Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Savās mājās “Oilers” nav apturami

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Savās mājās “Oilers” nav apturami
Espo "Oilers" turpina spēlēt ļoti pārliecinoši, foto: Juhani Järvenpää

Vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas Somijas florbola čempionāta pusfinālā nonākuši regulārās sezonas uzvarētāji “Oilers”, kas savās mājās neatstāja nekādas cerības Lahti “LaSB” konkurentus sagraujot ar 15:4.

Sērijas pirmajā spēlē Espo pilsētā favorīti tika pie vieglas uzvaras ar rezultātu 13:2, bet otrajā mačā viesos pie uzvaras izdevās tikt vien papildlaikā (5:4). Komandām atgriežoties “naftinieku” mājvietā, intriga par uzvarētāju tika dzēsta jau pirmajā peirodā, kurā laukuma saimnieki iemeta sešus vārtus jeb tik cik konkurenti pirmajās divās spēlēs kopumā. Lahti komandai nav tāds uzbrukuma materiāls, lai pēc šāda sākuma varētu cerēt uz pozitīvu iznākumu. Pirmais periods noslēdzās ar 6:2 mājinieku labā, bet pēc otrās trešdaļas rezultāts bija jau 12:3 laukuma saimnieku labā. Pēdējā periodā viesi varēja vien cerēt nezaudēt ar lielāku deficītu nekā pirmajā spēlē, kas gan arī nebija viņu spēkos. Mačs noslēdzās ar 15:4 “Oilers” labā, kas sērijā viņiem ļāvis panākt 3:0 vadību un nonākt vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas pusfinālā.

Uzvarētājiem Āro Astala šajā spēlē guva trīs vārtus un izdarīja tikpat rezultatīvu piespēļu, kamēr Justus Kainulainens šajā mačā tika pie pieciem rezultatīviem metieniem, bet Heiki Iskolas rēķinā trīs vārtu guvumi un divas rezultatīvas piespēles.

Otrdienas vakarā savas trešās pusfinālu spēles aizvadīs “Classic” un “Happee”, kā arī Jorena Malkava pārstāvētais “Nokian KrP”, kas uzņems SPV vienību.

Somijas F-liiga, ¼ fināli

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēle6.spēle7.spēle
Oilers – LaSB13:25:4 (OT)15:43:0
Classic – Happee4:38:42:0
Nokian KrP – SPV6:25:61:1
Indians –TPS3:22:3 (OT)1:1