekavas Bulldogs". Jau spēlējot savā labākajā sastāvā Ķekavas vienībai uz panākumu būtu grūti cerēt, bet šoreiz vienība uz maču ieradās astoņu spēlētāju sastāvā, tādēļ arī fiksēts likumsakarīgs rezultāts – 16:2 "Rubenes" labā. Pa četriem vārtiem tajā mačā iemeta Laura Gaugere un Paula Matisone, kurai arī rezultatīva piespēle un labākās spēlētājas balva. Sezonā kopumā Gaugere iekrājusi jau 56 (24+32) punktus, kamēr Simona Grāpēna un Jūlija Rozīte tikušas pie attiecīgi 37 un 31 punkta.

Turnīra tabulā "Rubene" 14 spēlēs iekrājusi 37 punktus, kamēr šodienas pretinieces FK "Ķekava" tikušas pie 25 punktiem 15 cīņās. Neskatoties uz to, FK "Ķekava" pašlaik ir ar garāku uzvarēto spēļu sēriju – sešām cīņām. Tas saistīts ar to, ka pēdējā savstarpējā spēlē, kas izspēlēta 1. decembrī, FK "Ķekava" bija pārāka pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 7:6. Savu pēdējo spēli FK "Ķekava" aizvadīja pret Latvijas U-19 izlasi, uzvarot to ar 8:3. Lieliski to maču aizvadīja Klinta Mārtiņjēkaba tiekot pie pieciem rezultativitātes punktiem, bet par labāko atzina Valēriju Druzjaku, kura tika pie sava pirmā vārtu guvuma sezonā. Mārtiņjēkaba ar 30 (16+14) punktiem ir rezultatīvākā arī visā sezonā.

Abām komandām šī būs piektā no sešām savstarpējām spēlēm regulārajā sezonā. Pirmajos trijos mačos "Rubene" bija diezgan ievērojami pārāka, uzvarot savā laukumā ar 10:3 un 9:5, pēc tam ar 13:5 triumfējot arī viesos. Bet jau iepriekš pieminētajā pēdējā duelī "Ķekava" neprata nosargāt divu-trīs vārtu pārsvaru, pie panākuma tiekot vien pēcspēles metienu sērijā. Spēles rezultatīvākā spēlētāja ar 4 (1+3) punktiem bija Elīza Elizabete Bērziņ, bet uzvarētājām labākā spēlētāja bija Valērija Kuročkina, kurai vārtu guvums un rezultatīva piespēle. Kocēnu komandā par labāko atzina Samantu Bērziņu, kura gan tajā spēlē palika bez punktiem.

Ja "Rubene" šovakar svinēs uzvaru pamatlaikā, viņas priekšlaikus būs nodrošinājušas uzvaru regulārajā sezonā, jo sāncenses vairs nevarēs sadeldēt deficītu. Šodien spēles sākums pulksten 13:00.