Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Šodien Cēsu un Kocēnu komandas cīnīsies dāmu konkurencē

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Šodien Cēsu un Kocēnu komandas cīnīsies dāmu konkurencē
Ilggadējā izlases kapteine Elīza Elizabete BĒrziņa šosezon pielaiko "Rubenes" formu, foto: Floorball.lv

Vakar Elvi florbola līgā vīriešu komandām “Rubene” viesos atspēlēja trīs vārtu deficītu un pārliecinoši uzvarēja “Lekringu”. Šodien abu klubu komandas tiksies atkārtoti, tikai laukumā dosies dāmu vienības. Tāpat divas spēles Latvijas-Igaunijas čempionātā tiks aizvadītas aiz mūsu valsts robežām.

“Lekrings” – “Rubene” (pulksten 14:00 Cēsīs)

Sezonas ievadā zaudējušas pagājušās sezonas fināla atkārtojuma duelī pret “NND/RJTC”, Kocēnu komanda pratusi uzvarēt četros nākamajos mačos, Latvijas-Igaunijas čempionātā ar 12 punktiem ieņemot otro pozīciju. Savukārt Elvi līgas turnīrā, kura ieskaitē tiek iekļautas vien spēles starp latviešu klubiem, “Rubene” novembra ievadā joprojām atrodas bez punktiem, jo šī būs vien otrā spēle šo sacensību ieskaitē. “Rubenes” šīs sezonas rezultatīvākā spēlētāja pašlaik ir Danute Tinkuse, kura piecās cīņās iekrājusi 12 (9+3) rezultativitātes punktus. Elīna Sirmā ar 8 (7+1) punktiem ir otra rezultatīvākā, bet astoņi punkti arī Emīlijas Samacietes rēķinā, kurai četri vārti un tikpat rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Cēsu komanda šajā sezonā spēlē mainīgām sekmēm, kad pēc panākuma allaž sekojusi neveiksme. Turpinot pēc līdzīga grafika, šovakar valsts čempionēm Cēsīs vajadzētu zaudēt… “Lekringa” rezultatīvākā spēlētāja šajā sezonā ir Džeina Eglīte, kurai 9 (4+5) rezultativitātes punkti. Tikmēr izlases dalībniecei Katrīnai Dārtai Kārkliņai 5 (4+1) punkti, bet Dārta Malkava iespējusi 5 (2+3) punktus. Cēsnieces Elvi florbola līgā ar trim punktiem divās spēlēs ieņem otro pozīciju, kamēr Latvijas-Igaunijas čempionātā viņām septiņi punkti četros mačos, kas ļauj noslēgt vadošo komandu trijnieku.

Jāpiezīmē, ka abas komandas šī mēneša laikā nūjas krustos divas reizes, jo 19. novembrī komandām atkārtoti ieplānota spēle Cēsīs.

“Tartu EMU” – “FK Ķekava” (pulksten 15:00 Tartu)

Igauņu komanda turpinās mājas spēļu sēriju, jo šodien aizvadīs jau piekto mājas cīņu pēc kārtas. Jāpiezīmē, ka pēc šīs spēles komandai ieplānoti vēl divi mači savās mājās. Jāsaka gan, ka savas mājas zāles priekšrocības Tartu florbolistes nav pratušas izmantot, zaudējot visus līdzšinējos dueļus. Vienīgo panākumu igaunietes spējušas izcīnīt sezonas pirmajā mačā, kad papildlaikā uzvarēja “Lekringu”. Tādējādi turnīra tabulā EMU ar diviem punktiem sešās spēlēs ieņem piekto vietu sešu komandu konkurencē. Vienības rezultatīvākā spēlētāja komandā ir spēlējošā trenere Kati Kolsāra, kurai sešās spēlēs 8 (3+5) punkti. Kirke Polisinski savākusi 5 (3+2) punktus, bet pieredzējušās Edīte Parnika un Grēte Hobejarva sakrājušas 4 (3+1) punktus.

Ja Tartu komanda sešās spēlēs sakrājusi divus punktus, tad vēl bēdīgāk klājies FK “Ķekava”, kas četrās spēlēs sakrājušas tikai vienu punktu, kad izcīnīts iepriekšējā izbraukumā Tallinā. Šajā nedēļā komanda devusies uz Tartu, kur lūkos punktus ievērojami papildināt. Ķekavas komandai ar punktu krājumiem nav sekmējies arī spēlētāju individuālajā statistikā, jo rezultatīvākā ir Ulrika Skakovska, kura četrās spēlēs visus četrus punktus nopelnījusi ar vārtu guvumiem. Tikmēr Kristiāna Elizabete Krūmiņa un Liene Leite ir divas nākamās rezultatīvākās spēlētājas, katrai tiekot pie 3 (2+1) punktiem.

Rīt abas komandas turpat Tartu aizvadīs vēl vienu maču.

“Sparta Tallinn” – “NND/RJTC” (pulksten 17:00 Tallinā)

Ar pieciem izcīnītajiem punktiem pār FK “Ķekava”, Tallinas vienība pašlaik atrodas ceturtajā pozīcijā turnīra tabulā ar gana labām izredzēm iekļūt arī izslēgšanas spēļu turnīrā. Tallinas komandas rezultatīvākā spēlētāja ir veterāne Merli Suvari, kura visus astoņus punktus iekrājusi ar rezultatīvām piespēlēm. Tikmēr Mona Lisa Lusti savākusi 7 (4+3) punktus, bet Rēlika Līva, kura visus piecus punktus guvusi ar rezultatīvu metienu, ir komandas labākā vārtu guvēja.

Līdz šim nevainojama sezona padevusies “NND/RJTC” komandai, kas ne tikai uzvarējusi visās piecās spēlēs, bet arī nevienā no spēlēm nav ielaidusi vairāk par trim bumbiņām savā cietoksnī. Rīdziniecēm šī būs jau ceturtā izbraukuma spēle pēc kārtas. Rīt paredzēta atkārtota tikšanās Tallinā ar “Spartu”, bet pēc tam paredzēts izbraukums arī uz Kocēniem pie principiālākajām pretiniecēm. Komandas trīs rezultatīvākās florbolistes ir arī labākās punktu guvējas čempionātā – Marta Reke (9+4) un Elīna Dīce (8+6) iekrājušas pa 14 punktiem, bet tikai punkts mazāk ir Annai Mūrniecei (9+4).